Connect with us

Završen prvi dio Franjevačkog hoda kroz livanjski kraj

Published

on

Ovogodišnji hod Franjevačke mladeži Bosne Srebrene pod geslom: „Gospodine što hoćeš da učinim?“ započeo je 25. srpnja na prelijepoj kupreškoj visoravni u župi Suho Polje. Pedesetak sudionika na čelu sa područnim duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem propješačilo je oko 100 kilometara kroz sljedeće župe: Šuica, Livno, Bila, Ljubunčić, a dio programa bio je organiziran i u samostanu sv. Petra i Pavla na Gorici.Mladi su na ovom putu svaki dan započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi žuljevi, vrućina i prijeđeni kilometri. Za svaki dan bila je predviđena određena tema o kojoj su framaši razmatrali, prvo kroz meditacije i ulomke iz Biblije, života sv. Franje i dokumenta „Radost evanđelja“, a potom i kroz trenutke zajedničke tišine.
3

Mladi su svakodnevno molili za Crkvu, svoje obitelji, prijatelje, domovinu, nova duhovna zvanja i sve koji su se preporučili u molitve. Nakon završene dionice puta, redovito je slavljena večernja sveta misa, a vrlo ozbiljno se radilo i po grupama prema knjižici koja je posebno pripremljena za ovaj put.
4

Mladi su se i družili kroz igre i pjesmu, te dan završavali večernjom molitvom. Iako izmoreni suncem, kišom, kilometrima, žuljevima i vjetrom, radost mladih srdaca nije mogla biti veća znajući da su ustrajali do kraja kao jedna velika framaška obitelj.
5

U utorak, 29. srpnja, bio je pripremljen i obred obnove obećanja framaša iz župe Ljubunčić. U franjevačkom samostanu na Gorici bilo je organizirano razgledavanje, samostana, muzeja i galerije. Navečer je zajedno s novacima i drugim mladima bilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom koje je sve okupljene duboko dirnulo u srce.

U četvrtak, 31. srpnja, bilo je pokorničko bogoslužje, ispit savjesti te ispovijedanje u župnoj crkvi u Livnu kako bi se svi sudionici pripremili za potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela.
6
Raspjevana družina sv. Franje krenut će u Asiz 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima, s tim da će prvo posjetiti Padovu. Tu će biti organizirano razgledavanje grada, posjet svetištu sv. Lepolda, sv. Justine i bazilike sv. Ante gdje će biti i sveta misa na hrvatskom jeziku.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim svećenicima i časnim sestrama koji su mlade radosno primili u svoje župe te obiteljima koje su velikodušno otvorile vrata svojih domova i svim ljudima dobre volje koji su nam uz cestu nudili okrjepu. Obećavamo da ćete nam biti u molitvama u Asizu.

Mir i dobro!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari