Pratite nas

Komentar

Zato je bitno da dođe do promjena, kažu da se to zove reforme!

Objavljeno

na

O bitnome i nebitnome

[ad id=”93788″]

Zato je bitno da dođe do promjena, kažu da se to zove reforme!

HDZ je stvarao državu, no to je nebitno, oni su imali Sanadera, to je opet bitno. Karamarko je tipa dao istražiti, e to je opet nebitno. Sudstvo ga je osudilo bez dokaza, e to je nebitno jer je bitno da ga osude jer je bio HDZ. Mi smo vodili rat da stvorimo državu i u tom ratu smo imali Vukovar, Škabrnju, Srebrenicu…

E to sad nije bitno. Manolić tvrdi da je Karamarko udbaš, to je jako bitno kao i činjenica da Karamarko ne govori kao vrhunski orator.

Milanović vrijeđa sve i svakoga, to je nebitno, jer on je ljevičar i on vrijeđa samo Karamarka i nekih pola milijuna domoljuba, a domoljublje je nebitno.

Kažu da je jedan od glavnih Mostovaca neki Kovačić iz Omiša i da je njegov deda bio četnik, onaj pravi, ne literarni i da mu je mater skupljala potpise o ugroženosti srbadije 1990.

E vidite, to je opet nebitno.

Ma gdje ćeš postaviti takvo pitanje. Šta može dečko zato ako mu je dedo bio četnik. Nismo valjda fašisti da to pitamo.

Hrvatima je uvijek nevažno je li netko četnik, jugoorjunaš ili bivši komunist, pod uvjetom da taj netko ne voli hrvatsko, da se ponosi Titom i da za sebe kaže da nije lopov. Posebno nebitno je ako taj tip za domovinski rat kaže da je građanski, ne voli šatoraše i smatra sve hadezeovce lopinama. Takvome moramo vjerovati kad pljuje po domoljubima, lažnim i prvim, a isto tako mu moramo vjerovati kad za sebe tvrdi da je poštenjačina.

Njegova legitimacija je odbojnost prema ruci na srcu dok svira himna.

Četnik treće generacije je slučajno rođen u takvoj familiji i postupa iz čiste ljubavi prema hrvatskom narodu jer je poznato da su četnici i jugoorjunaši svoju djecu odgajali da vole Hrvate i teže dobrobiti hrvatske države. Prosječni četnik iz drugog svjetskog rata je davao desetinu za izgradnju katoličkih crkava i za promoviranje hrvatske nacionalne kulture. Njegovi unuci su zibani u san uz hrvatske popevke jer je popevka na ekavici.

Poplave koje su Hrvatsku spopadale zadnjih godina nisu nastale zbog velikih kiša nego zbog količine suza kajalica koju svakodnevno prolijevaju oni koji su ubijali nedužne ljude jer su bili Hrvati.

Orjunaši zadnje generacije su posebno umiljata sorta. Oni su u Jugoslaviji mentalno trenirani da nam čine dobro i da ih ništa ne određuje kao težnja za dobrobiti hrvatskog naroda i građana.

Zato su za naciju, koju pokušavaju pretvoriti u probavni trakt, nebitna ideja, ideologija i priča o lijevo desno, partizani ustaše i te nebuloze. BASTA!

Prioritet je dobar život i reforme, uglavnom birokratske naravi.

Dobro, ajde de, trebaju nam reforme. I ja sam za to da se smanji broj općina i državnih službenika. I ja sma za to da se ukine FINA i da se ne plaćaju partizanske mirovine, nego da se taj novac uloži u naše branitelje beskućnike.

Ono što mi ipak nije jasno kako je moguće promijeniti sustav ako ne mijenjaš stav i vrijednosne norme koje nose taj sustav.

Kako će netko podići gospodarstvo bez programa? Zašto u reformskom paketu nema reformi koje se tiču lustracije jer ipak nas još uvijek u gospodarskom smislu vode nekadašnji kadrovi, a bome ih ima i u administraciji.

No, to Hrvate ne zanima, to nije važno. Nebitno je je li neki netko ideološki odgojen u orjunaškoj obitelji. Ma koja budala postavlja takva pitanja kad narod crkava od gladi?

Malo pomalo razumijem tu logiku.

Ništa nije bitno, ako ćemo pravo i iskreno. Nije bitno da su branitelji umirali i ginuli za slobodnu državu, nije bitno da nas je komunizam tlačio desetljećima i nije bitno da su jame popunili našim očevima i djedovima. Ma sve je to nebitno, bitno je da imamo bolji život, a taj bolji život nam nude neki novi četnički saveznici kojima je to nebitno.

Onda se ja pitam:

A što će nam oni?

Zar i oni nisu nebitni?

Vinko Vukadin

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari