Pratite nas

Pregled

Zašto su novokomponirani hrvatski komunisti prešutjeli Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima?

Objavljeno

na

Jučer je Europa, ali i Hrvatska, doduše nešto skromnije, kao dio te Europe, obilježila Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, hrvatski vlastodršci, osim predsjednika Hrvatskog sabora, Josipa Leke, naravno, nisu se oglasili.

josipovicmilanovicreutersOvaj značajan datum, kojim se demokratski svijet prisjeća svih žrtava, svih totalitarnih režima, dakle, fašističkog, nacističkog, ali i komunističkog, prešutjeli su vodeći hrvatski novokomponirani komunisti, ‘panslavist’ Zoran Milanović i klavirist, Ivo Josipović.
Naravno, posve svjesno smo hrvatskog premijera, kao i hrvatskog predsjednika, prozvali novokomponiranim komunistima s obzirom da su oni koji veličaju komunističke zločince također indirektni komunisti, ako već nisu direktni.

Milanović, poglavito predsjednik Ivo Josipović, posljednjih dana, a ponekad i po tri puta dnevno, iskakali su svojim suludim izjavama ( Sjetimo se svinjarija Zorana Milanovića o Stjepanu Radiću, koji nije ni znao gdje je Radićev ubojica, Puniša Račić, ‘robijao.’ ) gotovo iz svih medija. Dok je premijer Milanović zurio u puknuti nasip u Slavoniji, ne nudeći odgovore i rješenja, predsjednik Josipović opjevao je Kolindu Grabar Kitarović, u svom prljavom i paničnom intervjuu Večernjem listu optužio je indirektno HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju za smrt 12-storice vatrogasaca na Kornatima prije sedam godina, što je dosad nezabilježeni skandal u hrvatskoj politici, tako daleko nije išla čak ni stara radikalka, Vesna Pusić, a ona je znala brljati gluposti.

I kad je napokon došlo vrijeme da nešto kažu Milanović i Josipović, u zajedničkoj predsjedničkoj kampanji u korist najpoznatijeg hrvatskog ZAMP-ovca, zašutjeli su. Naime, ni riječi nisu prozborili povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, naravno, to je bilo posve logično. Ako netko, kao što je to slučaj s Josipovićem i Milanovićem, cijelu godinu veliča jugoslavenskog diktatora, Josipa Broza Tita, onda, naravno, nije realno za očekivati da se njihov odnos prema tom zločinu i tom zločincu promjeni, makar i folklorno, na samo 24 sata.

Nisu mogli protiv vlastite prošlosti

Josipović i Milanović, kod većine hrvatskih branitelja prezreni kao ratne kukavice, nisu mogli protiv vlastite prošlosti, bolje rečeno mentaliteta. Kako bi Josipović osudio Titov režim, totalitarni i zločinački, a onda objasnio građanima da na Pantovčaku spava s bistom ratnog zločinca? Isti je slučaj s politički i povijesno nepismenim Zoranom Milanovićem. Čije će izjave jednog dana ući u leksikon antologije političke gluposti. Vratimo se samo za trenutak, kako bi to objasnili, što je Milanović rekao prije dva dana za Stjepana Radića kada je rekao da je nekadašnji vođa hrvatskog naroda bio antiklerikalac. Zna li predsjednik partije koji je osnovni slogan Radićevog HSS-a? – Vjera u Boga i seljačka sloga – složiti ćete se, baš antiklerikalno.

Dakle, od takvih ljudi očekivati nešto drugo od onoga što smo dobili bili bi posve pogrešno, prije će Hrvatsku nadletjeti Superman nego što će Josipović priznati, a onda i učiniti nešto po tom pitanju, kakav je karakter imao Titov režim i koje su metode bile njegove vladavine. Iako slična s Milanovićem je ipak nešto drugačija priča, nesretnik, naime, nema pojma ni o čemu, premijer je šutio uplašen da opet ne bi ispao smiješan. Nažalost, njegovom humoru sve manje Hrvata se smije.

Oporba, predvođena HDZ-om, za razliku od aktualnog režima, dostojno je obilježila Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima. Nadajmo se samo da to nije ‘deja vu’, već viđena predizborna prevara.
/tinolovka/

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Munira Subašić: Svi naši u Srebrenici su bili živi dok Ratko Mladić nije došao

Objavljeno

na

Objavio

Očekujemo da Ratko Mladić dobije doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama, kazala je za N1 Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Subašić je zajedno sa drugim predstavnicama Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” otputovala jutros u Haag kako bi prisustvovale izricanju prvostepene presude bivšem generalu Vojske RS Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti.

U razgovoru za N1 poručila je kako od Haškog tribunala očekuje da ispunio ono zbog čega je i osnovan.

“Znam da Sud ne radi po pravdi nego po nekim zakonima. Međutim, očekujem doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama. Gdje je god došla njegova čizma napravila je genocid. Očekujem jedan dio pravde, zadovoljstva. Haški sud je pri zatvaranju i vjerovatno će ispuniti ono zbog čega je osnovan”,istakla je Subašić.

Podsjetila je na važnost presude Ratku Mladiću, koja će biti izrečena 22. novembra u srijedu.

“Ovo je najjača presuda. On je najodgovorniji. Svi naši u Srebrenici su bili živi dok on nije došao. Kada je došao izdao je naredbu da se što više siluje majki, da se ubije što više naše djece…koga nisu ubili da se protjera. Imao je namjeru napraviti etnički čistu teritoriju”, zaključila je predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

ICTY u srijedu izriče presudu srebreničkom krvniku Ratku Mladiću

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić: Nikome se ne sudi za Škabrnju

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

SDA traži prekid gradnje Pelješkog mosta

Objavljeno

na

Objavio

Glavni odbor vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini u subotu je usvojio zaključak kojim od Hrvatske traži da prekine sve aktivnosti na gradnji Pelješkog mosta dok se ne utvrdi međudržavna granica kao i da revidira sklapanje ugovora s Republikom Srpskom o opskrbi plinom rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac novinarima je nakon sjednice tog tijela u Sarajevu kazao kako je jednoglasno usvojen zaključak po kojemu je “neprihvatljivo graditi Pelješki most na štetu teritorijalnog intergriteta i suverenita BiH”.

“Prije gradnje mora se ratificirati ugovor o granici BiH i Hrvatske koji je potpisan 1999. godine pri čemu most ne smije dovoditi u pitanje pravo BiH na pristup otvorenome moru. To nije neškodljivi pristup nego apsolutna sloboda kretanja i komunikacije”, kazao je Genjac dodajući kako u SDA sada očekuju da Hrvatska svojim djelima pokazuje da kao članica Europske unije u cjelosti poštuje međunarodno pravo.

Predsjednik Glavnog odbora SDA je kazao kako imaju naznake da će njihova stajališta temeljena na ranijim zaključcima Predsjedništva BiH poduprijeti i Europska komisija. “Očekujemo potporu Europske komisije nakon što su temeljito upoznati sa svim relevantim činjenicama i dokumentima.

Očekujemo da će Europska komisija zatražiti od Hrvatske da prije angažiranja odobrenih sredstava (za gradnju mosta) riješi sporna pitanja s BiH”, kazao je Genjac dodajući kako vjeruje da će uskoro stići takve najave iz Europske komisije.

Za sporazum između Hrvatske i vlasti RS o prenamjeni infrastrukture iz Slavonskog Broda u plinovod za opskrbu rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Genjac je kazao kako je po svojemu sadržaju protivan međunarodnom pravu i interesima BiH. “Hrvatska to mora ispraviti i dovesti u sklad s načelima međunarodnog prava po kojima se takvi sporazumi potpisuju isključivo između država”, zaključak je Glavnog odbora SDA kako ga je predstavio Genjac.

Pelješki most više ništa ne može zaustaviti!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari