Pratite nas

Religija i Vjera

Završetak jesenske molitvene kampanje ’40 dana za život’

Objavljeno

na

Završetak jesenske molitvene kampanje inicijative “40 dana za život” bit će obilježeno završnim molitvenim bdjenjem ove nedjelje, 2. studenoga u 18 h pred bolnicom “Sestara milosrdnica”, a potom u 20 h i završnim slavljem u Župi sv. Josipa (Trešnjevka) uz hranu i piće. Te događaje, za katolike, povezuje i sv. misa zahvalnica u crkvi Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice.

Organizatori će između ostaloga i podijeliti s prisutnima nekoliko dirljivih svjedočanstava te plodove inicijative od kojih je i nekoliko spašene djece i osjetan pad pobačaja u bolnici “Sestara milosrdnica”. Organizatori su ugodno iznenađeni velikim pozitivnim reakcijama od strane prolaznika i djelatnika bolnica u svim gradovima. Kolači, čokolade, piće, neki su od njihovih darova.

Voditelj inicijative Ante Čaljkušić naglasio je jako dobru suradnju s udrugama “Betlehem” i “Djetešce na sunašce” koje su duhovno, moralno i materijalno pomogle trudnice za vrijeme trajanja
inicijative. Dirljiva je priča o jednoj majci iz okolice Splita, kaže Čaljkušić. U trenutku očaja, razmišljala je i interesirala se za pobačaj, igrom slučaja došli smo s njom u kontakt. Iznenadila se kada je osjetila ljubav, brigu i pažnju te brzu materijalnu pomoć u hrani i novcu. Ante zaključuje da je trudnicama koje razmišljaju o pobačaju najčešće potrebna samo dobra i blaga riječ da se odluče za život svoga djeteta.

Trudnice se najčešće osjećaju same, nezaštićeno i misle da nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći. Nažalost, slabo dopire u javnost informacija o udrugama i zajednicama koje pružaju ženama u
potrebi svu potrebnu pomoć. Zato sam sretan što je inicijativa “40 dana za život” uspjela osvijestiti javnost po ovome pitanju.

Na završnoj molitvi bit će prisutno i nekoliko svećenika. Tko dođe, neće požaliti, već će mu se ta dva događaja urezati u prekrasno sjećanje, poručuju iz inicijative.

Petra Tišljarić, koordinatorica inicijative, moli da čitatelji ovu veliku vijest prošire na što veći broj ljudi. Svoj dolazak na završno molitveno bdjenje čitatelji mogu potvrditi ovdje. A dolazak na proslavu u Župi sv. Josipa na [email protected]

Narod.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

GOSPODINE NISAM DOSTOJAN

Objavljeno

na

Objavio

Još davno dok sam dijete bio
a svećenik bi misu govorio,
jednu rečenicu upamti lako,
vjerujte mi i danas je tako!

‘Gospodine nisam dostojan
da uđeš pod krov moj,
nego samo reci riječ
i ozdravit će sluga moj’ !

Ja sam rimski stotnik
i vladam snagom mača,
ali Tvoja riječ od smrti je jača,
tvoja riječ, riječ je živog Boga
dođi i ozdravi slugu moga.

Nisam ja dostojan ni pred tebe stati
ali Gospode moja duša pati
u njoj nema radosti ni smijeha,
puna je očaja i teškog grijeha.

Ozdravit ću i ja pored sluge svoga,
duša moja upoznat će Boga,
sići će na mene milost sa visina,
srce će moje upoznat Božjeg Sina.

Jer znam da si Sin živog Boga
a Otac će uslišat molbu Sina svoga,
Gospode milostiv mi budi,
oprosti i milosrdno sudi.

Zastade Sin živog Boga
i ispuni stotnikovu želju,
jer tolike vjere vidio nije
u čitavom Izraelu!

Od tad prođe dvi tisuće ljeta,
po cijelom svijetu se slavi Misa Sveta
na svakoj Misi ponavlja se slika
i riječi rimskog stotnika:

‘Domine ,non sum dignus’

Velimir Velo Raspudić / Kamenjar.com

Hercegovina! Zemlja sunca, kamena i vina

Uzeše mi anđela čuvara, pa ja nemam koga zvati tata

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Druga nedjelja došašća – Pripravite put Gospodinu

Objavljeno

na

Objavio

U današnjem prvom čitanju čujemo kako prorok Izaija govori: Glas viče: Pripravite put Gospodinu u pustinji. To proroštvo danas evanđelist Marko primjenjuje na Ivana Krstitelja (Mk 1,1-8). On je taj glas koji viče iz pustinje.

Taj nam proročki glas danas govori: Pripravite put Gospodinu u pustinji. Svaka dolina neka se povisi, svaka gora i brežuljak neka se spusti; što je krivudavo, neka se izravna, što je hrapavo, neka se izgladi! Za onoga koji želi čuti i prihvatiti – savršeno jasno i ostvarivo. Valja nam pripraviti put Gospodinu u našemu srcu. Iz njega sve proizlazi. U njemu su udoline. To su one manjkavosti, to su naši propusti. To je naša lijenost, naša nezainteresiranost. Valja nam te praznine ispuniti svojim zauzimanjem, svojim čestitim radom, svojim dobrim djelima, naravno, započevši od svojih najbližih. Ima u našem srcu i brežuljaka. To su naše mane, naše zle sklonosti, naša oholost, srdžba, naši grijesi protiv bilo koje zapovijedi. Treba ih, uz pomoć Božje milosti, ukloniti. Tu su i krivine i hrapavosti. To označava one loše strane našega značaja. Možda smo skloni lijenosti, ogovaranju, oholosti, zavisti. Oznake našega karaktera treba usmjeriti prema dobru, a ne prema zlu. Tako ćemo pripraviti put Gospodinu, da njegov dolazak za nas ne bude uzaludan.

Ivan je bio silan prorok. Veli današnje evanđelje: Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci. Pa ipak, veli Ivan: Nakon mene dolazi jači od mene (…) Ja vas krstih vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim. Ta se Ivanova riječ ostvarila među nama i sada se ostvaruje. Među nama je Isus, Sin Božji. Otkupljeni smo njegovom smrću i uskrsnućem, kršteni njegovim krštenjem, posvećeni i posvećivani njegovim Duhom u sakramentima u svetom bogoslužju.

To je snaga koja je u Crkvi, koja je u nama. Valja nam samo za njim posegnuti. Valja nam povjerovati Kristu i njegovu evanđelju, valja nam se odreći grijeha tražeći Boga u Crkvi, u njegovoj riječi, u njegovim sakramentima u svakodnevnom životu.

Dao Gospodin da njegova riječ za nas ne bude uzaludna, nego da u našem srcu nađe plodno tlo, na spasenje nama i onima koji su s nama.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari