Connect with us

Kronika

Zašto Uskoku treba pet mjeseci da istraži famozni Mamićev stik, za Vargine sms-ove je trebalo tri dana?

Objavljeno

on

Osječki Županijski sud izvijestio je u srijedu da ne želi komentirati optužbe osuđenika Zdravka Mamića s jučerašnje konferencije za novinare u Mostaru, ali poziva nadležna tijela da se izrečeni navodi istraže i ispitaju.

“Županijski sud u Osijeku neće komentirati i polemizirati sa navodima osuđenika Zdravka Mamića, ali tražimo da se po nadležnim tijelima svi navodi  istraže i ispitaju, jer je to u cilju i interesu Županijskog suda u Osijeku i hrvatskog pravosuđa”, navodi se u priopćenju koje je uputio glasnogovornik suda Miroslav Rožac, javlja N1.

Nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu i kaznu od šest i pol godina zatvora Mamić je na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu i suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a predsjednika toga Suda Zvonka Vrbana nazvao je “kriminalcem, koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti sa sucima Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze, i da je o svemu obavijestio Državno odvjetništvo.

Vrhovni sud u utorak je priopćio da Sessa nema namjeru odgovarati na “apsurdne i neistinite tvrdnje” osuđenog bivšeg čelnika DInama Zdravka Mamića koji ga je prozvao za korupciju te nazvao kriminalcem i varalicom.

Iz Uskoka su priopćili kako je “Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku, a Uskok je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku”.

U međuvremenu se na Facebooku ponovo oglasio Mamić:

Institucijama je trebalo 3 dana da utvrde da Vargini SMS-ovi nisu vjerodostojni. Moje svjedočenje i dokazi predani su nadležnim institucijama 8. listopada 2020., od tada se pregledavaju i izviđaju jer sam naveo sva imena, lokacije i iznose kojima su me korumpirani suci reketarili. Sada je prilika da se sudstvo pročisti od korumpiranih i nepoštenih sudaca! Hrvatska probudi se, ovo se tiče i tebe i tvoje djece i onih koji su otišli trbuhom za kruhom! Podijeli, neka svi znaju o kome je riječ, napisao je Mamić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari