Pratite nas

Vijesti

Zašto većina društvenih mreža koristi plavu boju?

Objavljeno

na

facebook_android_3-520x245Sve društvene mreže kao što su Instragram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, Thumblr… na svojim stranicama koriste plavu boju jer on asocira na mir, opuštanje i sigurnost.

Kako navodi francuski magazin Slate, plava boja je boja prirodnih elemenata neba i mora koju već tradicionalno za svoje proizvode koriste farmaceutska industrija, informatičke kompanije, policija, dakle svi sektori koji svojim korisnicima trebaju uliti povjerenje, sigurnost, pouzdanost.

Jedan od razloga zašto je Facebook plave boje, kako navodi ovaj magazin, je, međutim, taj što je osnivač ove društvene mreže Mark Zuckerberg daltonist, a plava boja je boja koju on najbolje raspoznaje.

Pretraživač NCSA Mozaik koristio je plavu boju zato što je to bila najtamnija boja poslije crne i jedna od 16 raspoloživih boja tadašnjeg sustava.

nezavisne.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

U hrvatskoj svlačionici Predsjednica, Putin i Macron…

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski nogometni savez na Twitteru je objavio fotografiju iz svlačionice na kojoj su uz igrače i stručni stožer i predsjednici

Hrvatski nogometni savez na Twitteru je objavio fotografiju iz svlačionice na kojoj su uz igrače i stručni stožer i predsjednici – Kolinda Grabar-Kitarović, Davor Šuker i – predsjednik države domaćina Svjetskog prvenstva u nogometu Vladimir Putin.

Macron je nakon utakmice izjavio kako je “vrlo ponosan” na nacionalni nogometni tim koji je u nedjelju osvojio prvo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi.

“Tražio sam od njih samo jednu stvar”, kazao je Macron govoreći o susretu s nacionalnom nogometnom vrstom uoči odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. “Drugu zvijezdu”, kazao je Macron misleći na drugi naslov svjetskog prvaka.

Vladimir Putin se također fotografirao s hrvatskim reprezentativcima, članovima stručnog stožera i šefom HNS-a Davorom Šukerom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Hrvatska predsjednica globalna je senzacija

Objavljeno

na

Objavio

DPA

Hrvatska je izgubila finale Svjetskog prevenstva. Modrićeva ekipa nije uspjela pobijediti Francusku, ali bez ikakve sumnje bila je hit natjecanja, a velike zasluge idu njihovoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarević, piše španjolski AS.com

I prije prevenstva Kolinda je bila popularna u toj maloj državi, ali sad je postala planetarni idol.

Njeno oblačenje nacionalnog dresa, zagrljaji sa svim igračima, a nadasve dok na pljusku stoji, dijeli medalje i ljubi se sa svim igračima dok se nad Putinom drže dva kišobrana postalo je globalni novinski izvještaj.

Želimo više Kolindi širom svijeta, a milijuni tweetova to dokazuju:

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori