Pratite nas

Vijesti

Zašto se Izetbegović pronašao u političkim ubojstvima?

Objavljeno

na

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, “kao netko tko je odgovoran i ne ubire političke poene”, niti za to ima razloga, činom predaje dokumenata nije spomenuo nijedno ime, pa time ni ime Bakira Izetbegovića, niti političke stranke, niti mu je uopće Izetbegović predmet ni osobnog ni političkog zanimanja, priopćeno je iz Kebina ureda u kontekstu izjava koje je dao član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kao rekaciju na predaju dokumenata vazanih za politička ubojstva koje je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo predao ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću.

Stoga sam iznenađen nervoznom, brzom i neargumentiranom reakcijom zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se, ne znam čime izazvan, našao u tome i sam sebi pripisao da je upravo on taj koji se nalazi u predanoj dokumentaciji. Čime je izazvan na takvo prepoznavanje sebe ne znam niti me zanima Ono što me je izenandilo od političara koji upravo sada sve snage upire da izgradi svoju političku karijeru i ovlada strankom SDA je izjava koju je dao za BHRT u pogledu tužiteljstva i takve izjave samo štete respektabilnoj stranci SDA, a kojoj je on, svojim izjavom, daje negativan atribut, navodi se u Kebinom priopćenju.

Naime, izjavom da će doći do dokumenta, ili citiram: “Dakle, vidjet ću šta je u tom materijalu i ako se neko slučajno usudio da to nanovo prema meni usmjerava dobiće tužbu pa neka objašnjava sudijama”, gospodin Izebegović indirektno prijeti da može utjecati na neovisan rad teužiteljstva i dobiti na uvid dokumentaciju iako to nije njegova nadležnost i to je krivično djelo. Značni li to onda da živimo u državi u kojoj Bakir Izetbegogović, upozorava da ima moć utjecaja na sud, teužiteljstvo, institucije i sve protiv čega se bore moderna europska demokratska društva, istaknuo je Kebo.

Navodi kako ni on ni mnogi koji vole ovu državu i građane to neće dozvoliti, “kao što, nadam se, veliki broj poštenih ljudi u stranci, neće Izetbegoviću dozovliti da blati renome stranke SDA koja je okrenuta demokraciji, pravnoj državi i Europi”.

Izetbegović, smatra Kebo, svojim stavom daje jednu ozbiljnu poruku javnosti koja nije u skadu s demokratskim načelima, zakonima i ustavom demokratske države, te treba znati da mora poštivati istitucije, neovisano teužiteljstvo i prava građana na sigurnost i svakodnevnicu bez straha, “jer ovo nije vrijeme strahovlade ili nečije privatno vlasništvo”.

Ako ga zanima što ovo pitanje nije riješeno ranije, ja pitam njega što ga on nije riješio i tko je stajao na putu da ga riješi i zašto. Ovo nije moja dokumentacija, nego dokumentacija koju sam dobio od građana i istog trenutka sam je predao nadležnim organima što je zakonska obveza svakog građanina pa i mene i za što imam argumente. Isti građani dali su izjavu da će svjedočiti i predati druge dokumente koje posjeduju. Da budem jasan, ovim se vidi da dokumentacija nije skrivena kod mene kako Izetbegović kaže, a je li netko ranije nešto skrivao, možda on zna ako već o tome govori. Zato ne mogu vjerovati kako netko tko hoće biti politički vođa može davati takve kvalifikacije i klevete i ako je tako, ne zaslužuje obavljati takvu funkciju, što narod zna. Vezano za posjetu predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću, degutantno je ono što piše u priopćenju SDA koje je pisao on i njegova struja koja, na sreću, nije jaka. Dovoljno je reći da je Bakir Izetbegović, prije nego što je predsjednik Tihić, stigao na liječnje, novinarima koji su se zanimali za njegovo zdravstveno stanje, imao samo reći jedno, a to je da on sada vodi stranku i iz toga je javnost sve zaključila. Na kraju, ja mirno spavam, poručio je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Vanna otkazala koncert u Crnoj Gori – Trebala je nastupiti na jedrenjaku koji je JNA 1991. otela iz Splita

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska pop pjevačica Ivana Vrdoljak – Vanna iznenada je u utorak otkazala koncert koji je trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu, na palubi školskog jedrenjaka “Jadrana” oko kojega se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore.

Koncert Vanne u Tivtu – a bio bi to njezin treći nastup u Crnoj Gori – organizirala je Turistička organizacija Tivta kao svoj poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka “Jadran”, a koja se ovih dana u Boki kotorskoj obilježava nizom manifestacija.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna “ni kriva ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore” jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj “vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita”. Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi “Jadrana”, Vanna je otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

“Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše ‘kraljice popa’, da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskog broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenutci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor”, napisao je Vanni maxportal.hr , a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.

Iz TO Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

U Kninu obilježen Dan logoraša

Objavljeno

na

Objavio

U Kninu je u ponedjeljak prijepodne počelo obilježavanje Dana sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu.

Potom će se održati svečana akademija u Domu Hrvatske vojske “Kralj Zvonimir”.

Dan logoraša i logora Knin obilježava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike  Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Zajednički vijenac položili su izaslanica predsjednice Republike, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, izaslanik ministra unutarnjih poslova načelnik Policijske uprave šibensko- kninske Ivica Kostanić i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministara obrane brigadir Željko Nakić.

U ime Hrvatskog sabora RH vijenac je položio dr.  Miro Kovač. Vijenac su zajednički položili gradonačelnik Knina Marko Jelić i predstavnici braniteljskih udruga, a potom i predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te predstavnici udruge Zavjet.

Nakon toga, izaslanstva su zapalila svijeće ispred spomen ploče logora Stara bolnica Knin.

U Kninu su u vrijeme Domovinskog rata bila aktivna četiri logora: Stara Bolnica, Kula, Vojarna i logor Golubić, uz više manjih logora.

Kroz te logore prošlo je više tisuća logoraša, koji su u ondje bili zatvoreni bez higijenskih i drugih uvjeta za život, gladni, žedni, na hladnoći i vrućini, uz stalna fizička i psihička mučenja, ispitivanja a često i silovanja.

U kninskim je logorima zbog zadobivenih ozljeda ubijeno više desetaka logoraša.

Dan logoraša se obilježava i kao znak sjećanja na prvu razmjenu zarobljenika u Tepljuhu, koja se dogodila u noći s 13. na 14. kolovoz 1991. kada je oslobođeno 54 hrvatskih vojnika i policajaca.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari