Connect with us

Gonjanje

Zašto su žene ljubomorne na druge žene?

Objavljeno

-

Je li nam ljubomora u prirodi?

Imam osjećaj da se žene uvijek natječu. Naravno ne sve. Ali nesigurne žene uvijek se natječu s nekim drugim ženama, umjesto da se natječu same sa sobom i rade na sebi. Koja je ljepša, zgodnija, koja ima više para, boljeg dečka, muža, ljubavnika, bolju torbu, bolju spremačicu, whatever. Naravno da se ne natječe za primat bez veze nego želi biti u nečijim očima bolja tako da “protivnicu” zgazi. Mislim si stara, ak’ me moraš gaziti da bi bila bolja, onda to znači samo jedno…

Nesigurnost je razlog zašto su žene ljubomorne. I tu možete stati jer to je ukratko to. Možda nam je ljubomora u prirodi, ali kad se otme kontroli i kada postanete ljubomorna aždaja koja ždere sve oko sebe – možda trebate stati i zamisliti se…

Najviše su žene ljubomorne kada su muškarci u pitanju. Tu je uvijek to najizraženije. Na to ću se ovaj put fokusirati. Ljubomora zbog mužjaka je opasna. Izašle smo iz pećine i postale smo opake u borbi za mužjaka – a njih je manje i konkurencija je jaka. Kao paunice se kitimo i šepurimo u nadi da će on shvatiti da smo mi najbolje i pri tom moramo zasjeniti sve ostale žene. Ako ih treba pojesti – i to!

Jesmo li svi neminovno ljubomorni na druge?

Ne mogu reći da sam ljubomorna osoba pogotovo ne jer je neka žena ljepša i zgodnija i jer muškarci padaju u njenoj blizini k’o pokošeni. Svjesna sam da ima jako puno predivnih žena i ako neka žena osvoji nekog “mog” Mirka i on je sretan, ne mogu biti ljubomorna jer bitno je da je on sretan, on je odabrao. Pa što ja mogu ako je ona ljepša i zgodnija? Ja sam ja, ona je ona i što sad! Pa neka padaju muškarci na koga god žele, zašto da ne! Imam takvih prijateljica, fatalnih poznanica koje vole muškarci i normalne su, ne hvale se time, ne pumpaju si ego na takav način nego su jednostavno fatalne. Ali znam i neke kojima to tako godi egu da su onda ljubomorne i na svoju sjenu i dignu nos do neba jer je ona mačka, a ne ti! To nije seksi!

Najveći “kamen spoticanja” između žena su frajeri. Tu se razbuktava ljubomora. Tko ima frajera, tko privlači frajera kad izađete, tko ovo i ono kao da ne postoji važnija tema u životu od muškaraca i žena. Da, frajer je centar mog života. Zapravo jutros mi je centar mog života bilo svježe mlijeko jer nisam imala za kavu…

Ja ne moram biti u centru zbivanja i ne mora mi neki muškarac reći da sam lijepa, zgodna, slatka, napeta i ovakva i onakva kako bih se ja osjećala dobro i ispunjeno. Naravno da volim to čuti, ali meni treba frajer da mi popravi ormar – ako ćemo biti iskreni, ja sam praktična. A to kakva sam – s 34 godine znam kako izgledam i što mogu, hoću i želim. Da mi ego ovisi o količini komplimenata i da budem glavna frajerica – to bi zaista bilo jadno i deplasirano. Ne vodi me ego u životu. U zadnje vrijeme govorim odmah muškarcu da nisam neka frajerica i da me ne zanima da sam s najvećim frajerom u gradu, ako ima veliki ego da produži dalje jer ja ničiji ego ne mislim hraniti. Kuhala mu budem, ali ego hranila ne budem! Što je najgore – to ih još više privuče, ne je najjači afrodizijak. No to je također jedna druga tema.

Druge žene su jedino nesigurnim ženama prijetnja.

Uvijek će biti ljepših, zgodnijih, boljih žena i ako se stalno natječeš i ljubomorna si – kad ćeš biti sretna sama sa sobom? Imaš li ikada mira? Pa izađi u grad i pogledaj kakvih prelijepih žena ima i ako si ljubomorna na svaku pa imaš posla za cijeli dan, za cijeli život samo da budeš jalna, jadna i ljubomorna!

Zašto su žene ljubomorne na druge žene uopće? Ne razumijem to jer ja nisam ljubomoran tip. Mogu gledati kako Mirko živi s nekim i neću biti ljubomorna, boljet će me, ali neću biti luda ljubomorna stoka jer ljudi imaju pravo na svoje odabire. 

Odmjeravanje kod žena je potpuno normalno jer svatko pogleda, mjerka. I ja volim vidjeti lijepu, zgodnu ženu, sa stilom i naravno da ću je rado pogledati bez ikakve zle primisli. I mene gledaju, gledam i ja. Ali neću nekoga odmjeravati kao da sam zmija koja bi najradije ubrizgala svoj otrov u svoju žrtvu.

Neću je gledati s nekim pogledom punim ljubomore, zavisti i jala. Gledam je jer joj se divim i volim biti u društvu lijepih, zgodnih, pametnih, sposobnih, uspješnih žena koje su nešto od toga ili sve navedeno. Ali ako mene neka žena gleda na loš način i želi mi nešto loše, naravno da ću znati uzvratiti jer kak se veli ne bu mene nitko… Sve je to divno i krasno, volimo se i to, ali kad dođe da se moram braniti od barakuda i kobri – ne budem joj ponudila keks ak’ mi visi s vrata želeći mi pregristi žilu kucavicu!

Divne žene su izvor motivacije. 

Družim se s divnim ženama, kvalitetnim osobama, svaka je različita i volim raznovrsnost u svom ženskom društvu, tako da svaka ima svoj faktor i divim im se. Njihova ljepota, zgodno tijelo, pamet, status, novac, karijera, kuća, vikendica, dečko, muž, ljubavnik, djeca mene ne ugrožavaju. Baš naprotiv – ukoliko su bolje od mene, bit će mi neizmjerno drago da možda i naučim nešto od njih, da se inspiriram, da se motiviram i uvijek se osjećam odlično u  njihovom društvu. Poslije takvih druženja uvijek sam bogatija. Uvijek je netko u nečemu bolji i to treba gledati kao izvor inspiracije, a ne frustracije.

Takve velike žene koje su moje prijateljice mene ne čine manjom nego većom. A to je moguće jedino ako ste sigurni u sebe. Ako ste nesigurni u sebe, bez obzira što izgledate kao bomba – onda se to osjeti.

Ja nisam bomba, ali imam svoje prednosti kao i svoje mane. S njima sam na ti. Sve to čini mene kao paket pod imenom Dijana Karabašić. Ne mogu pobjeći od činjenice da nisam vretenasta, rasna, dugonoga, sisata femme fatale. Ali tko kaže da moram biti? Jedino što svatko od nas mora/treba je biti ono što jest. Osim ako si zla kučka, u tom slučaju trebaš na liječenje.

Ja imam svoje čari kao i svatko od vas. Imam i svoje mane – npr. nikako mi cvijeće ne uspijeva, ubijam kaktuse, čuvarkuće i hrčak sam pa skupljam svašta.

No ima takvih mrnjau lijepih&zgodnih žena koje su pak s druge strane toliko nesigurne, frustrirane, nesretne pa i to što su tako fatalne, svojom osobnošću umanje, ubiju, poružne. Nekad se znam diviti takvim ženama u smislu kako super izgledaju, kako imaju stila, kako su sređene i njegovane, a onda shvatim da su nesigurne i ljubomorne na druge žene pa čak i na mene koja pičim svoj film, brijem na svoj neki mali zen i ne bavim se tuđim životom. I onda me to tako iznenadi. Nije mi jasno zašto i kako!?!??!

Moja iskustva s ljubomornim ženama uvijek su takva da su lijepe i zgodne žene ljubomornije od onih koje možda priroda nije obdarila takvim izgledom, ali imaju tako super osobnost, karizmu i zrače. Naravno da ima i žena koje su frustrirane jer ne izgledaju kako bi htjele pa im je netko smetnja tko je ljepši i zgodniji ili bolji u nekom pogledu. No meni nije jasno kako netko tko je lijep, zgodan i situiran, s puno mogućnosti i potencijala može biti toliko ljubomoran, nesiguran i frustiran? Jasno mi je da dobar izgled nije nužno u korelaciji s dobrom osobnošću, ali kad već tako super netko izgleda – zašto ne poradi na svojoj osobnosti koliko na svom izgledu? Premda nekako mislim da u današnje vrijeme nikoga ni ne zanima osobnost…

Ja uvijek komentiram kad je netko komad, kad ima dobar batak, kad ima dobar dekolte, kad je uspješan, kad rastura u poslu ili u nekom drugom pogledu i sve neke lijepe stvari na nekome komentiram i ne ustručavam se u davanju komplimenata i pohvala. Ali ima žena koje nikada to ne rade. Žene kojima su druge žene samo prijetnja i koje bi te pregazile, ako ne autom jer to se kažnjava, onda riječima jer kleveta nije kažnjiva.

Kako s ljubomornim ženama na kraj?

Bila sam vrlo neugodno iznenađena ljubomorom usmjerenom prema meni u par prilika s ženama koje znam. Vrlo sam otvorena i nemam problem sama sa sobom, eksponirana sam i druželjubiva – sve to ne znači da sam bez mana niti da sam savršena. Ali nemam problem sa sobom i to je nekome problem. Kad sam osjetila tu ljubomoru, prvo sam mislila da to nije moguće jer su u boljoj situaciji od mene zbog nekog razloga – ili bolje izgledaju ili su u boljoj životnoj fazi, poziciji, statusu i slično. Onda sam shvatila da je to istina i bila sam nekako tužna da tako netko misli, a ne vidi sve što ima. Pa sam bila razočarana, a onda sam bila ljuta. Bila sam ljuta kako netko može biti tako negativan prema nekome čisto iz svoje nesigurnosti? Nisam uopće htjela biti na udaru takve energije jer ja nisam krivac za tuđe nesigurnosti. Nisam uopće htjela da me netko tako gleda.

Nije mi to nikako bilo jasno jer mislim da, ako čovjek radi na sebi, ne samo izvana, nego i iznutra, da može biti u ravnoteži sam sa sobom i svojim dobrim i lošim stranama. Ja sam nekako sama sebi prijatelj i znam koji su moje vrline i moje mane. Ne sramim se ni svojih viškova ni manjkova. Ja sam vrckasta i žongliram sa svime što ja jesam! Ne prikrivam svoje mane, ne nosim dva grudnjaka, ne pravim se da sam nešto što nisam, nisam neka frajerica, ja sam kućna maca koja voli piti kavu i jesti kekse uz knjigu, film, ali volim i dobar party i vratiti se kući kad zora sviće. Eksponirana sam jer pišem i vrlo sam otvorena u izražavanju i slikanju pa i ta moja sloboda nekada bude trn u oku nekome i ima nešto “nelijepo” za reći. Ja ću se fotkati makar nisam model i dokumentirati ću svoje dane kako god ja poželim, riječima, slikama, uspomenama. Ali to nije zbog toga što sam najljepša i najpametnija. To je jednostavno zato što sam ja takva. Intenzivna.

Da sam glavna mačka u gradu – nisam. Nije to problem niti trebam biti niti želim biti. Ali ima nekih koji to žele biti. I u društvu – nemam potrebu biti najglasnija, najbolja, najljepša i najwow kako bih ostavila neki dojam na nekog macana ili napucavala si ego.

Čak ne moram biti ni najpametnija jer budimo realni – tko danas voli pametne ljude? Potpuno sam sastavljena sama sa sobom bez potrebe za dokazivanjem i pumpanjem ega u društvu. Takav zen stav me čini neljubomornom na druge žene. Samo učim od svih oko sebe kakav čovjek želim biti, ali i kakav čovjek ne želim biti. Ako me netko voli zbog svega što jesam super. Ali uvijek će se naći netko kome se neću svidjeti – i na to ljudi imaju legitimno pravo. Nije svatko za svakoga.

Ima tih nekih žena koje su fakat mačke, komadi, ali zbog svog kaosa u glavi umjesto da privlače, odbijaju. Imaju predivnu kosu, oči, lice, osmijeh, tijelo vreteno, duge noge, sređenu životnu situaciju, dobar posao, auto, pare, putovanja, fine večere i ručkići i vinčeko i simo i tamo sve nešto divno i sjajno, ali nešto je u njoj pokvareno. Nešto tu nedostaje. Ljubomorna je na sve oko sebe. Zavidna. Jalna.

Ta neka loša energija zrači iz njih i unatoč dobrom pakiranju, takve žene su sjebane u glavu da to tako nepristojno kažem. I to se da riješiti ukoliko nisi pretvrdoglava mazga i prepuna sebe pa odbijaš raditi na svom sadržaju nego radiš samo na fasadi.

Netko kaže: Joj pa tko zna kaj ju muči, možda je imala neke probleme ili ih ima još uvijek.

Ja kažem: Pa zar je to izgovor? Nisu problemi problem – problem je nerješavanje istog. Nitko nema izgovor da bude loš prema nekome jer je ljubomoran na tu osobu.

Ako te nešto muči darling, rješavaj to, ne istresaj svoje smeće na druge ljude ni krive ni dužne. Imam i ja briga i problema i više od tebe pa nisam jahačica apokalipse prema drugima!

Žalila sam se prijatelju Danijelu kako netko može biti ljubomoran na mene jer ne smatram se prijetnjom, ja sam uvijek svima Mama Daisy i prijateljica, nisam natjecateljica i čudila sam se čudom ljubomori. Jednostavno osjetiš to u susretu, u razgovoru, pogledu, stavu, ta energija se osjeti. Onda mi je Danijel objasnio:

– Ti moraš shvatiti jednu stvar. Tebe muškarac kad vidi ne vidi da nemaš duge noge, da nemaš velike sise nego vidi energiju kojom zračiš. Zato su ljubomorne. Nije bitno uvijek biti siguran u sebe jer smo svi mi ponekad nesigurni u sebe. Ne postoji osoba koja je uvijek sigurna u sebe. I to je okej. Treba PRIHVATITI sebe, ti si prihvatila da nisi dugonoga, da nisi sisata i da je to okej. Svjesna si svojih mana i svatko ih ima, ali važno ih je prihvatiti. S druge strane, svi imamo neke prednosti. 

I to je to! Nije bitan izgled, bitan je stav! Ako vas netko ne voli jer ima problema sam sa sobom i ljubomoran je na vas i ružno vas gleda – pa što čekate – nabacite svoje najbolje izdanje i dajte im hrane jer ne kaže se uzalud: Za dobrom kobilom prašina se diže!

Tko vam priča iza leđa – s razlogom je iza vas!

Njihaaaaaa!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari