Connect with us

Život

Zavičajna zajednica Široki Brijeg pokrenula humanitarnu akciju ‘Srcem za stradale od potresa’

Published

on

Zavičajna zajednica Široki Brijeg (ZZŠB) pokrenula je humanitarnu akciju “Srcem za stradale od potresa” za najugroženije obitelji koje su stradale u razornom potresu koji je obuhvatio Petrinju, Glinu i Sisak te okolna mjesta 29. prosinca 2020.

Pokažimo suosjećanje i solidarnost s ljudima koji su ostali bez krova nad glavom, bez osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština. Budimo tu za njihov jedan jedini san – povratak u svoj dom, poručuju organizatori.

Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, ZZŠB je otvorila poseban bankovni račun za humanitarnu akciju koji su odobrila nadležna tijela.

Vaše donacije utrošiti će se transparentno i omogućiti nabavu stambenih kontejnera, kućica, građevinskih materijala i ostalog potrebnog kako bi stradalima pružili siguran, dostojanstven, topao i funkcionalan privremeni dom.

Po završetku obnove stradalih objekata stambeni kontejneri će biti donirani Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać za smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Nakon završetka akcije navedeni bankovni račun biti ugašen, a izvješće o provedenoj akciji poslati će se nadležnim tijelima i objaviti će se na Facebook stranici zavičajne zajednice https://www.facebook.com/sirokibrijeg.zavicajnazajednica/

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji koja traje od 8. siječnja do 8. travnja 2021.

Novčane donacije možete uplatiti na žiro račun:

Privredna banka Zagreb

IBAN: HR0723400091511111305

SWIFT CODE: PBZGHR2X

Zavičajna zajednica Široki Brijeg – Srcem za stradale od potresa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari