Connect with us

BiH

Zastupnici u KS se izjasnili kao Srbi da bi bili imenovani u Dom naroda FBiH?

Objavljeno

-

Kako bi bili među onih pet zastupnika iz Skupštine sarajevske županije, koji će biti imenovani u Dom naroda Federalnog parlamenta, zastupnici Bosanske stranke (BOSS) Haris Pleho i Rasim Smajić Središnjem izbornom povjerenstvu izjasnili su se kao pripadnici srpskog naroda.

Iako je Središnje izborno povjrenstvo objavilo kako ne može komantirati ovaj slučaj niti druge slične slučajeve, mediji, upućeni u ”pokrštavanje” iznose detalje.

Tako MojPortal navodi da su do sada sigurno izabrana dvojica zastupnika za koje se zna nacionalna pripadnost iz prethodnih mandata, a to su: Predrag Kojović iz Naše stranke i Slaviša Šućur iz SDP BiH.

”Njima će se po svoj prilici, ako se informacija i službeno potvrdi, pridružiti i izaslanici iz srpskog naroda Haris Pleho i Rasim Smajić!”, navodi spomenuti portal.

Pleho, koji je inače vijećnik u Gradskom vijeću Sarajevo i zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Grad za portal Klix je rekao da takvo što ne želi potvrditi, ali ni negirati i da će sve biti jasno kada se konstituira županijska Skupština.

“Smiješno je da se ozbiljni ljudi bave time tko se kako izjašnjava s obzirom da znamo u kakvom nam je kolapsu ekonomija u Kantonu. Imamo mi i preozbiljnih pitanja o kojima trebamo razgovarati, a ne tko se kako izjasnio. To kako smo se ja i moj prijatelj izjasnili znat će se svakako na sjednici kada se bude birao Dom naroda”, rekao je Pleho i dodao kako je demokratsko pravo da se svatko izjasni kako hoće, a da on zna “tko je i šta je”.

“Također, svako može dati svoje mišljenje o tome, to je također demokratsko pravo”, rekao je sarajevskim medijima Pleho.

Inače, Kanton Sarajevo bira pet izaslanika iz reda srpskog naroda u Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH koji ukupno broji 17 izaslanika

klix.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari