Connect with us

BiH

Zastupnici Doma naroda Parlamenta FBiH preuzeli uvjerenja o osvojenom mandatu

Objavljeno

-

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zastupnicima su uručena uvjerenja o osvojenim mandatima, nakon čega je uslijedilo polaganje svečane zakletve.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović čestitao je prosinca donio odluku o potvrđivanju rezultata posljednjih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH koja je objavljena u Službenom glasniku.

– Današnjom dodjelom uvjerenja o osvojenim mandatima završava se etapa posrednih izbora u FBiH. Sada slijedi izbor predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, kao i izbor po pet zastupnika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda u skladu sa Izbornim zakonom BiH – podsjetio je Arnautović.

Prema izmjenama dosadašnjih ustavnih i zakonskih pravila koje je nametnuo visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, Dom naroda Federalnog parlamenta ima ukupno 80 članova, umjesto 58 kao dosad.

Sastoji se od zastupničkih klubova tri konstitutivna naroda, čiji je sadašnji kadrovski kapacitet po 23 delegata umjesto po 17, kao dosad, te Kluba ostalih naroda koji sada ima 11 umjesto sedam zastupnika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari