Connect with us

Vijesti

Završilo veliko natjecanje u komušanju kukuruza

Objavljeno

-

U subotu 26.10., sa početkom u 19 sati održano Veliko natjecanje u  komušanju kukuruza. Oko 1000 gostiju i 17 natjecateljskih parova mogli su uživati u napetoj borbi do zadnjega trenutka, a bogata nagrada je bila dovoljan motiv za znojna čela i žuljeve na rukama.

 

U napetoj 20-minutnoj utrci pobjedu i nagradu od 1000 KM odnio par Jela i Ante Cikoja koji su za to vrijeme iskomušali 338 klipova. Drugu nagradu od 500 KM, sa samo 2 iskomušana klipa manje odnijeli Mara Sučić i Frano Ćavar, a treću od 200 KM Ivanka i Mate Knezović.

Osim pobjednika, nagradu za najstarije natjecatelje od 250 KM dobili Luca i Frano Ćurić.

Za prebrojavanje klipova i proglašenje pobjednika zadužen je bio stručni žiri na čelu sa premijerom Nediljkom Rimcem i načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Vukadinom , te još 3 člana.

Tijekom i nakon napetoga natjecanja za dobru zabavu i kulturni program pobrinula su se kulturno-umjetnička društva iz Brišnika, Tomislavgrada, Ljubuškoga i Gruda, kasnije i bend sa glazbom uživo, a da sve bude dobro izvedeno i po planu pobrinuo se Frano Ridjan, voditelj sa HRT-a.

„Ovo je tek prvo natjecanje u komušanju, no potpora Vlade HBŽ, odličan odaziv i dobra zabava dobar su nam motiv da i sljedeće godine organiziramo ovo natjecanje. No da ne bi dugo mirovali, već u 11 mjesecu organiziramo festival gange i gusala, igru prstena, u 12 mjesecu božićne predstave i koncert, tako da očekujemo jako bogatu i posjećenu zimsku sezonu u  Eco-selu Grabovica.“ – rekao je Ante Ćurić, voditelj marketinga u Eco-selu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari