Pratite nas

Politika

Završni radovi na izgradnji zgrade osnovne škole u MZ Lijeva obala

Objavljeno

na

Na konferenciji za novinare održanoj u povodu Dana općine Široki Brijeg govorili su načelnik Miro Kraljević i predsjednik OV Vinko Topić. O projektima koji su završeni u proteklom razdoblju, ali i o projektima koji su u tijeku i koje tek treba realizirati govorio je načelnik Kraljević.
– Brojni su projekti koji su u fazi realizacije, ili su realizirani u proteklih godinu dana. Ipak bih izdvojio najprije, izgradnju kanalizacije, projekt vrijedan više od 8 mil. KM. U tijeku su završni radovi prve faza ovog projekta, naziva “Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u FBiH“, u vrijednosti 926.000 KM, a koji se izvode kroz središte grada. Ovdje je vrijedno istaknuti da je Općina Široki Brijeg prva u Bosni i Hercegovini koja je počela s provedbom ovog projekta. Izdvojit ću još jedan veliki projekt, a to je izgradnja osnovne škole na Lisama gdje su u tijeku završni radovi. Školu će pohađati preko 900 učenika od prvog do osmog, odnosno devetog razreda. Vrijednost ovog projekta je više od 4 mil. maraka. Nastavljamo s kontinuiranim radom na projektima vodoopskrbe po selima i mjesnim zajednicama, a prije nešto više od mjesec dana u probni rad je pušten vodovod Turčinovići, rekao je između ostalog načelnik Kraljević. Kraljević je najavio aktivnosti tijela općinske uprave na upoznavanju građana o važnosti provedbe popisa stanovništva.
zavrsni-radovi-izgradnji-zgrade-osnovne-skole-mz-lijeva-obala-slika-1204808
O programu obilježavanja Dana općine i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Općinskog vijeća istaknuvši:

– Ove godine uz prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan općine i blagdan Velike Gospe, bit će posebno svečano.

Naime, u sklopu obilježavanja Dana općine otvorit ćemo obnovljenu knjižnicu s čitaonicom. Također je u programu jedna novina Dani folklora i kulturne baštine koji će se 10. i 11. kolovoza održati na platou ispod hotela ‘Park’. Središnji događaj obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati danas s početkom u 10.30 sati.

vecernji/kamenjar

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Hasanbegović i Esih žele ukloniti bistu Ive Lole Ribara

Objavljeno

na

Objavio

Klub zastupnika u zagrebačkoj skupštini Neovisni za Hrvatsku od gradonačelnika Milana Bandića traži da makne bistu Ive Lole Ribara.

Kako je na svom Twitter profilu objavila Sandra Švaljek, Hasanbegović i Esih žele ukloniti spomenik Ive Lole Ribara mjesec dana nakon što je postavljena.

Podsjetimo, bista je u parku Prilaza baruna Filipovića postavljena prije nešto više od mjesec dana, i to zato jer je Bandić, da bi zadržao vlast, popustio pod pritiscima Neovisni za Hrvatsku koji su tražili uklanjanje Trga maršala Tita. Bandić je Titovo ime maknuo iz centra Zagreba, a postavljanje biste Ive Lole Ribara poslužilo mu je kao kompromisno rješenje, piše N1

Neovisni za Hrvatsku, koje predvode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, s Bandićem su snage udružili nakon što je gradonačelnik pristao na uklanjanje imena Trga maršala Tita.

Milan Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara i najavio povratak sedam sekretara SKOJ-a

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Škegro povjerenstvu: U sindikatima tražite glavne saveznike Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Borislav Škegro, bivši ministar financija i potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo danas je pred saborskim Istražnim povjerenstvom rekao kako je slijedom te funkcije vodio značajan dio aktivnosti vezanih uz privatizaciju.

Javnosti je poznato da sam  sudjelovao u nekim od najvećih privatizacijskih projekata te ih osobno vodio – privatizacija 35 posto dionica Hrvatskog telekoma, listanje Plive na londonskoj burzi, Ericsson Nikola Tesla te brojne druge privatizacije. Poznate su mi brojne činjenice koje interesiraju ovo povjerenstvo, rekao je Škegro.

Rekao je kako Agrokor u devedesetima nije bio nekakva posebna tema te da i njega zanima konačan odgovor na pitanje kako je nastao Agrokor i čije je ono dijete.

Škegro je ispričao kako je 1997. Todorić u pismu predsjedniku Tuđmanu tražio da mu se omogući kupnja većinskog paketa dionica Podravke. Rekao je kako je Tuđmanu iznio tri razloga zbog kojeg se tome protivi: lokalna zajednica apsolutno je protiv ne Ivice Todorića nego bilo koga tog formata tko bi pokušao preuzimati Podravku, u tom trenutku Podravka je bila potencijalnija preuzeti Agrokor nego on nju i Podravka je imala puno snažniji menadžment nego Agrokor.  Naveo je i kako nije bilo nikakvih razloga da bi se govorilo o slušanju tuđmana ili odluci o 200 obitelji.

Kao glavne saveznike Agrokora Škegro navodi sindikate. Ako doista postoji interes da se ispita ovaj slučaj pozovite tadašnje predstavnike sindikata. Uz pomoć sindikata prisiliti vladu da mu se prodaju neke dionice – to je bio obrazac, ustvrdio je Škegro.

Škegro je pozitivno odgovorio na pitanje Ante Babić (HDZ) je li mu imperativ kao potpredsjednika vlade bilo privatizirati što je moguće veći broj poduzeća. To je bio dio političkog programa vlade i predsjednika republike u tim teškim, nepovoljnim okolnostima za bilo kakvu privatizaciju. To je nama bio jedan od osnovnih zadataka. Rekao je kako transkripti saborske rasprave iz studenog 1994. godine govore o kontekstu u kojem se privatizacija odvijala.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari