Connect with us

Politika

Zastupnici SNSD-a opet napustili sjednicu Zastupničkog doma

Objavljeno

-

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen prijedlog šefa Kluba zastupnika SNSD-a Staše Košarca da se u dnevni red uvrsti prijedlog za smjenu predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Šefika Džaferovića.

Zbog toga su zastupnici SNSD-a napustili sjednicu.

”Imamo jasan politički stav i ambiciju da na jedan parlamentaran način pregovaramo o tome da Džaferović ne može obavljati dužnost predsjedatelja Zastupničkog doma, s obzirom na činjenicu da su u proteklom mjesecu izrečene vrlo kvalificirane optužbe o tome da Džaferović nije spriječio niti kasnije procesuirao ratni zločin nad Srbima u BiH”, rekao je Košarac novinarima nakon što je napustio sjednicu.

Dodao je kako će i svaki sljedeći put poslanici SNSD-a napustiti sjednicu ako u dnevni red ne bude uvršten prijedlog o smjeni Džaferovića.

Zastupnici se danas neće izjašnjavati o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnik Saveza za bolju budućnost Mirsad Đonlagić.

”Tako je odlučeno, jer se o izmjenama zakona čeka mišljenje Vijeća ministara BiH, ministra financija, te Povjerenstva za financije i proračun”, kazao je Đonlagić.

Povjerenstvo za financije i proračun odgodilo je izjašnjavanje o ovom prijedlogu zakona i zatražila od Vijeća ministara da u roku od deset dana dostavi mišljenje što je odobrio i Kolegij Zastupničkog doma.

Izmjene se odnose na ukidanje “bijelog kruha”, odnosno člana 48. spomenutog zakona, kojim je propisano da “izabrani dužnosnici i nositelji funkcija nakon prestanka javne dužnosti imaju pravo na naknadu za produženje radnopravnog statusa dok ne steknu radnopravni status kod drugog subjekta ili ne ispune uvjete za mirovinu, a najduže godinu dana počevši od dana prestanka javne dužnosti”.

Na zahtjev Povjerenstva za vanjske poslove s dnevnog reda skinuta je točka o davanju suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Francuske koji se odnosi na mobilnost mladih i još nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari