Pratite nas

Običaji

Završna večer Dana berbe grožđa uz osječki tamburaški sastav Fijaker

Objavljeno

na

Turističko kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa – Brotnjo 2014. došla je do svoga kraja.

Trodnevna manifestacija u čast grožđa, mošta i ljudskog truda večeras će se okončati kulturno-zabavnim programom na Broćanskom trgu u Čitluku.

Iako protekla dva dana nad našim područjem kruži ciklonalni vrtlog najnovije prognoze govore kako danas od 16 pa sve do 2 sata ujutro neće biti kiše.

To je izvrsna vijest za organizatore ali i sve posjetitelje koji planiraju doći na završnu večer manifestacije u Čitluk.

Program na Broćanskom trgu, uz hercegovačke specijalitete i kušanje vrhunskih vina hercegovačkih vinara, počinje u 18:30 sati kad će nastupiti kulturno-umjetnička društava, skupine i pojedinaci, a prethodit će mu mimohod svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga.

Nakon što se posjetitelji zagriju uz birana vina Broćanskih vinara s početkom u 21 sat nastupit će Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.

Na kraju vinogradarske sezone valja proslaviti trud koji je broćanski čovjek uložio u protekloj vinogradarskoj godini.

Iako poslovima u podrumima nije kraj, naprotiv tek počinju, vjerujemo kako će krajnji rezultat biti kvalitetna i vrhunska vina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Martina Romić iz Subotice

Objavljeno

na

Objavio

Na 5. Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice izvan Hrvatske, u Tomislavgradu, Martina Romić iz Subotice, ponijela je titulu najljepše! Njena prva pratilja je Klara Jamić iz Njemačke, dok je druga pratilja Noemi Molnar iz Mađarske.

Događaj je održan u petak navečer u Tomislavgradu, a u zabavnom programu nastupio je Miroslav Škoro.

Cijelu godinu radi se na ovom zahtjevnom projektu, a djevojke su od 3. do 7. srpnja u suradnji Udruge »Stećak« iz Tomislavgrada i Hrvatske matice iseljenika posjećivale mjesta gdje žive Hrvati, a susrele su se i s kardinalom Vinkom Puljićem koji ih je ohrabrio i pozvao na to da nikada ne zaborave hrvatske korijene od kojih su potekli.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Običaji

Dream Team Babe i ‘Navijačka’ oduševile na Večeri folklora i tradicijskih običaja

Objavljeno

na

Objavio

dream team babe navijačka
tomislavcity.com

Ligaj dide, ligaj nek se krevet grije, baba nikad zakasnila nije! – između ostalog se orilo na opće veselje. Na kraju su publiku počastile navijačkom pjesmom koju su, priznaše, tek večer prije napisale, prenosi tomislavcity.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari