Connect with us

Pregled

Zašto su novokomponirani hrvatski komunisti prešutjeli Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima?

Published

on

Jučer je Europa, ali i Hrvatska, doduše nešto skromnije, kao dio te Europe, obilježila Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, hrvatski vlastodršci, osim predsjednika Hrvatskog sabora, Josipa Leke, naravno, nisu se oglasili.

josipovicmilanovicreutersOvaj značajan datum, kojim se demokratski svijet prisjeća svih žrtava, svih totalitarnih režima, dakle, fašističkog, nacističkog, ali i komunističkog, prešutjeli su vodeći hrvatski novokomponirani komunisti, ‘panslavist’ Zoran Milanović i klavirist, Ivo Josipović.
Naravno, posve svjesno smo hrvatskog premijera, kao i hrvatskog predsjednika, prozvali novokomponiranim komunistima s obzirom da su oni koji veličaju komunističke zločince također indirektni komunisti, ako već nisu direktni.

Milanović, poglavito predsjednik Ivo Josipović, posljednjih dana, a ponekad i po tri puta dnevno, iskakali su svojim suludim izjavama ( Sjetimo se svinjarija Zorana Milanovića o Stjepanu Radiću, koji nije ni znao gdje je Radićev ubojica, Puniša Račić, ‘robijao.’ ) gotovo iz svih medija. Dok je premijer Milanović zurio u puknuti nasip u Slavoniji, ne nudeći odgovore i rješenja, predsjednik Josipović opjevao je Kolindu Grabar Kitarović, u svom prljavom i paničnom intervjuu Večernjem listu optužio je indirektno HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju za smrt 12-storice vatrogasaca na Kornatima prije sedam godina, što je dosad nezabilježeni skandal u hrvatskoj politici, tako daleko nije išla čak ni stara radikalka, Vesna Pusić, a ona je znala brljati gluposti.

I kad je napokon došlo vrijeme da nešto kažu Milanović i Josipović, u zajedničkoj predsjedničkoj kampanji u korist najpoznatijeg hrvatskog ZAMP-ovca, zašutjeli su. Naime, ni riječi nisu prozborili povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, naravno, to je bilo posve logično. Ako netko, kao što je to slučaj s Josipovićem i Milanovićem, cijelu godinu veliča jugoslavenskog diktatora, Josipa Broza Tita, onda, naravno, nije realno za očekivati da se njihov odnos prema tom zločinu i tom zločincu promjeni, makar i folklorno, na samo 24 sata.

Nisu mogli protiv vlastite prošlosti

Josipović i Milanović, kod većine hrvatskih branitelja prezreni kao ratne kukavice, nisu mogli protiv vlastite prošlosti, bolje rečeno mentaliteta. Kako bi Josipović osudio Titov režim, totalitarni i zločinački, a onda objasnio građanima da na Pantovčaku spava s bistom ratnog zločinca? Isti je slučaj s politički i povijesno nepismenim Zoranom Milanovićem. Čije će izjave jednog dana ući u leksikon antologije političke gluposti. Vratimo se samo za trenutak, kako bi to objasnili, što je Milanović rekao prije dva dana za Stjepana Radića kada je rekao da je nekadašnji vođa hrvatskog naroda bio antiklerikalac. Zna li predsjednik partije koji je osnovni slogan Radićevog HSS-a? – Vjera u Boga i seljačka sloga – složiti ćete se, baš antiklerikalno.

Dakle, od takvih ljudi očekivati nešto drugo od onoga što smo dobili bili bi posve pogrešno, prije će Hrvatsku nadletjeti Superman nego što će Josipović priznati, a onda i učiniti nešto po tom pitanju, kakav je karakter imao Titov režim i koje su metode bile njegove vladavine. Iako slična s Milanovićem je ipak nešto drugačija priča, nesretnik, naime, nema pojma ni o čemu, premijer je šutio uplašen da opet ne bi ispao smiješan. Nažalost, njegovom humoru sve manje Hrvata se smije.

Oporba, predvođena HDZ-om, za razliku od aktualnog režima, dostojno je obilježila Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritativnih režima. Nadajmo se samo da to nije ‘deja vu’, već viđena predizborna prevara.
/tinolovka/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari