Connect with us

Najave

Zašto je ubijen Šufflay, što je Kraljevska akademije i tko plače za Balaševićem u Budnici

Objavljeno

on

Budnica, 22.veljače, ponedjeljak u 20 sati na Osječkoj TV, Mreži TV Zagreb, Mreži TV Split, Diadori Zadar i Slavonsko- brodskoj televiziji gledateljima predstavlja prof.dr.sc. Ivana Biondića Ivota u studiju s Markom Ljubićem, te u telefonskom uključenju s prof.dr.sc Josipom Jurčevićem i prof.dr.sc Slobodanom Prosperovom Novakom.

Povod za emisiju je spomen na velikog Milana Šufflaja, čiju je obljetnicu svirepog ubojstva po nalogu srpske sigurnosne službe obilježila Kraljevska akademija Zagreb u subotu i gdje je briljantan referat imao prof. Jurčević, koji će telefonski govoriti o Šufflayu.

Prof. Biondić će pripremiti kronologiju povijesnog prijepora oko preusmjeravanja Hrvatske iz srednjoeuropske civilizacije na južno-slavenski Balkan, o značaju Kraljevske akademije, o Velebitskom ustanku, Tanajskim pločama i podmuklom rukopisu Erasmus Gilda iz 1993.godine, s biljegom oca i sina Goldstein i Vesne Pusić, te implikacijama toga višestoljetnog rukopisa na trenutne političke prijepore i odnose u Hrvatskoj.

Osvrnut ćemo se na nevjerojatnu fascinaciju hrvatskih mainstream medija izborom Porfirija za patrijarha SPC-a, analizirati podmuklost Pupovčevih poruka tim povodom, te upravo na ono na što je Šufflay upozoravao i zbog čega je ubijen – na jugoslavenstvo kao najvećega neprijatelja hrvatskog naroda, što je prikriveno eskaliralo degutantnom i ponižavajućom histerijom opraštanja od Đorđa Balaševića.

O tome, kao i o pjesničkoj vrijednosti Balaševića, govorit će prof. Prosperov. Ne propustite razmišljati s Budnicom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari