‘Završni udarac vladajućih’ – udarili po onima koji su razotkrili kriminal!

117

Nakon što je Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata razotkrila kriminal u HAVC-u, u svakoj imalo civiliziranoj i demokratskoj državi u kojoj je vladavina prava, nadležna ministrica dala bi ostavku kao bilo koja druga savjesna i moralna osoba, no umjesto ostavke ministrice Obuljen koja itekako kao bivša članica Upravnog odbora HAVC-a snosi odgovornost jer kriminal nije zaustavljen, nastavlja pohode ali izgleda ne protiv kriminala, nego onih koji kriminal razotkrivaju. Smjena Hribara je kako vidimo nedovoljna, osobito nakon što je Plenković zajamčio dijelu osoba koje se nalaze u predistražnom postupku kako mogu i dalje nastaviti sa svojim rabotama.

Pa tako i nadalje na Brijune prevoze nekolicinu nazovi kulturnjaka brodovi Hrvatske ratne mornarice, jer nije opozvana zapovijed bivšeg vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga. I tako umjesto da pogodnosti otoka i zdravstvene pogodnosti zraka, vode i prirode Brijuna koriste djeca oboljela od malignih i teških bolesti te djeca hrvatskih branitelja, brodovi Hrvatske ratne mornarice razvoze Šerbedžijine goste, onog istog Šerbedžije (koji nemilice troši sredstva državnog proračuna naravno ne sam nego u obiteljskom krugu)  koji je rekao kako su „..svi ratni heroji koji su završili u Haagu kriminalci“ te se kasnije bezuspješno pokušavao opravdavati i to ni više ni manje nego napadom na ministra hrvatskih branitelja koji je između ostalog i general Hrvatske vojske. Dakle nije Radi, a ni sinu mu Danilu niti na kraj pameti bilo pokazati solidarnost sa hrvatskim narodom i državom koju tako bezočno cijede (ali nisu imali potrebu braniti od krvave srpske agresije) pa recimo odreći se Brijuna ili „milijunček“ kuna po jednom projektu za koje 90% Hrvata nije ni čulo, a kamoli gledalo, te ustupiti novac hrvatskih poreznih obveznika, brodove Hrvatske ratne mornarice i Brijune bolesnoj djeci za koju smo sjećamo se nedavno prikupljali novac za liječenje. Nije palo na pamet ni gospođi Obuljen da pokrene takvu  akciju. Naprotiv gospođa Obuljen obećavala je izmjene Zakona o audiovizualnoj djelatnosti kojima će omogućiti trošenje proračunskog novca bez nadzora i zakonskih procedura, a koje se ni do sada nisu poštovale. Umjesto da osudi kriminal i nepoštivanje zakona zaprisegnuta vladina dužnosnica nastavlja dalje uz neupitnu potporu svog prijatelja na najvišem državnom položaju g. Plenkovića.

Danas su na redu članovi Nadzornog odbora HRT-a, ljudi koji su razotkrili pljačku i kriminal o tome izvijestili nadležne među kojima je i ministrica Obuljen, te saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije koji očito pokušavaju istu stvar kao s HAVC-om  a to je ZATAŠKAVANJE KRIMINALA. Treba li spominjati i nepovoljno izvješće Državnog ureda za reviziju, Upravni nadzor, prijave DORH-u? Nakon što je Nadzorni odbor HRT-a savjesno i u skladu sa zakonom poduzeo sve potrebno što je bilo u njihovoj ovlasti, obavijestio sve odgovorne i nadležne sutra očekujemo završni udarac vladajućih, ali ne prema kriminalu nego prema onima koji su kriminal razotkrili. Naime sutra će pod predsjedanjem Jasena Mesića koji nakon toga odlazi na „zasluženo“ mjesto veleposlanika saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije razriješiti članove Nadzornog odbora HRT-a.

Nitko ne ulazi u sastav Nadzornog odbora HRT-a no vidi se kako su ista mjerila primjenjivana na sve ravnatelje, dakle nije u pitanju pristranost, nezakonitosti su utvrđene i prijavljene nadležnim institucijama, dakle nije u pitanju nezakonito postupanje članova, mogli nabrajati dalje no nema potrebe te možemo zaključiti bez pretjerivanja kako je ovaj Nadzorni odbor bio jedini branik objektivnosti transparentnosti, kriterija, jednostavnim jezikom rečeno zakonitog postupanja. Stoga se postavlja pitanje koja je osnova i tko je uputio prijedlog za razrješenje cijelog Nadzornog odbora HRT-a obzirom kako je zakonom točno određeno u kojim slučajevima se razrješuju članovi Nadzornog odbora HRT-a. Članak 22. stavak 11. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji glasi:

(11) Hrvatski sabor će razriješiti dužnosti člana Nadzornog odbora HRT-a prije isteka mandata u slučaju:

– ako podnese zahtjev za razrješenje,

– ako svojim djelovanjem postupa protivno zakonu i drugim propisima kojima se uređuje obavljanje djelatnosti HRT-a,

– ako neopravdano ne prisustvuje sjednicama Nadzornog odbora HRT-a u razdoblju duljem od 6 mjeseci,

– ako svojim zahtjevima nastoji utjecati na objavljivanje određenih programa,

– ako postupa suprotno općim aktima HRT-a,

– ako svojim djelovanjem ili ponašanjem narušava ugled HRT-a.

Ako g. Plenković i gđa. Obuljen doista misle kako su nedodirljivi onda zaboravljaju kako sve ima rok trajanja pa tako i oni. Međutim rok trajanja koji put je kraći od onog otisnutog na ambalaži kada se sadržaj u ambalaži pokvari i usmrdi. Pametnom dosta, pred ostale ne treba bacati biserje!

Zorica Gregurić

Zagreb, 12. srpnja 2017.godine

 

 

facebook komentari

 • Istina

  Bravo gospođo Gregurić. Sve što je ovdje napisano, je istinito. Nadam se da će ovima rok trajanja istći i prije nego li oni misle. Što god vrijeme više prolazi, sve je više vidljivo da Plenković igra podlo i prljavo. Sačuvaj nas Bože od kuge, gladi, rata, Plenkovića, njegova HDZ-a i drugih zala.

 • miro

  ja nisam vidio u životu rastresenije osobe od te Oguljenke,a da je nju poslat na Brijune umjesto jugoslovena Šerbedžije i njegove čerge .Čitav mandat dok bude ministarka kulture nek provede na otoku pa neka piše svoje memoare kako je došla na mjesto ministarke,isto kao i najveće zlo koje je snašlo Hrvatsku nakon sdp-skj ,Sanaderkoji piše laži.Sve joj dati besplatno samo da ne uništava Kulturu u Hrvata.

 • Dusko Besenic

  100% se slažem! Samo glupim idolopoklonicima Plenković može izgledati dobar Premijer! Koliko slijep i ograničen čovijek mora biti da ,,ne vidi” POLITIČKE poteze druga Plenkovića koji su na nivou i skoro identični prljavom protuhrvatskom djelovanju komunjara, samo nešta perfidniji?! Od svojih prvih političkih poteza, kao Premijer, bio je potpuno jasan koliko je hrvatski orijentiran. Privreda je itekako bitna svakoj državi, ali nemojte miješati političke i privredne poteze! I Austrougarska je izgrađivala i puno napravila u Hrvatskoj, ali su nam bili politički neprijatelji i nacionalno nas ugrožavali ! Plenković djeluje na isti način i zato je vrlo opasan za nacionalni duh i hrvatstvo u cjelini !

 • Dusko Besenic

  Dragi ,,miro”…pravi si Hrvat…spreman oprostiti i biti obziran i prema neprijatelju. Ja sam malo drugačiji, kako prema sebi tako i prema drugima. Svaka punoljetna i ODGOVORNA osoba treba po zakonu odgovarati za svoja djela, pa tako i ,,kućna prijateljica” druga Plenkovića, a ne da je još nagradiš za zla djela prema Hrvatima i hrvatskoj kulturi ! Da ti ili ja dajemo državni novac onima koji ga ne zaslužuju i koji su k tome i otvoreni neprijatelji svega Hrvatskog ( smiju nam se kao najvećim kretenima!), bili bi smijenjeni i procesuirani dok kažeš ,,keks”!

 • Maks

  Javna je tajna “moj Miro da Pupovac ne dozvoljava promjene u kulturi ide jako tesko, Obuljenka nemoze drugcije ni kad bi htjela. Javna je “tajna da bez Pupovca pada hrvatskla vlada, imali bi ponovo izbore – koaliciju SDP MOST ZIVI ZID GLAS HSS vjerovatno i Pupovac s manjincima ili opet neku desnu “jalovu !!! Pravo pitanje je sto je za Hrvatsku bolje ??? Promjene u HRTu idu tesko, Radman je napravio svojima dugotrajne ugovore, ” nepravedan otkaz donosi agitropima milijunske odstete, sudstvo bi mnoge vratilo i na posao, to je komplicirano + nedavno mobst nije dozvoljavao promjene na HRTu – cijena koalicije (sami izjavili u saboru) Petrov izjavio da nema nista protiv Radmana . Obuljen tamo ili vamo, nedavno su je svi napadali “dala Frljicu novac za “predstavu u Splitu , istina je da je dala za Marulićeve dane, istina je da je splitski intendant (SDP) ugostio Frljica – napadalo se Obuljenku umjesto njega a da ne nabrajam od koga sve ne.

 • Maks

  Vama treba ponovo Milanovic , bolje niste ni zasluzili:))

 • Istina

  Milanović je sitna riba za Plenkovića. Milanović nije sposoban nauditi Hrvatskoj koliko Plenković. Gospođa Gregurić je svojim životom pokazala i dokazala da je istinski hrvatski domoljub i rodoljub. Za mene su i manje i već zlo, zlo.

 • Maks

  Nije mi jasno koliko je nadzorni odbor HRTa ucestvovao u razotkrivanju kriminala u HAVCu, razrrjesenje nadzornog odbora ne znaci da neki clanovi nece biti ponovo izabrani, siguran sam da ce biti bolji nego dosadasnji. Sa Zoricom sam oduvjek na istoj strani, o Brijunima i ostalom je 100% u pravu, Milanovic joj sigurno nije bolji od Plenkovica kao nekim “bosancima, ona udara ali zna sta radi, za razliku od nekih!

 • kostresh

  svaka cast gospodjo Greguric…. problem je sto hrvatska konzerva smrdi jos od 2000-te
  badava nam, mi bez mirisa i ukusa, drugujemo.

 • damirphr

  Maks ja mislim da ti nisi toliko neinformiran koliko se zelis prikazati – poljaci su uskratili festivalu novac ako na njemu sudjeluije Frljic – pa mjesecima se znalo sta ce biti na repertoaru – samo obican puk nije znao i ustao je u obranu kazalista kada je saznao – branis Obuljenku, Merkel… tko je slijedeci? pa ovi infantilni argumenti ako nisi za Plenkija onda si za Milovanovica…

 • Istina

  Kontekst mog komentara je taj da sam za ove njezine izjave gospođi Gregurić dao podršku. Ako ti nije jasno što piše u članku, onda ga pročitaj onoliko puta dok ti ne postane jasno. Nisam ja dao podršku za nešto što tko misli ili što tko ne misli. Bio sam jasan. Nisam ja nikakav Bosanac. Nigdje nisam napisao tko je bolji ilki gori vezano za Milanovića i Plenkovića, nego sam napisao da je Plenković opasniji od Milanovića. Sačuvaj me Bože od obojice.

 • Istina

  I Milanović i Plenković ne donose ništa dobra za Hrvatsku. Vrijeme već pokazuje da je to istina.

 • Istina

  Potpisujem.

 • Dusko Besenic

  Vidim sa kime se ,,prepucavaš”, a isto tako vidim da ta ista osoba ponekad i meni stavi neki komentar iako sam ga blokirao. Malo izvan pameti, ali očekivano :))) Mogu ti reći da mi sada komentari na portalu izgledaju bolje od kada ne vidim šta gospodin piše, što ne znači da nikada ništa dobro ne napiše, ali za te mrvice mi se ne čita sve, pogotovo kada je neko tako nekritičan prema Plenkoviću i još nekim likovima. Sve u svemu, ono što ne vidim za mene ne postoji :)))

 • Istina

  Ja sam ga odblokirao. Jednostavno, u zadnje vrijeme me to zabavlja.

 • Dusko Besenic

  Tvoj izbor, ali sam siguran da ćeš opet doživjeti svašta od njega. Meni je ovako ljepše :)))

 • Istina

  Dobro, ali nije problem blokirati po potrebi.

 • Maks

  Novac je dan Splitu za Maruliceve dane SDPov intedant dao Frljicu to je istina pa ti misli- Frljic je ponovno nedavno bio u Poljskoj – vani demonstracije policija izmedju – slicno kao kod nas.

 • Maks

  Briga me za tvoj kontex, Plenkovic jest opasniji od Milanovica, opasniji za Milanovica, nije zoranu opasna “prava desnica.

 • Istina

  Kontekst je vrlo bitan. Ako se zanemari kontekst, onda se može nekomu inputirati svašta. Prava desnica, kao ni prava ljevica u Hrvatskoj ne postoje.

 • Maks

  Ova vlada donosi nesto dobro za Hrvatsku – donose Karamarkovi ministri ili ti mislis da narod zivi od desnicarskih parola. Poslije sezone do zime ce vlada prikazati dobre rezultate po mojoj prognozi, ne moramo dugo cekati. Plenkovic je prvi premijer koji podrzava predsjednicu , nije sve istina sto mu se podmece.

 • Istina

  U svakoj pravnoj, demokratskoj državi, a Hrvatska to nije, osobe poput gđe. Obuljen završe iza brave i nema šanse da osobe poput nje dobiju unaprijeđenje kao što je to slučaj u Hrvatskoj. Malo je napravila štete u HAVC-u, pa je istu trebalo postaviti da bude ministrica kulture i da tamo može činiti još veću štetu Hrvatskoj nego li je činila u HAVC-u.

 • damirphr

  Maks – predugo bi me odvela rasprava s tobom o tome tko je Marulic i za kakve se predstave daje novac za Maruliceve dane – postoji tocna nakana za koju se daje novac tamo – dakle intendant i onaj koji je odabrao predstave je (kao i u slucaju havca i u stotinama drugih slucajeva) prekrsio zakon – ministrica je ta koja odgovara za utrosene iznose – ona se ne moze nemusto opravdavati – i u slucaju havca je bila u istoj poziciji: kontrole utrosenih sredstava – nema tu nikava opravdanja – nije ona dijelila svoj novac nego nas i svih ljudi koji mozda danas pate jer nemaju djeci dati rucak – zamisli se nad time – pocnimo trositi novac za korisne nakane a ne placati reket raznoraznim antifama!

 • RIK

  Upoznah u životu samo jednog Vašeg imenjaka i prezimenjaka, nekako me kopka da provijerim da li ste to Vi, možda smo u mladosti bili susjedi, orah i bunar iza kuće, prve poskrivečki popušene cigarete. Ako sam pogriješio, oprostite na smetnji i ispričavam se uredništvu portala na privatizaciji foruma.

 • Istina

  Ovo što je gđa. Gregurić izjavila nisu nikakve desničarske parole. Dobre rezultate po koga? Nisam baš primjetio da Plenković podržava predsjednicu. Jedino ju “podržava” kad ga ona dovede pred svršen čin. Tko komu podmeće i to se vidi.

  Samo ukratko:

  https://uploads.disquscdn.com/images/dd01e077bcb8a3b46fc7d4b7c90dfaeec8381ff99de820dd3750064010ef070a.jpg

 • Maks

  Nije prekrsio zakon jer zakon koji zabranjuje Frljica jednostavno ne postoji. Ima dosta toga za kritizirati Obuljen ne mora joj se podmetati.

 • damirphr

  Maks jednostavno odi na Maruliceve dane i pogledaj koje predstave mogu prikazivati – ne bilo koje – OK – ako nije prekrsen zakon onda sigurno jesu sredstva nenamjenski utrosena – dakle, ako ministrica kulture razbacuje sredstva … ti dopisi sto treba napraviti i gdje treba zavrsiti…

 • Dusko Besenic

  TAJ SAM….,,Opatija bajna”….kako si ,,pod nick-om” ne znam o kome se točno radi, ali kako mi je opatijsko djetinjstvo najljepši dio života, tako su mi i svi prijatelji, iz toga vremena, draga i dragocijena uspomena! Evo ti moj mob, pa ako si voljan javi se? 091 971 5151 LP

 • RIK

  čujemo se 🙂

 • Istina

  Nije mi jasno kakve veze Frljićeva predstava ima s Marulićevim danima? Jedino da ih obezvrijedi.

 • Maks

  Prava ljevica itekako postoji , oni su svuda kao i kod nas, prava desnica su Bruna i njezini – njih treba podrzavati mozda postanu Faktor sve ostalo mozes zaboraviti, to nema veze s HDZom ide paralelno . Pogledaj Zagreb tu su zajedno , toliko se pljuvalo i pljuje po Bandicu – kad bi bio tako los mogao bi sutra koalirati s titoistima , ne treba mu ni Bruna ni HDZ – on bi mogao biti prava ljevica na koju ti mislis.

 • damirphr

  nemam vremena sada kopati – jasno je receno da Marulicevi dani nisu bilo kakav festival – oni promicu odredjene vrijednosti pod koje ni u ludilu Frljicev aktivizam ne spada – ako Frljic ima publiku to je za mene u redu ali to je alternativa pa tko hoce neka gleda i placa i neka Frljic zivi od tih sredstava – meni je u redu da on ima kakve god hoce stavove ali zasto moja majka koja ima penziju od 2000 kn to mora financirati?

 • Maks

  I to je sad smak svjeta za Plenkovica, bas mu je naskodila:)))

 • Istina

  Nisam pisao u tom kontekstu. U to se svi ovdje mogu uvjeriti.

 • Maks

  Ni ti ne postojis iako bi rado postojao, stara balerino:)))

 • Istina

  Da, upravo tako. U potpunosti se slažem s tobom. Marulićevi dani su i te kako važni za hrvatsku kulturu. Frljićeva ili bilo kakve slične predstave na Marulićevim danima, za mene su oskrvnuće Marulićevih dana.

 • Maks

  Intendant moze angazirati koga hoce, Splitom je vladao SDP vjerovatno ga je postavio Jovanovic. Kerum je jedini obecao da ce ga smjeniti Opara valjda nesmije radi Pupovca.

 • Istina

  Svatko onaj tko veliča megaubojicu Tita, nosi njegov bedž, širi komunističku propagandu i sl., on nema veze s pravom ljevicom. Zar za tolike godine proživljene u Njemačkoj nisi naučio što je prava ljevica? Ovdje nisam mislio samo na Bandića, nego šire.

  Je su li Bruna i njezini, kako ti kažeš, prava desnica, to će vrijeme pokazati. Ja se nadam i vjerujem da će oni biti prava desnica, ali pošto sam se opekao, ja pušem i na hladno i ne želim prejuridicirati stvari.

 • damirphr

  Maks – shvati – ne moze – svaka je ta kuna namjenska – svaka ta kuna zna u cega smije biti utrosena a u cega ne smije – da karikiram: tu kunu je trebalo dobiti neko poluamatarsko kazaliste iz nekoga manjega grada koje bi izvelo hrvatskoga klasika – ne shvacam kako to ne razumijes…

 • Maks

  Ne postoji zakon koji mu zabranjuje kog da angazira , to nije uspio ni Hasanbegovic.

 • damirphr

  Maks – “svatko” moze iznajmiti zgradu kazalista – izvesti redstavu – pitati blagajnu koliko je uprihodjeno – od toga platiti troskove: glumce, struju, vodu cattering, zastitare itd. i ako sto ostane uzeti i podijeliti druzini – ali nitko nema pravo za svaku “brljotinu” zahtijevati da mu se jos i plati – ta kuna kao sto sam ti vec objasnio ne moze biti dana Frljicu jer ima sasvim drugu namjenu – to nema nikakve veze ni sa sdp-om, hdz-om, obukljenkom, frljicem, oparom, kerumom, hasanbegovicem…

 • Maks

  To nosenje “Bedza donijelo mu je i glasove ljevice – pametan politicar! Vi bi ga radi toga “odmah potjerali makar sve palo u ruke SDPa! Zamisli Zagreb u rukama SDPa u vrijeme Milanoviceva mandata – Hrvatska bi pala “ko zrela jabuka” srusio bi ustav bili bi odavno u novoj velikoj srbiji. Ljerka Mintas Hodak je u Bandicevoj stranci, pametna zena.

 • Maks

  Ima za troskove “predstava bila rasprodana – gomili njih u Splitu to se dopada:))

 • Maks

  Da je Milanovic ostao na vlasti imali bi posvuda te “predstave – sve fino po zakonu i novac iz proracuna.

 • damirphr

  konacno da se slozim s tobom :-))))))))

 • damirphr

  nista se u financiranju kulture prominijenilo nije od Milovanovica – tako da ti argument ne vrijedi

 • Istina

  Tko to mi? Bandić je vladao u Zagrebu 16 godina i nije maknuo trg megaubojice Tita. Da je to učinio u svom prvom mandatu, to bi mu bio prvi i zadnji mandat. Znači, Bandić je prodana duša.

  Hrvatska nikad više ne može pasti kao zrela jabuka. Rušenjem Ustava, srušio bi sebe. Branitelji bi bili na nogama, a uz njih hrvatski narod.

 • Vjetruša Kliktavka

  1. Oholost
  2. Škrtost
  3. Bludnost
  4. Zavist
  5. Neumjerenost u jelu i piću
  6. Srditost
  7. Lijenost

 • Vjetruša Kliktavka

  Što je ovo?

  Prijetnja?

 • Vjetruša Kliktavka

  Daj više prekini s tim Pupovcem.

  Pupovac je strašilo za malu djecu i ništa više.

  Uostalom, ukoliko je tako opasan za državni poredak, onda i za to postoji rješenje.

 • Istina

  Da nije Pupovca, ne bi bilo ni Plenkovića kao premijera.

 • prepri43

  Ako je ovom četničkom smeču glavni zadatak rušiti HDZ nije valjda i nekima na ovom portalu, koji se busaju u “hrvatska” prsa!
  https://uploads.disquscdn.com/images/fbc3948f93f19042b664172d1d901b22a1251c13f827a3b01fd733ade7b2339c.png

 • prepri43

  Pa još nešto od istog smeća skoro da zaboravih! Pa komentari onih kojima se to sviđa! Svima trima! Samo im se pridružite drugovi “desničari”, “rodoljubi” – budaletine prve vrste!
  https://uploads.disquscdn.com/images/ca0d84ccdbae89cde43f097624a6f1541447b4b2aecde883636cbe660257af43.png https://uploads.disquscdn.com/images/c939f6cb3fc78b12592e5a22eb5f915c2d86c4d959ef26da203a6391270049c0.png

 • Istina

  HDZ opstoji na vlasti upravo zahvaljujući Pupovcu, nacionalnim manjinama i HNS-u. Nitko od nabrojanih ne voli Hrvatsku. Svi oni žale za Jugoslavijom.

 • Dusko Besenic

  Sva sreća da imamo tebe, još da ,,prevedeš” šta si želio reći, bilo bi super.

 • Vjetruša Kliktavka

  🙂

 • Maks

  Ne nego diagnoza:))

 • Maks

  Bandic je pametan politicirar, kalkulant koji zna dobiti izbore, nije neka desnicarska sipa koje jedino zna pustati crnilo, moras ga akceptirat jer narod ga je izabrao , tebe i takve nije i nece. Da, za branitelje je Ostojic preustrojio Miliciju, cekali su samo osudu Gotovine da udare po njima, sigurno bi ih obranili takvi poput tebe, vidit cemo koliko ste jaki ako vam budu skidali plocu u Jasenovcu.

 • Maks

  Ova vlada nema snage da sve to provede to je barem jasno! Pitanje je jedino treba li je zato rusiti i predati vlast crvenima.

 • Istina

  Pamet je jedno, a moral nešto sasvim drugo. Narod je izabrao i Mesića i Josipovića. Mesića 2 puta. To je za tebe mjerilo o pameti i moralu. Za mene ne može glasovati jer nisam u politici i ne kandidiram se, a nemam ni komunističku prošlost.

  Znači, ti se ograđuješ od ploče u Jasenovcu i obilježja HOS-a iako je to obilježje nosio i, znaš dobro tko.

  Opet ti ode na široko. Ja sam u vrijeme rata bio HOS-ovac i time se ponosim. Nisam nikakav desničar. Ja sam samo jedan običan istinski domoljub i rodoljub. Ja sam desničar samo za Antife i tebe.

  Ploču može skinuti samo Plenković. Ako ju skine, to će samo još potvrditi moje mišljenje o Plenkoviću.

 • damirphr

  ja u kupe ti u spade kao i uvijek – sta je bila prva odluka ove vlade – da ponisti odluku prethodne vlade o reduciranju financiranja antifa – Plenkovic je da bi bio mazen i pazen od antifa delimitirao financiranje raznoraznih udruga s jednim do dva clana koje su btw financirane iz vana na kojekakve sumnjive nacine – s time je dao do znanja da nastavlja Sanaderovu politiku kojom je Sanader sve ono sto kmeri nisu smjeli napraviti napravio on sam – posljedice toga Sanaderova a i Plenkoviceva smjera su nepopravljive – dakle Maks pred nama je sada ratifikacija Instambulske deklaracije koju je najavio Plenkovic – cak je u tijekom ljeta proveo javnu raspravu da bude sto manje vidljivo – je li se i ti mislis angazirati da se ona ne usvoji u Saboru? – sto se tice gospodarskog razvitka o kojem ti i jos poneki komentator pricate – gospodarstvo je samo posljedica zbivanja – ja bih bio puno zadovoljniji sa puno manje nego sto imam a da su stvari drugacije – mi zivimo u spirali zelja, vidimo najnoviji mobitel, najnoviji tip auta … a ne vidimo ugrozene koji su svuda oko nas – nazalost financiramo lijenost i lijencine – ja jos imam nade za RH a za staru eu nema nikakve sanse

 • prepri43

  Pe eto ti tvoja privreda, a ja ostajem kod ovog gospodarstva kojeg smo si krvavo priborili i mislim, ako je to još kome važno da ta vlada u okviru mogućeg nije slaba vlada.Neki naši shvate kasno, poslije tuče, kad je besmisleno zvoniti! Još ranije sam upozoravao da u razgraničenjima treba postaviti maksimalne zahtjeve. To u prijevodu znaći tražiti Piran da dobijemo polovicu zaljeva. Srbi su tražili do Sofije, a Bugari do Niša. Danas granica teće negdje u sredini! Zahtijevati od Plenkovića da ne surađuje s manjincima je isto kao dopustiti to isto komunjarama. Uz to je naravno potrebno malo ogaditi HDZ i njegovog predsjednika i izazvati prijevremene izbore. Mislim da sam bio dovoljno jasan!
  https://uploads.disquscdn.com/images/cc76ca3d007f585691f59c1bd69f341cd1db544df86ef27b384deaec50d93af3.gif

 • Dusko Besenic

  Sada si puno jasniji :))) Inače, ljudi ponekad miješaju pojmove, jer privrijediti nešto je jedna stvar, a gospodariti je nešto sasvim drugo.Nadam se da si me razumjeo, bez obzira na ovu sliku sa čašom? :))) Što se tiče zahtjeva tu se podpuno slažemo….traži malo (ili kako je pošteno) i dobiti ćeš još manje! A absolutno se ne slažem sa tobom o koaliranju sa neprijateljima! U davna, viteška, vremena za to je išla glava dolje!

 • Dusko Besenic

  U pravu si, to je simbioza koja se nadopunjuje, a cilj im je isti! Ako Plenković pokušava prikrivati, bar je Pupovac jasan!

 • prepri43

  Dobro je da su kritični do Plemkovića & comp. toliko da se ne osile kao neki ranije,ali da ga ruše u korist crvenog vraga, taj film smo već 2X gledali! Izgleda da su išli u ovu školu i zbog lipe guzice nisu ploču vidjeli, a kamoli ono što na njoj piše! Sad će još reći da su se u HOS-u borili za komunizam, iako ima i provjereno takvih! Usput,mnogi su u NDH imali ljevičarske ideje kao i danas na desnici kad je riječ o državnoj imovini! I oni bi opet nekom uzimali, pa sami s tim upravljali, kao oni znaju bolje!
  https://uploads.disquscdn.com/images/faa50877520f09a917cb83eb94e0049fa28cf4f79d3933e83292aa58a3553b47.jpg

 • Istina

  Neki ovdje brane Plenkovića na sličan način kao što su neki branili megaubojicu Tita u vrijeme Jugoslavije. Služe se sličnim metodama, lažno optužuju, inputiraju i sl. Samo se ne služe represivnim aparatom. Možda bi i to da im se pruži prilika.

 • Saga

  Zašto baš Maksu nabrojiti sedam smrtnih grijeha?

  Barem je on oduvijek svoje političke zastave držao raširenima (nek ih svi vide) i nikad nije glumio ono što politički nije.

 • Maks

  Covjece ne mogu drugcije radi koalicijskih partnera. to im je jeftinije nego vratiti vlast sdpe i mostu. Rade gomilu drugih vaznih stvari, pogledaj sta rade Krsticevic, Tolusic, Zdravko Maric, Tomo Medved i jos neki ministri – I to su projekti vazni za drzavu, ili ne?

 • Maks

  Narod ne moze ziviti od laznog morala , trazite ga jedino od protivnika crvenih . Bez Bandica i Plenkovica ostaje ime trga, po vama “moralnima ostao bi jos 1000 godina.

 • Istina

  Slažem se. Plenkovićev lažni moral može narod doći glave. Tko to mi? Zar je trebalo 27 godina da se ukloni ime trga i to samo u Zagrebu. Ovim tempom će njegovih ulica i trgova biti još par tisuća godina.

  Evo ti jedna slika pa uživaj:

  https://uploads.disquscdn.com/images/0e42b064c40b128c319231d87356e82458cf9b049c23c33183f3a8eeba6bd095.jpg

 • Istina
 • Maks

  Nece Plenkovic doci narodu glave nego nas izvlaci iz ekonomske i drugih katastrofa u koje nas je Milanovic uvalio, politicki diletanti urlaju “Brisel ne smetaju milijarde iz tog Brisela + isti galamdzije nisu pridonijele jedno radno mejto u drzavi od kad ona postoji – jednostavno ih ne zanima i nemaju dometa. Politika je ili znas ili neznas, mjenja se svaki dan , ili ides s vremenom ili strmoglavo padas nazad.

 • Istina

  Kola su krenula nizbrdo još od 2000. godine. Da je HDZ valjao SDP ne bi vldao ni jedne sekunde. Plenković, Milanović, sve je to ista banda. Samo dresovi nisu isti, iako igraju za istu “reprezentaciju”.

 • Vladimir Dananić

  Je, tako je. Zašto se ljudi, koji mrze Plenkovića i uzpoređuju ga s Milanovićem, ne zapitaju jednostavno pitanje: ako su ta dvojica ista u svom protuhrvatskom djelovanju, zašto je Milanović sustavno razarao sve što je moglo pokrenuti gospodarstvo, a Plenković se ipak trudi oko gospodarstva?

  Razaranje gospodarstva je glavna stvar za one moćnike koji žele uništiti određenu državu i narod. To je najbrži način. Zašto bi se onaj tko želi uništiti hrvatski narod trudio da popravi gospodarsko stanje?

 • Istina

  Da je ostao Karamarko ili da je umjesto Plenkovića netko drugi, Milanović se ne bi povukao.

 • damirphr

  nas nisu ni horde krvavog bravara utisale – ja govorim o kulturi i obrazovanju koji cine naciju – bogatstva ima gdje god hoces ali gange, rastike, pure, duvana, loze, zilavke i rodbine nema – ovi ovdje gdje ja zivim ni ne znaju ni tko su al’ su bogati – lonac kuha i svaki dan zamalo da iskipi u demokraciji – davno su prosla vremena kad je samo sjednica CK svakih nekoliko godina donosila neke promjene – demokracija je cudna Maks – nema statiranja – svaki ti dan pusu za vratom – tako i ovim ministrima – stalna je samo mijena…

 • Maks

  Svi se mjenjaju, sad oni sto su branili Karamarka zajedno s njegovim protivnicima po “plenkiju: Poceli uzimat informacije sa Goldsteinovog expresa – taj nadzorni odbor koji po Zorici “razotkriva kriminal upravo trazi povratak Novokmeta u “Otvoreno, nema logike da mene nadjes na toj strani:)))))

 • Maks

  Poceli uzimat informacije sa Goldsteinovog expresa – taj nadzorni odbor koji po Zorici “razotkriva kriminal upravo trazi povratak Novokmeta u “Otvoreno, nema logike da mene nadjes na toj strani:)))))

 • Maks

  Nebi bilo Plenkovica vladao bi sdp most i zivi zid , vi bili zadovoljni.

 • Maks

  Najgori diletanti i stetocinje su “prava desnica , kad bi ljevica imala takvih odavno bi propala.

 • Maks

  To moze izmisliti samo neka bolesna budalla.

 • Maks

  Mi imamo previse demokracije , oni sto traze jos vise mogu ruku pod ruku s Frljicem , zvali se oni UiO ili kako god – Stijepo Bartulica je rekao “vise manje drzave a vise demokracije – Orban takve gazi , mi nemamo jednog Orbana jer nemozemo pravilno dobiti ni jedne izbore – najvise su krivi ovi desni pametnjakovici i glumci, vidio sam ih sve protiv Karamarka i otpisao zauvjek. Ja sam proljecar nikad nisam bio za ljevicu – zadnjih par godina “rvatsko desnicarenje mi se zgadilo – Bruna i prijatelji su zadnji koje cu ja podrzati , ja sam malo stariji i zasluzio malo mira nakon puno godina borbe. Danas sam ih branio – od koga nego od “pravih desnicara – te Hasanbegovic musliman, te Jonjicev otac KOS (politickui zatvorenik u jugoslaviji) Blati ga neki Paragin gofnar , neki pravi “atolici i takva gamad.

 • Maks

  Ti neznaju ni zbrojiti dva i dva, jedini “argument “izdajnik, “udbas, Merkel ruska “udbasica , za sve ostalo nema dometa:)))) Jedan “lebinac mi ovdje na pitanje koga umjesto Pupovca “argumentira “udbaski provokator:))) – nema odgovora i to je jedino sto mu padne napamet jos se smatra “inteligentnim.

 • Vjetruša Kliktavka

  Podsjećanja radi.

 • Maks

  Podsjećanja na sto:))

 • Dusko Besenic

  Blokirao sam jednog, tzv ,,Maksa”, jer ne želim sa njime polemizirati ni čitati njegove umotvorine…portal mi bez toga izgleda ljepše i zdravije i obavijestio sam ga da ga blokiram, a i zna to, ali njegova manija da svakom nastoji promijeniti mišljenje i da se svađa i vrijeđa, tjera ga da komentira neke moje napise iako zna da ne vidim šta je napisao i nemam ni najmanju želju da čitam njegove brljotine, pa mi ovo ukazuje koliko sam (što se mene tiče) napravio dobru stvar time, jer ovako pokazuje da ima sasvim jasnih problema i to ne malih. Iz navoda iz rubrike ,,Posljednji komentari” zaključio sam da me je opet ,,počastio” uvredom. Šta reći nego bolestan čovijek, zbilja bolestan.

 • Maks

  Stavio si glavu u pjesak kao sto rade nojevi, pticji mozak ne zna drugcije:)))) STo se mene tice bio bi mi dovoljan dokaz da je neko udbas, izdajnik ili “sovetski spijun – bez dokaza su to sve brljotinje , bljuvotine , laprdanje bolesnog jarca.

 • Dusko Besenic

  Opet preko ,,Posljednjeg komentara” , po nekoliko početnih riječi, vidim da taj čudak ,,Maks” i opet, kao svaki nerazuman čovijek, piše onom tko ga želi ignorirati i opet uvredljivo, a predhodni još uvrijedljiviji svoj komentar izbrisao…infantilno! Daj se opameti čoviječe i blokiraj i ti mene da ne vidiš što ja pišem, jer vidim da te to strašno uznemirava, pa ćeš se razboljeti još više i završiti ćeš gdje nije baš lijepo. Brini o svom duševnom zdravlju.

 • Dusko Besenic

  Hahaha…nakon i drugog uvrijedljivog pisanja izbrisao, junak, i njega, da ne vide ljudi sa portala koliko je istina ovo što sam napisao i da jasnije vide sa kime imaju posla. Sretno ti bilo…..

 • Istina

  Uporno me guraš u nekakvu desnicu. Po čemu smatraš da ti više želiš dobro Hrvatskoj od mene? Hajde to objasni ovdje svima. Je li za tebe Plenković = Hrvatska? Je li za tebe Pupovac = Hrvatska? Je li za tebe Obuljen = Hrvatska? I mogao obih ovako nabrajati i nabrajati. Ako se ne slažem s politikom navedenih i njima sličnih koje nisam nabrojao, to ne znači da sam ja protiv Hrvatske i da se dobro Hrvatskoj, kako ti kažeš, usprkos meni događa.

  Izjednačavati jednu osobu s državom, raditi mit od nje. Pa zar to nismo prošli u Jugoslaviji. Zar ti još razmišljaš kao Titoisti? Nisi za Tita, automatizmom si prtiv partije, Jugoslavije i sl. Ja sam misliio da su ta vremena iza nas.

  To što se ne slažem s Plenkovićevom politikom i politikom sadašnjeg HDZ-a, to ne znači da ne želim dobro Hrvatskoj. Ja sam svojim životom pokazao i dokazao tko sam i što sam.

  Je li ti misliš da su naši branitelji dali svoje živote da u Hrvatskoj da vladaju Pupovac, Obuljen, Stanimirović, HNS i sličan smrad? Kakva je to vlast koja dozvoljava onima koji su je napadali da u državi slobodno žive, a zatvaraju one koji su je branili. Evo na pr. Rade uživa na Brijunima, a Rojs mora u zatvor. Novca se nema za naše istknute ljude, a ima se za Radu, Pupovca i sl. Nema više smisla dangubiti sa osobama poput tebe.

 • Istina

  Tko je bolesna budala vidi se iz priloženog.

 • Istina

  Tko to mi?

  Neka budu izbori, pa da vidimo tko bi vladao. Zašto se bojiš izbora?

  Ti se prema svojim neistomišljenicima ophodiš vrlo bezobrazno i udaraš niskim udarcima. Rezoniraš kao što je rezonirao i Tito. Da ti je dati vlast koju je on imao, pitanje je što bi i ti radio. Tvoje je jednoumlje prevršilo svaku mjeru.

 • Dusko Besenic

  Dragi prijatelju, znaš kako je dobro ne vidjeti komentare od onih koji čovijeku ni po čemu ne odgovaraju, a tu prije svega mislim na mentalni sklop,što znači samo nekompatibilnost, jer svako ima pravo živjeti, misliti kako misli i vidjeti stvari na svoj način. Nije nas Bog dao sve istima. Što se tiče tvojeg domoljublja i želje za dobrobiti Hrvatske i Hrvata, to dovoljno objašnjavaju tvoji komentari, normalno, tko ih razumije, a oni koji ne razumiju neka idu svojim putem! kamo sreće da svi domoljubi vide stvari tako kritički, ne bi se dogodili ni Sanaderi ni Plenkovići ni Pupovci i Hrvatskoj bi bilo puno, puno bolje, ali….život je takav, a u ,,Božjoj bašti svega ima”. LP

 • Istina

  Slažem se. Bio sam ga blokirao, pa odblokirao, a izgleda da ću ga opet blokirati. Stvar je u tome da sam ja čvrst, postojan i jak, tj. imam svoje ja i može on piskarati koliko hoće. Ja ga uglavnom blokiram stoga što mi se nekada jednostavno ne da dangubiti s njim. On ima nekih privatnih problema s HOS-om, odnosno s nekima koji su bili u HOS-u i napravili su mu nešto što im on nikako ne može oprostiti. Tu ima moju podršku. Ono što mu ja zamjeram je to da sve nas koji smo bili u HSP-u i HOS-u trpa u isti koš.

 • Dusko Besenic

  Svatko ima slobodu izbora, a ja sam sebi izabrao, ne zato što nemam čvrstine i snage za takve, jer sam se uspješno nosio i sa puno kvalitetnijim oponentima (takvi su mi k’o cvrčci u ljeto), nego mi se ne da više bezkorisno trošiti pažnju, vrijeme i riječi tamo gdje to nema ama baš nikakvog smisla, jer sam shvatio u čemu je problem sa njime, ali to je moje privatno mišljenje i nemam ga pravo javno iznositi, a i ne želim čak i kada uputi kakvu uvrijedu….postavim se kao prema nerazumnom djetetu, jer svakom RAZUMNOM koji to vidi sve bude jasno. Nije vrijedno više o tome, šta ne?

 • Istina

  Da. Već sam rekao da mi se ne da dangubiti s nekim poput njega. Nekad ga blokiram, a nekad odblokiram. Znam da nema koristi raspravljati sa osobom koja širi svoje jednoumlje i želi ga nametnuti drugima. Ne slažem se ni ja s nekima ovdje, ali to ne znači da sad trebam udarati ispod pojasa kao što on cijelo vrijeme čini. Nekad škure otvorim, a nekad zatvorim.

 • Dusko Besenic

  :))))) !

 • Maks

  Kad ce biti izbori neces odlucivat ti i takvi , hvala bogu ima pametnijih ljudi. Moje “jednoumlje zasniva se na istini koju niko od vas ne moze pobiti , nije crnilo bez dokaza koje sirite ti i par drugova. Ova vlada radi puno pozitivnoga to pohvaliti ti nazivas jednoumljem ma tko se vi uopce , koji faktor?

 • Maks

  Pupovac je potreban jer je prava desnica trula i ne postoji , on je momentalno koristan, kakav takav korisniji od vas.

 • Istina

  Koga nas?

 • Istina

  Puno toga je argumentirano pobijeno, samo ti to ne želiš priznati. Evo i sam Plenković kaže da je u vrijeme Karamarka HDZ otišao suviše u desno. Plenković samo želi završiti započetu detuđmanizaciju Hrvatske. Na žalost, to mu i te kako ide od ruke.

 • Maks

  “detuđmanizacija Hrvatske je tako jeftina floskula , pa nju je zapoceo sam Francek!!! Izbacivanje Manolica i Mesica crveni nazivaju detuđmanizacijom, Izbacivanje Pasalica kojekakvi desni – to je za mene samo pozitivan pomak.

 • Maks

  Vas koji kokodacete a nemate ni toliko pojma da negdje predjete izborni prag. Oporbi je zadatak da kenja po vladi, neki zauvjek ostaju oporba i kmecat ce dok postoje. Kad bi nam takvi vodili drzavu propali bi i prije nego smo nastali

 • Istina

  Na tvoju žalost nisam član ni jedne stranke, nigdje se nisam kandidirao, niti izlazim na izbore.

 • Istina

  Ne basaj. Detuđmanizaciju je započeo Mesić. Dobro se toga sijećam.

 • Maks

  Nisi jer nemas interesa. Ja osobno nemam od ovoga nikakve materijalne koristi zanima me jedino onaj narod u Hrvatskoj, Slavonija u kojoj sam odrastao se prazni – ti i takvi bi srusili i ove sto nesto rade protiv toga!!! Jednog Zdravka Marica, Tolusica i nekoliko drugih ministara jednostavno niste vrijedni svi skupa, niste alternativa niti imate ikakvu niste nikad ni imali.

 • Maks

  Detuđmanizacija je i odlazak Mesica i Manolica – sami izjavljivali nekoliko puta samo ove godine. Pasalic nije nista drugo – eno prvi je rusio Karamarka i izjasnio se za Veliku koaliciju. Najbolji su mi Kujundzicevci, sta su sve lagali prtotiv Karamarka – dotur se vratio u HDZ – kad ga pitali o lustraciji odgovor – jedino ekonomija, nista drugo nema smisla Kujundzicevac ti je i ovaj Dusko koji bi drugima solio pamet.

 • Istina

  Što se tiče Marića, Tolušića, Medveda i Krstičevića njima svaka čast. Nije problem u njima i podržavam ono što oni rade. Ne bih imao ništa protiv da ovi navedeni budu ministri i nakon sljedećih izbora, ma kad oni bili.

  Ovo što Plenković radi od HDZ-a, to ne podržavam. Ne podržavam Obuljen, ne podržavam Pupovca, ne podržavam HNS, ne podržavam Instanbulsku konvenciju, odnosno onaj dio konvencije kojim Gender (rodna) ideologija ulazi na mala vrata u državu koja ju ratificira. Znam da je Most uvelike suodgovoran za puno ovoga, ali gurati HDZ u lijevo, to ne podržavam.

 • Istina

  Mesić je otvoreno na TV govorio o detuđmanizaciji Hrvatske. Detuđmanizacija je pljuvanje po Tuđmanu i odbacivanje njegove politike i sl.

 • Maks

  Svako govori iz svog interesa danas im je interes drugciji – radi lustracije govore o detudjmanizaciji – Tudjmanizam je za njih odjednom “pomirba, ako to nisi primjetio sam si kriv.

 • Istina

  Ja govorim o detuđmanizaciji koju je započeo Mesić. Što je taj sve činio na detuđmanizaciji Hrvatske, valjda ti je poznato. To o čemu ti govoriš, nema veze s Mesićevom detuđmanizacijom.

 • Maks

  Oni rade za Plenkovica i on ih stiti, ekonomski plan je onaj Karamarkov. Obuljen samo zavlaci u duzinu – do novih izbora – mislim da ce biti za oko pola godine ako se nesto ne pokvari, o tome necu javno.

 • Istina

  Dobro, vidjet ćemo.

 • Vjetruša Kliktavka

  Na usamljenost otoka.

 • Maks

  A ha:))