Pratite nas

Reagiranja

Žbiri u uzama

Objavljeno

na

Ovih dana svi smo svjedoci medijske hajke koja se provodi nad ministrom u novooformljenoj vladi, gospodinom Crnojom. Čitajući i slušajući optužbe koje se svakodnevno pojavljuju u sve većem broju na njegov račun, postavljam sebi, a i svima vama pitanje, koji je to grijeh ministra Crnoje?

[ad id=”93788″]

Predbacuju mu da je naglo ozdravio, a zanimljivo, to nisu “čistunci ovog društva” učinili kada je u pitanju bio ministar u bivšoj vladi. Sjetimo se da je taj, sada bivši ministar, na čuđenje medicinske struke, preko noći ozdravio od PTSP-a. Njegov postotak invalidnosti na temelju kojega je dobio stan iznosio je 80%. Nakon nestanka invalidnosti stan se nije vratio državi koja mu ga je dala zbog iste.

Kažu da je g. Crnoja prevario državu krivo se prijavljujući na adresu gdje se ne plaća prirez. Time je oštetio državu, po riječima prof.Jurčevića, za otprilike 3500 kn. Ministar Bauk prijavljen je prema pisanju jednog portala na Braču, a živi u Zagrebu. Prevara mjesečno iznosi oko 1050 kn, ali to se nije i neće propitkivati. Ministar Crnoja je najavio registar izdajnika, napadnut je od mnogih koji i sami sudjeluju u sastavljanju raznih selektivnih registara. Razlika je u tome što on svoj još nije objavio, a oni svoje svakodnevno objavljuju. Kada Milanović proziva pojedince i skupine i smješta ih na popis registra ustaša, proustaša, filonacista, nazadnjaka, zbunjola i ostalih, onda se u istom tom krugu “čistunaca” to prima sa pudličastim podsmjehom odobravanja. Moglo bi se nabrajati još mnogo primjera, ali moram dati odgovor na postavljeno pitanje, što je krimen ministra Crnoje?

On je na sjednici u Saboru kod izglasavanja povjerenja vlade učinio znak križa nad sobom. Nije to ostalo nezamijećeno borcima za (takozvanu) svjetovnu Hrvatsku. Pozvao je na preuzimanje ministarstva biskupa Košića da blagoslovi ministarstvo i njega. Upravo tu je učinio ono što nije smio. Blagoslov je izazvao sve sile pakla da se podignu jer njima smeta blagoslov i molitva. Reče tih dana HNS-ov Vrdoljak: ” nisu branitelji ginuli da im Vatikan i Kaptol vladaju. Svim silama branit ćemo svjetovnu Hrvatsku pred vjerničkom, jer Crkva se ne može miješati u život ljudi u Hrvatskoj.” Često se u medijskom prostoru može čuti ovakva izjava. Ona datira iz vremena u kojima se željelo Crkvu i njeno djelovanje zatvoriti u sakristijske prostore.

Zaboravlja se da je Crkva svaka osoba koja je primila krštenje. Po krštenju, ja sam postao Crkva i moj život postaje i toranj koji u zajednici gdje živim postaje orijentir prepoznatljivosti, postaje i zvono koje zvoni na uzbunu u obrani osnovnih društvenih vrijednosti, postaje i oltar na kojem se prinosi svakodnevna životna žrtva. Mi svi kršteni, a ima nas u ovoj državi oko 80%, nismo u prilici medijski govoriti da nas se jasnije čuje, zato naši predstavnici u naše ime progovaraju. I kada naši biskupi ili svećenici progovaraju, oni to čine u naše ime i nema ih pravo nitko i nikada ušutkavati. Naši branitelji ginuli su sa krunicom oko vrata, zazivali su Boga i Gospu u pomoć, predavali su se u ruke Božje, njihova životna žrtva je najveća i najljepša Misa koju su oni služili. Krštenje nas itekako obavezuje i pred nas stavlja ogromnu odgovornost i kad tad od nas će se tražiti da podnesemo račun. Uz pogreške koje činimo, nadajmo se da će biti i nešto dobra što ćemo moći pred Boga staviti. Ne dopustimo da u našoj domovini zavlada pakao, kojega su i nedavno pojedinci zdušno zazivali.

Marijan Stanešić

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Nekada su ga pljuvali i gazili, a sada ga uzdižu u nebesa

Objavljeno

na

Hrvatski pjevač Mate Mišo Kovač (78) na liječenju je proslavio rođendan. Sa svih strana prima čestitke, ali i priznanja, kao vrhunski glazbeni umjetnik. Vjerojatno će ga se sjetiti i oni na državnom vrhu i „okititi“ ga nekim istaknutim državnim odličjem, jer to je, kao malo tko, zaslužio,  slagali se ili ne, jedan je i neponovljivi, – Mišo!

Veliko priznanje odali su mu i sami glazbenici, tj. njegovi kolege i to već dva puta u relativno kratkom vremenu u Splitu, na Splitskom festivalu i na nogometnom stadionu na Poljudu.

Mišo je toliko značajan, popularan za hrvatsku glazbu da mu već sada slobodno mogu dati ulicu ili trg u Zagrebu, Splitu i Šibeniku.

A jedan dio onih koji ga danas uzdižu u nebesa skoro su ga „pokopali“. Marginalizirali su ga, podcjenjivali i bacali u blato, jer kao to što on pjeva „to je šund“ i tome slično. Čak su se  neki i smijali kad je govorio da je pjevač s najviše prodanih  ploča  (i ostalih nosača zvuka). Međutim, to je točno, pa neka se smiju(sami sebi) i dalje.

Dakle, to je čovjek čiji je sin, Edo,  bio jedan od najmlađih hrvatskih branitelja-dragovoljaca (HOS-ovac) i koji je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Umjesto da mu pomognu u tim teškim životnim situacijama većina medija, pa i glazbenika, tj. njegovih kolega „iskoristilo“ je tu nevolju da ga još više ponize, iako se on nikada poniziti ne može.

Sjećam se kad ga je moja malenkost, u suradnji s producentom Vladimirom Mihaljekom-Mihom, jednom pozvala na humanitarni (braniteljski) koncert u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  da su mi neki glazbenici i „kulturnjaci“ neprestano nakon toga govorili: kako sam to mogao, nije Mišo za HNK, te da je njegovim nastupom i ta kulturna ustanova dobila „narodnjački štih“!

Stoga, kad se danas na sve strane govori i piše o njegovoj veličanstvenoj karijeri treba se podsjetiti i 1999., kad  je namjeravao izvršiti samoubojstvo (pucao si je u grudi). Što su tada neki medijski „monstrumi“ pisali? Da se je stvarno želio ubiti pucao bi si u srce, a ne pokraj njega! Da to su među ostalim objavljivali!

Četiri  godine nakon toga bio je polumrtav, ležao nakljukan sedativima.

I materijalno je propadao. Zvali su ga na nastupe  i u Srbiju, gdje je još uvijek „kralj“,, ali on nikada nije pogazio svoju riječ. Jednom je nakon Domovinskog rata rekao-nikada više u Beograd! I nije nikada otišao ni na „kavu“.

Mišo, hvala ti, i sretan ti rođendan!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari