Zatražen povratak Šešelja u pritvor Haškog suda!

19
Glavni tužitelj Haškog tribunala Serge Brammertz zatražio je od sudskog vijeća da povuku odluku o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, objavio je Haški sud.
U zahtjevu se navodi da je Šešelj pušten na slobodu iz humanitarnih razloga zbog pogoršanog zdravstvenog stanja zbog čega su mu postavljeni minimalni uvjeti – da ne utječe na svjedoke i na žrtve. Međutim, pokazalo se da je povjerenje koje je sud imao u njega bilo neosnovano. On je odmah počeo davati neprihvatljive i zapaljive izjave, vrijeđati žrtve te je jasno rekao da se neće dobrovoljno vratiti u Haag.Zbog svega navedenog, glavni je haški tužitelj zatražio opozivanje odluke o puštanju Vojislava Šešelja na slobodu i njegov povratak u Haag gdje bi se razgovaralo o njegovom zdravstvenom stanju i uvjetima koje bi morao prihvatiti kako bi ponovno bio pušten na privremenu slobodu.U podnesku Tužiteljstva se navodi da prema pravilu 65, oslobađanje može biti naloženo samo ako je Sudsko vijeće “sigurno da će se optuženi pojaviti na suđenju”. Međutim Šešeljeve javne izjave da se neće dobtovoljno vratiti u Haašku sudnicu kada to bude zatraženo u suprotnosti su da odlukom Sudskog vijeća da su zadovoljeni uvjeti za privremeno oslobađanje, ističe Tužiteljstvo.

Osim toga, kako se navodi, Šešeljeve prijetnje ljudima koji surađuju sa Tužiteljstvom predstavljaju kršenje uvjeta za privremeno puštanje na slobodu da ne smije remetiti pravosudni proces.

Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Haag, a za dalje poteze treba pitati predsjednika Nikolića i premijera Vučića. On  je svoj posao u Hagu završio. Kako će i što će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića – izjavio je danas zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović reagirajući na zahtjev Tužiteljstva.

Šarović je ocijenio da je konstataciju Tužiteljstva kako je Šešelj “potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju” smiješna.

Taj koji je formulirao takvu konstataciju nema veze s pravom, on mora da je završavao fakultet zajedno s Tomislavom Nikolićem – kazao je Šarović, piše B92 .

Msc 8655 r 0000441867


 

kamenjar.com

facebook komentari

 • Haha, evo zadatka i zanimacije za Srbiju! Gonjanje Šešelja uzduž i poprijeko!

 • peppermintt

  opet jadnu nejač oće dirat , cccc :)))

 • srka

  Jadan i siroti Sehselj…taman je poceo mobilizirati krezube nesretnike po Srbiji….al eto…ne da mu se…i to je to

  by Srka®

 • wolf

  Kad je bija u Zenici za one vlasti,kazu mislija on kao doktor
  pa ce imat privilegije,bunija se.Strazari ga odveli u malu sobu s onim crnim pinkalima ga ubijedili da nema privilegije.Iduce jutro
  prozivka u zatvoru,pita jedan strazar:Immaaa li Dooktora.
  Heh,muk na pisti,nema doktola,vilovitice,kavlovca :)))))

 • Herceg-Bosna

  nije budalu ni tribalo puštat vanka,,
  on je zaslužio samicu do kraja života al svako 1h degenečenje,,

 • peppermintt

  otišo je savmu pvobo nije :)))

 • peppermintt

  a vićeš ogledalce kad ga oslobode , jer prema težini kaznenih djela za koje je terećen i da ga osude praktički je sve već odslužio i može vanka

 • Herceg-Bosna

  bolan davno sam ja rekla da je hag ruglo od institucije
  pravedne sude a zločince puštaju,,sramota

 • srka

  Dobra vecer lipotice!
  ma sta ce nesretnici….gledam prija netko vece reportaza…bez zuba, rascupani…a ni dvije ciste u glavi…Neuredni, jadni…i to je kao nekakav ratnik i “vojnik”!?
  Jadni i siroti ljudi…od nesretnika!
  by Srka®

 • srka

  Pravda je spora!
  Ipak smatram da ce uvazeni medjunarodni sud pravde odraditi sve po zakonu…i pravdi.
  Strpljenje je vrlina.
  😉
  by Srka®

 • peppermintt

  a možeš misliti kako je poštenu čoviku Srbinu gledat ih, čoviče pa di god dojdeš od srba radi šešelja i ekipe prave cirkus :))

 • peppermintt

  sinoć sam slušala Višnju Starešinu, veli ona gurnuli su Šešelja koji je zapravo glasnogovornik a nisu optužili organizatore i naredbodavce iz KOSa i JNA

 • srka

  Znam, ali ne treba normalnog i prosjecnog Srbina dovoditi u paralelu sa nesretnikom seseljom!
  Ja sam ubijedjen i nadam se da ce se Srbija probuditi…i pokusati da ispravi sto se ispraviti moze…zarad buducih generacija i djece.
  by Srka®

 • peppermintt

  pusti srka to je ruglo, što bilo komu znači nekakva pravda nakon 20 godina ???

 • srka

  Ma znam na sto mislis….ali bolje ikada nego nikada…jer imaju te presude svoju tezinu…vremenom…to ce biti jako dobra potpora za normalne Srbe….pri resocijalizaciji.
  by Srka®

 • Herceg-Bosna

  pravda je spora al dostižna, jel
  al to ne važi za hag,,

 • wolf

  Kosovci i jna oficiri svi umiru prirodnom smrcu,nazalost 🙁