Connect with us

Magazin

Zašto je Pupovac vikao na Hasanbegovića kad je rekao da su BiH i Hrvatska jedna cjelina?

Objavljeno

-

Gost u Podcastu Velebit bio je odvjetnik Davorin Karačić, član predsjedništva Hrvatskih suverenista.

► U programu okrupnjavanja Hrvatskih suverenista, kakvi su potencijali za suradnju s Domovinskim pokretom?

► Može li prilazak Vesne Vučemilović i Miroslava Škore Domovinskom pokretu predstavljati poteškoću u zbližavanju Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista?

► Imajući u vidu sukob nastao oko izbora novog ravnatelja HRT-a, kakvi su izgledi zbližavanja Domovinskog pokreta i Mosta?

► U Saborskoj je raspravi Nino Raspudić ispred Mosta, obraćajući se Hrvoju Zekanoviću, Suvereniste nazvao primitivcima. Kako na takvim odnosima graditi zbližavanje?

► Kada bi kao kandidat za ravnatelja HRT-a bio predstavljen čovjek deset puta gori od ovoga koga je izabrao HDZ, ako bi bio lijeve ideološke orijentacije, to saborskoj ljevici ne bi smetalo.

► Može li se reći da oštre osude HDZ-a za zlo koje su oni počinili još od vremena privatizacije pa do danas, mogu poslužiti kao paravan da se zanemari daleko veće zlo koje SDP vuče još iz vremena Jugoslavije?

► Koji su razlozi za ovakav pomak u lijevo u Zagrebu? Po svršetku Domovinskog rata Zagreb je birao HDZ da bi danas na vlast stavio Možemo i njegovu ekipu s krajnje ljevice.

► Sloboda je najveće blago. Tko ju zna iskoristiti dobro će živjeti, a mi se ponašamo poput svinje – Daj nam blata i žira i to nam je dosta.

► Kako to da Možemo koji je na vlast došao socijalnim programom brige za slabije i nemoćnije, svojom prvom odlukom ukida status Majke odgojiteljice i smanjuje stipendije studentima?

► Kolika je poilitička naivnost zagrebačkog biračkog tijela, da su ogorčeni Bandićem, Zagreb predali u ruke onima koji su još od ranije bili poznati kao hrpa neukih amatera koji stoje protiv svega što je nacionalno i hrvatsko?

► Kako objasniti nesnalaženje zagrebačke vlasti, vidljivo iz istupa bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola?

► Zašto nova zagrebačka vlast uništava brend ‘Zagrebački Advent’?

► Koliku odgovornost pri formiranju hrvatskoga svjetonazora, iz kojega na vlast dolazi skupina poput Možemo, snosi HRT?

► Je li slučajno da su se eksplicitne upute Memoranduma 2 o potenciranju zločina iz NDH poklopile s HRT-ovom serijom o NDH?

► Je li izbor Roberta Šveba za ravnatelja HRT-a, nastavak kontinuiteta uređivačke politike HRT-a?

► Koliko su danas aktualne misli Ante Starčevića koje citira dr. Ivo Korsky: “..Svatko razuman jest i mora biti proti prevratu, pa i tako, tim svim usprkos, bijaše i sva je prilika da će još biti krvavih prevrata, jer gdje ne ide pravnim, tu ide nepravnim putem. Narod, koji je oružjem ili makar kako, samo ne svojom voljom, izgubio svoju samostalnost, mora tu samostalnost oteti bajunetama i lumbardama (topovi), ako mu je otimač s dobrovoljno ne povrati.”?

► Zašto je Hrvatska neovisna a nije nezavisna država? Smije li Hrvatska uopće biti nezavisna država?

► Zašto je Pupovac, vikao na Hasanbegovića kad je rekao da su BiH i Hrvatska jedna cjelina?

► Bi li hrvatski političari na takav nastup Pupovca, trebali drugačije reagirati od Hasanbegovića?

► Ovih je dana u Korenici jedan Srbin napao Hrvata psujući mu majku ustašku i prijetio mu bombom: “Sve ću vas pobiti, majku vam j… ustašku, bombu ću vam baciti, ja sam četnik, j… vas onaj tko vas je doveo tu”. Kako to da je taj slučaj u medijima bio jedva vidljiv? …

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari