Connect with us

Zastupnik SDS-a pljunuo kolegu, a premijerki odgovorio “kako ženama treba gledati u noge”

Published

on

Posebno zasjedanje Narodne skupštine RS i drugog dana rada karakterišu oštre riječi i optužbe premijerke RS-a Željke Cvijanović i opozicije, te napuštanje sjednice poslanica i ministrica, zbog, kako tvrde, vrijeđanja na spolnoj osnovi.

nsrs

Cvijanović je zatražila od predsjednika entitetskog parlamenta Igora Radojičića da, kako je rekla, zaštiti ministrice i poslanice kojima se dobacuje i s tim u vezi i izvinjenje poslanika SDS-a Miladina Stanića, jer je, navodno, rekao da se ‘ženama i gleda u noge’.

Sva ova rasprava bila je u vezi s čizmama bijele boje koje tijekom posjete poplavljenim dijelovima Bijeljine nosila Cvijanović, a koje opozicija već duže vrijeme pominje u svojim kritikama. Premijerka RS-a je kazala i da ne želi da joj prilazi nijedan poslanik, kao što je jučer bio slučaj tijekom posebnog skupštinskog zasjedanja, te navela da Radojičić, kao predsjednik parlamenta to ne bi trebalo da tolerira tijekom trajanja diskusije.

Zeljka-Cvijanovic-na-celu-nove-vlade-Republike-SrpskeReagirajući na ove primjedbe, Radojičić je rekao da on vodi sjednicu parlamenta na način kako to radi i da se to ne mora sviđati premijerki, kao što se, kazao, ne sviđa i nekim drugima odavno. Međutim, sve ovo izazvalo je još brojnije replike i optužbe opozicionih i poslanika vladajuće stranke.

Na kraju je, da bi smirio uzavrelu raspravu, Radojičić dao polusatnu pauzu. Sve ovo pokazuje da zasjedanje NSRS, umjesto u donošenju konkretnih mjera za pomoć poplavljenom stanovništvu, protiče u jalovim međusobnim svađama koliko je i šta tko uradio tijekom svibanjskih poplava.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Igor Radojičić tvrdi da se danas prvi put otkako postoji entitetski parlament desio fizički incident u kojem je, kako je naveo, poslanik SDS-a Miladin Stanić tijekom skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Sinišu Dodika i Milana Kovača.Osuđujući taj, kako ga je nazvao, incident, Radojičić je rekao da fokus ove posebne sjednice treba da bude na mjerama za poplavljene građane, ‘a ne na fizičkom obračunu narodnih poslanika, ma koji oni bili i ma kojoj stranci pripadali’.

Pozvao je narodne poslanike da obavljaju posao za koji su birani, a povodom svega sazvan je i kolegij Skupštine. Po tvrdnjama SNSD-ovih poslanika, Miladin Stanić je u skupštinskom holu zaprijetio Dodiku zbog ranije rasprave u skupštine, da bi ga u jednom trenutku pokušao uhvatiti za odijelo i, navodno, pljunuo u njegovom pravcu.

Brzom reakcijom ostalih poslanika, koji se zatekli u holu, spriječen je veći incident. Nakon verbalnih prepirki, nekoliko minuta poslije toga, Stanić je ponovno izazvao novi incident, pošto je u skupštinskoj dvorani, poslije kraće rasprave, udario nogom poslanika SNSD-a Milana Kovača.

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a negiraju odgovornost samo svog poslanika Miladina Stanića za današnji fizički incident s poslanicima SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

U obranu poslanika SDS-a Miladin Stanić, za koga su SNSD-ovci rekli da je tijekom skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Milana Kovača i Sinišu Dodika, ističu da je sam Stanić već duže vrijeme bio izložen prijetnjama i vrijeđanju od pojedinih parlamentaraca vladajuće stranke.

Uime najveće opozicione stranke Nenad Stevandić je rekao da je SNSD pokušava da skrene pažnju sa stvarnih problema, te da su se vladajući našli prozvanim nakon što je SDS tražio da se građanima u poplavljenim područjima pomogne tako što će tajkuni, bliski vlasti, vratiti pare uzete od RS.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari