Connect with us

Pregled

Završne pripreme zračnih snaga za nastup u Kninu

Objavljeno

-

Piloti i letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izveli su danas, u četvrtak, 3. kolovoza 2017. godine završne pripreme za nastup u Kninu  povodom 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Pripreme su se provodile u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku i vojarni “Knez Trpimir” u Divuljama, a u pripremama je sudjelovalo pet eskadrila HRZ i PZO-a.

Uvježbavanja su proveli piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze i piloti i posade Eskadrile aviona, Eskadrile helikoptera, Eskadrile transportnih helikoptera i Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze.

Uvježbavanja su uključila i prelet iznad Kninske tvrđave, gdje će u zrakoplovnom svečanom preletu u subotu 5. kolovoza 2017. sudjelovati po tri aviona MiG-21, ZLIN-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te po tri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, BELL-206B i Mi-8 MTV.

Prelet helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior po prvi puta samostalno izvode hrvatske letačke posade nakon uspješno završenih bojevih gađanja i raketiranja na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju.

Uspješno provedena bojna gađanja iz helikoptera Kiowa Warrior

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas