Connect with us

Život

Zavičajna zajednica Široki Brijeg pokrenula humanitarnu akciju ‘Srcem za stradale od potresa’

Objavljeno

-

Zavičajna zajednica Široki Brijeg (ZZŠB) pokrenula je humanitarnu akciju “Srcem za stradale od potresa” za najugroženije obitelji koje su stradale u razornom potresu koji je obuhvatio Petrinju, Glinu i Sisak te okolna mjesta 29. prosinca 2020.

Pokažimo suosjećanje i solidarnost s ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, bez osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština. Budimo tu za njihov jedan jedini san – povratak u svoj dom, poručuju organizatori.

Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, ZZŠB je otvorila poseban bankovni račun za humanitarnu akciju koji su odobrila nadležna tijela.

Vaše donacije utrošiti će se transparentno i omogućiti nabavu stambenih kontejnera, kućica, građevinskih materijala i ostalog potrebnog kako bi stradalima pružili siguran, dostojanstven, topao i funkcionalan privremeni dom.

Po završetku obnove stradalih objekata stambeni kontejneri će biti donirani Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać za smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Nakon završetka akcije navedeni bankovni račun biti ugašen, a izvješće o provedenoj akciji poslati će se nadležnim tijelima i objaviti će se na Facebook stranici zavičajne zajednice https://www.facebook.com/sirokibrijeg.zavicajnazajednica/

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji koja traje od 8. siječnja do 8. travnja 2021.

Novčane donacije možete uplatiti na žiro račun:

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR0723400091511111305

SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zavičajna zajednica Široki Brijeg – Srcem za stradale od potresa

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari