Connect with us

Politika

Zastupnik Mišić posjetio biskupa Komaricu

Objavljeno

-

Saborski zastupnik i neovisni kandidat HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu Ivica Mišić posjetio je preuzvišenog banjolučkog biskupa Franju Komaricu i u dvosatnom razgovoru upoznao ga sa svojim radom u proteklom mandatu te osvrnuo na izuzetno teško stanje života Hrvata u Republici Hrvatskoj.

Sugovornici su se složili da su Hrvati Republike Srpske zapostavljeni te da problemi s kojim se suočavaju prepuštaju se samo njima te da im u rješavanju istih malo tko, i osim Mišića, gotovo nitko ne pomaže.

-U Banja Luci je prije rata bilo 30 tisuća Hrvata i bili su kamen zamajac svih aktivnosti. Danas ih nema, a i ono što ih je ostalo na margini su svih životnih događanja, pa i života doslovno, ako hoćete. No, ja ih ne otpisujem. O njima sam govorio u Saboru RH i ranije i ako budem izabran činit ću to opet, kazao je Mišić, osvrnuvši se na stanje u prijedorskom kraju, gdje politika Republike Srpske pokušava rušiti kuće Hrvatima povratnicima kako bi gradila auto cestu.

– Baš cesta mora ići preko kuća povratnika. U razgovoru s predsjednikom Udruge Hrvata u Ivanjskoj, gospodinom Majdandžićem sam se usuglasio da se svi Hrvati moraju zalagati da se i ovo rješenje konačno riješi. O problemu Ivanjske sam izvijestio i premijera, kazao je Mišić i upoznao biskupa o razgovoru s predstavnicima Udruga Altruist i Briševo.

Biskup banjolučki Franjo Komarica istaknuo je nebrigu prema hrvatskim gospodarskim objektima koji postoje u Banja Luci i zamolio da se iznađe neko rješenje da poslovni prostori ne budu prazni nego da se gospodarstvenici udruže i nađu interes i za Banja Luku. Izrazio je svoju žalost što sa zastupnikom Mišićem nije razgovarao i ranije, jer je, prema njegovim riječima, očito da čovjek voli cijelu Bosnu i Hercegovinu i da se zalagao za nju svim srcem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas