Pratite nas

Iz Svijeta

Zastupnik zadužen za istragu rekao da je Trump bio prisluškivan

Objavljeno

na

Obavještajne agencije možda su prisluškivale dio osobne komunikacije predsjednika Donalda Trumpa prvih mjeseci nakon izbora, rekao je u srijedu zastupnik zadužen za istragu, a sam predsjednik Trump zadovoljan je tim saznanjem nakon što su izražavane sumnje u istinitost njegovih optužba.

Predsjednik stalnog odbora za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa Devin Nunes rekao je u srijedu da su sve informacije u koje je imao uvid i koje je dobio od izvora kojega nije identificirao bile zakonito prikupljene u studenome, prosincu i siječnju i da je Trumpova privatna komunikacija možda uhvaćena u “slučajnom” nadzoru povezanim sa stranom silom.

Međutim, imena nekih Trumpovih dužnosnika bila su neprikrivena i komunikacija je bila naširoko dijeljena unutar obavještajnih agencija, rekao je Nunes koji je vrlo malo otkrio o svojim saznanjima.

Obratio se novinarima dva dana pošto je direktor Američke savezne policije (FBI) James Comey potvrdio da istražuje potencijalne veze između Trumpovih suradnika i Rusije, koju se optužuje da je pokušala utjecati na američke predsjedničke izbore u korist Trumpa.

“Nedavno sam potvrdio da je u brojnim prigodama obavještajna zajednica…prikupljala informacije o američkim građanima uključenim u Trumpovu tranziciju”, rekao je Nunes koji je bio član Trumpova tranzicijskog tima.

“Želim biti jasan, ništa od tog nadzora nije povezano s Rusijom ili istraživanjem ruskih aktivnosti ili Trumpovim timom”, rekao je Nunes.

Nunes je rekao kako je “vrlo zabrinut” time jesu li američke obavještajne agencije špijunirale Trumpa.

Američke obavještajne agencije optužile su Rusiju da je pokušala utjecati na predsjedničke izbore u Trumpovu korist protiv demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i to hakiranjem računalnih sustava i širenjem dezinformacija.

Rusija te optužbe odbacuje.

Nunes je rekao da je o svemu obavijestio predsjednika Zastupničkog doma republikanca Paula Ryana, a obavijestio je i Bijelu kuću.

Na pitanje je zadovoljan ovim saznanjem pošto su ga napadali da je optužio svoga prethodnika Baracka Obamu za prisluškivanje, ali te optužbe nije potkrijepio nikakvim dokazima, Trump je rekao da “u neku ruku” osjeća da mu je dano za pravo.

Comey je na salušanju rekao da nema nikakvih informacija koje bi potkrijepile Trumpove optužbe da ga je Obama dao prisluškivati i da da “nijedan predsjednik” ne može izdati takvu naredbu, jer za to postoji pravosudni postupak.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Viktor Orban: Sada je svaki od izbora u Europi sudbonosan

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban 23. listopada ove godine pred Muzejom terora u Budimpešti pred okupljenima je održao svečani govor.

U tom govoru vrlo se kritički osvrnuo na komunističku povijest u Mađarskoj, ali i na današnje globalizacijske procese, između kojih je povukao i određene paralele.

Državnički govor Viktora Orbana pred Muzejom terora u Budimpešti

„Ako nestane slobode, ako nestane nacionalne neovisnosti i mi sami ćemo nestati” – kazao Viktor Orban1je Viktor Orban, na nacionalni praznik 23. listopada u Budimpešti, pred muzejom Terora ispred oko 10.000 okupljenih unatoč kišnom vremenu.

Predsjednik mađarske Vlade dodao je: „…revolucija je bila nacionalna revolucija, ali to tadašnje zapadne sile nisu razumijele. Nisu shvatile da se mi borimo, jer smo bezgranično privrženi svojoj kulturi, svojem životnom stilu i ne želimo se rastočiti u talionici naroda.”

Naglasio je: „… želimo da drugi poštuju tko smo i što smo, jer smo mi Mađari tijekom tisuću godina branili granice Europe i borili se za svoju nacionalnu samostalnost.” Premijer je istakao da su probleme u XX. stoljeću stvorila vojna carstva, a sada se valom globalizacije rađaju financijska carstva.

Zato prema riječima Viktora Orbana: „… nakon tri desetljeća iznova prijeti opasnost za sve što smatramo Mađarskom i mađarskim načinom života. Nakon stjecanja slobode 1990. godine ponovo smo stigli do prekretnice u našoj povijesti”.

Po mišljenu Orbana, sada je svaki od izbora u Europi sudbonosan. „Sada se odlučuje da li će narodi u Europi vratiti EUpolitičko upravljanje svojim nacionalnim politikama od europskih birokrata povezanih s gospodarskim elitama.

Sada se odlučuje, da li ćemo uspjeti ponovo steći svoju sjajnu Europu iz razdoblja prije multikulturalizma.” – istakao je premijer i dodao: „Željeli smo vjerovati da se nikad više ne može ponoviti izopačena ideja komunista, da umjesto Mađara stvore „homo sovjeticusa”, ali globalističke snage nadiru na vrata i svesrdno rade na tome da umjesto Mađara sada oblikuju „homo brusszelicusa.”

Premijer je izrazio mišljenje da je financijsko spekulativno carstvo natovarilo na vrat Europe najnoviju seobu naroda, milijune migranata i invaziju novih useljenika u Europu te da su oni izradili plan kojim bi željeli Europu pretvoriti u mješoviti kontinent, a budući da je Srednja Europa zona bez migracija, ovdje se usredotočuje borba za europsku budućnost.

Prema riječima Viktora Orbana: „Mnogi još uvijek misle da je to nemoguće, ali mnogi su i 1956. i 1988. odnosno i prije 2010. vjerovali da promjene nisu moguće. Ali moguće je! Migracija se može zaustaviti, globalizacija se može držati pod kontrolom, Brissel se može zauzdati, plan financijskih spekulanata može se sabotirati, a na suludu ideju o Sjedinjenim europskim državama može se navući luđačka košulja.” – naglasio je i dodao: „Za to treba samo da se u Srednjoj Europi udruže Poljaci, Česi, Slovaci, Rumunji i Mađari.

 

Informativni list mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba i Zagrebačke županije, br. 81 (studeni 2017.)

 

ORBAN: Saznali smo sve o Sorosu, želi rušiti vlade koje se protive naseljavanju muslimana

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Putin: Hvala CIA-i za sprečavanje napada u Sankt Peterburgu

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je američkom kolegi Donaldu Trumpu na pomoći u sprečavanju terorističkog napada u Sankt Peterburgu.

Naime, podaci koje je im je dala CIA omogućili su Rusima da pronađu i privedu teroriste, piše RT.

Putin je u telefonskom pozivu zahvalio Trumpu i dodao da će ruske sigurnosne službe podijeliti informacije sa svojim američkim kolegama ako budu nešto doznali o eventualnim planiranim napadima na američkom tlu.

Ruski FSB ranije je uhitio članove terorističke ćelije povezane s Islamskom državom u Sankt Peterburgu.

Ekstremisti su planirali niz napada na javnim mjestima, uključujući samoubilački bombaški napad i eksploziju u katedrali u Kazanu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari