Connect with us

Nedjeljom u 14

Zaustaviti ulazak Hrvatske u Schengen, bio je primarni cilj neojugoslavenske ljevice

Objavljeno

-

Hvala svima, koji su na bilo koji način aktivno sudjelovali u grandioznim uspjesima Republike Hrvatske na međunarodnom planu. Na kraju, hvala i slava Ukrajini i Ukrajincima, koji braneći svoju slobodu u pravednom osloboditeljskom ratu, brane i Republiku Hrvatsku od monstruozne ideje stvaranja „Rusko-Srpskog sveta!“ Oni koji nisu glasovali za pomoć Ukrajini, glasovali su za „Rusko-Srpski svet“! Oni koji su bili protiv Schengena, bili su za neku novu Jugoslaviju!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Ulazak Republike Hrvatske u Schengen, ali i prihvaćanje eura kao službenog platežnog sredstva ili službene hrvatske valute, najveća su postignuća vlade Republike Hrvatske u mandatima pod vodstvom Andreja Plenkovića i tko to ne razumije u širem kontekstu naše burne povijesti, taj ne razumije baš ništa što bi trebao razumjeti.

Ulazak Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu, značajniji je događaj od samog priznanja Hrvatske, jer bez toga, samo priznanje imalo bi daleko manju težinu kao jedan sjajan, ali ne dovršen projekt nakon velebnog obrambenog Domovinskog rata. Ulaskom Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu završena je zapravo kvadratura kruga Tuđmanovih vizija. U simboličnom, ali i u stvarnom smislu, ta dva grandiozna povijesna događaja za našu naciju znače bijeg s brdovitog Balkana, a ti događaji osobito znače trajno kidanje lanaca beogradskog režima, lanaca koji su nam desetljećima vezali ruke i vukli nas na margine svake slobodoljubive primisli o vlastitoj slobodi i neovisnosti.

Netko će kazati, a ima onih hrvatomrzaca koji to i eksplicite tvrde u javnom prostoru, da nam je Plenković  Beogradske lance zamijenio Bruxellskim, a ja osobno tvrdim, hvala dragom Bogu ako  je tako. Hvala tim Bruxellskim lancima i onima koji su nas u te lance svezali, jer u tim lancima hrvatski narod nije nikada u povijesti bio slobodniji, sigurniji i prosperitetniji. Hvala euroatlantskim integracijama i hvala NATO savezu što danas umjesto „Belih orlova“ čuva granice naše drage Domovine. Hvala euru što nam danas puni državnu blagajnu, bilo da se radi o prihodima ostvarenim u fantastičnoj turističkoj sezoni, bilo da se radi o milijardama eura povučenim, ili darovanim iz europskih fondova.

Nekoć su blindirani kamioni odvozili naše devize u Beogradsku saveznu banku, da bi nam naše devize na kapaljku vraćali, ali tek onda kada bi nam gotovo sve oteli u korist takozvanih nerazvijenih republika bivše satrapije Jugoslavije. Niti Kosovo i Metohija, niti Vojvodina kao nerazvijeni, nisu od te hrvatske devizne pomoći nikada vidjeli baš ništa. Našim teško stečenim devizama modernizirana je  agresorska JNA s ciljem da nas 1991. satre i izbriše sa zemljopisne karte Svijeta. Kada danas netko Beogradske lance i jugoslavenski kazamat, u kojemu je umirala Hrvatska, uspoređuje s Bruxellskim lancima, taj zapravo javno širi žal za tom divnom Jugoslavijom, u kojoj su kao privilegirana kasta živjeli k’o bubreg u loju bez vjere, bez nacije i bez bilo kakvog osjećaja za hrvatski povijesni narod. Da nismo u „Bruxellskim lancima“, danas bi bili u Beogradsko-Moskovskim gulazima,  na dobrom putu doživjeti trajnu smrt Domovine u nekom novom „Rusko-Srpskom svetu“.

Eto, to je živa istina, a danas, kada analitičari sve preciznije lociraju one koji su činili baš sve da Republika Hrvatska ne uđe u Schengen i u eurozonu, u lociranima  možemo prepoznati jedino notorne jugonostalgičare koji na domaćem političkom terenu nisu odustali i nikada neće odustati od Mesić-Manolićeve urote protiv Franje Tuđmana, koja nas je trebala odvesti u neke nove lance u nekoj novoj konfederalnoj Jugoslaviji. Treba ih sve raskrinkati i ogoliti do kosti! Našim domaćim veleizdajnicima, bilo desnim ili lijevim, kako to poslovično uvijek biva,  pridružili su se i neki međunarodni elementi takozvanih socijalista, koji su oduvijek bili protiv osamostaljenja i neovisnosti Republike Hrvatske.

Ulazak Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu, zahvaljujući ovoj vladajućoj većini na čelu s Andrejom Plenkovićem, u lance je zapravo bacio memorandumsku velikosrpsku ideju pokoriti Hrvate i Hrvatsku i stvoriti „nebeski srpski narod“ na hrvatskim ozemljima. I ti debeli lanci koji Srbiju drže u balkanskom blatu, za Beograd imaju lokot i ključ za otključavanje tog lokota, ali ključ će dobiti tek tada, kada ispune i zadnji najsitniji detalj uvjeta, ako se uopće iskreno žele priključiti demokratskom i civiliziranom okružju Europske unije i Svijeta. Hvala svima koji su na bilo koji način aktivno sudjelovali u grandioznim uspjesima Republike Hrvatske na međunarodnom planu. Na kraju, hvala i slava Ukrajini i Ukrajincima, koji braneći svoju slobodu u pravednom osloboditeljskom ratu, brane i Republiku Hrvatsku od monstruozne ideje stvaranja „Rusko-Srpskog sveta“! Oni koji nisu glasovali za pomoć Ukrajini, glasovali su za „Rusko-Srpski svet“! Oni koji su bili protiv Schengena, bili su za neku novu Jugoslaviju!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas