Pratite nas

Reagiranja

Žbiri u uzama

Objavljeno

na

Ovih dana svi smo svjedoci medijske hajke koja se provodi nad ministrom u novooformljenoj vladi, gospodinom Crnojom. Čitajući i slušajući optužbe koje se svakodnevno pojavljuju u sve većem broju na njegov račun, postavljam sebi, a i svima vama pitanje, koji je to grijeh ministra Crnoje?

[ad id=”93788″]

Predbacuju mu da je naglo ozdravio, a zanimljivo, to nisu “čistunci ovog društva” učinili kada je u pitanju bio ministar u bivšoj vladi. Sjetimo se da je taj, sada bivši ministar, na čuđenje medicinske struke, preko noći ozdravio od PTSP-a. Njegov postotak invalidnosti na temelju kojega je dobio stan iznosio je 80%. Nakon nestanka invalidnosti stan se nije vratio državi koja mu ga je dala zbog iste.

Kažu da je g. Crnoja prevario državu krivo se prijavljujući na adresu gdje se ne plaća prirez. Time je oštetio državu, po riječima prof.Jurčevića, za otprilike 3500 kn. Ministar Bauk prijavljen je prema pisanju jednog portala na Braču, a živi u Zagrebu. Prevara mjesečno iznosi oko 1050 kn, ali to se nije i neće propitkivati. Ministar Crnoja je najavio registar izdajnika, napadnut je od mnogih koji i sami sudjeluju u sastavljanju raznih selektivnih registara. Razlika je u tome što on svoj još nije objavio, a oni svoje svakodnevno objavljuju. Kada Milanović proziva pojedince i skupine i smješta ih na popis registra ustaša, proustaša, filonacista, nazadnjaka, zbunjola i ostalih, onda se u istom tom krugu “čistunaca” to prima sa pudličastim podsmjehom odobravanja. Moglo bi se nabrajati još mnogo primjera, ali moram dati odgovor na postavljeno pitanje, što je krimen ministra Crnoje?

On je na sjednici u Saboru kod izglasavanja povjerenja vlade učinio znak križa nad sobom. Nije to ostalo nezamijećeno borcima za (takozvanu) svjetovnu Hrvatsku. Pozvao je na preuzimanje ministarstva biskupa Košića da blagoslovi ministarstvo i njega. Upravo tu je učinio ono što nije smio. Blagoslov je izazvao sve sile pakla da se podignu jer njima smeta blagoslov i molitva. Reče tih dana HNS-ov Vrdoljak: ” nisu branitelji ginuli da im Vatikan i Kaptol vladaju. Svim silama branit ćemo svjetovnu Hrvatsku pred vjerničkom, jer Crkva se ne može miješati u život ljudi u Hrvatskoj.” Često se u medijskom prostoru može čuti ovakva izjava. Ona datira iz vremena u kojima se željelo Crkvu i njeno djelovanje zatvoriti u sakristijske prostore.

Zaboravlja se da je Crkva svaka osoba koja je primila krštenje. Po krštenju, ja sam postao Crkva i moj život postaje i toranj koji u zajednici gdje živim postaje orijentir prepoznatljivosti, postaje i zvono koje zvoni na uzbunu u obrani osnovnih društvenih vrijednosti, postaje i oltar na kojem se prinosi svakodnevna životna žrtva. Mi svi kršteni, a ima nas u ovoj državi oko 80%, nismo u prilici medijski govoriti da nas se jasnije čuje, zato naši predstavnici u naše ime progovaraju. I kada naši biskupi ili svećenici progovaraju, oni to čine u naše ime i nema ih pravo nitko i nikada ušutkavati. Naši branitelji ginuli su sa krunicom oko vrata, zazivali su Boga i Gospu u pomoć, predavali su se u ruke Božje, njihova životna žrtva je najveća i najljepša Misa koju su oni služili. Krštenje nas itekako obavezuje i pred nas stavlja ogromnu odgovornost i kad tad od nas će se tražiti da podnesemo račun. Uz pogreške koje činimo, nadajmo se da će biti i nešto dobra što ćemo moći pred Boga staviti. Ne dopustimo da u našoj domovini zavlada pakao, kojega su i nedavno pojedinci zdušno zazivali.

Marijan Stanešić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

HRS prijavio Federalnu TV RAK-u zbog emisije ‘Mreža’ od 14.01.2019.

Objavljeno

na

Objavio

HRS je danas uputio prijavu RAK-u u kojoj traži od ove agencije postupanje u skladu sa svojim ovlastima i određivanje odgovarajućih kazni Federalnoj TV zbog pristranog izvješćivanja i podsticanja na mržnju u emisiji „Mreža“ emitiranoj 14.01.2019.

Više je deplasirano i govoriti o tome kako je FTV kao dio javnog RTV servisa u biti propagandistički instrument u rukama bošnjačke političke oligarhije. Međutim, uvijek nas dodatno neugodno iznenadi razina neprofesionalizma i pristranosti urednika i autora te tv kuće.

Emisija „Mreža“ Federalne televizije emitirana 14.01.2019. pokazuje da tom neprofesionalizmu jednostavno nema kraja.

Emisija je posvećena u potpunosti ratnohuškačkom ocrnjivanju hrvatske i srpske politike kao destabilizirajućim faktorima i prikazivanju bošnjačke politike kao jedine ultimativno pravedne i valjane, i to utjelovljene u Šefiku Džaferoviću i efendiji Mustafi Ceriću kao moralnim vertikalama.

„Sporazum Čović – Dodik kao nastavak politike 90ih i sporazuma Milošević – Tuđman“, „teritorijalni apetiti susjeda ne jenjavaju“, „ratni planovi se planiraju realizirati u miru“, itd. su samo dio uredničkih stavova koji se mimo svih profesionalnih kodeksa proturaju kao činjenice. Sve to uz zvuke dramatične glazbe i fotografije Miloševića/Tuđmana, Karadžića/Bobana.

Nakon emisije kod gledatelja koji nema pojma o povijesti i odnosima u BiH stvara se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu.

Po urednicima FTV-a sve što se danas događa u BiH je nastavak razgovora Milošević – Tuđman, a zaboraviše razgovore Zulfikarpašić/Filipović – Karadžić/Koljević iz lipnja 1991. ili Izetbegović/Krajišnik iz rujna 1993. Deklaracija Izetbegovića i Krajišnika iz 1993. je jedini dokument kojeg je otac bošnjačke domovine uistinu poštovao i prvi put pristao na srpsku emancipaciju u BiH.

Vrh licemjerstva i laži FTV-a je stav po kojem je 200 000 Hrvata iz RS-a protjerano, a da su se Hrvati iz Središnje Bosne i drugih krajeva sami potjerali sa svojih ognjišta i da je za to odgovorna genocidna UZP politika. Hrvati se etnički samo-očistili, a Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su, po autorima Mreže, najveće žrtve i jednih i drugih. Što kaže Agencija za statistiku?

Statistika naselja koja su promijenila nacionalnu strukturu, u odnosu na 1991., po entitetima izgleda ovako: u Federaciji 252 srpskih, a 93 hrvatska naselja je postalo bošnjačkim, dok je 30 bošnjačkih, a 33 srpska postala hrvatskim, dok niti jedno naselje nije postalo srpsko; u RS-u 182 bošnjačkih, a 61 hrvatska naselja su postala srpskim, dok je 7 srpskih i 5 hrvatskih postalo bošnjačkim naseljima.

Ovi podaci dokazuju drugačiju sliku od one koju FTV promovira, a to je da 357 naselja u BiH ratnim djelovanjem, što u ratu, što u miru, postalo je većinski bošnjačkom, 243 srpskom, a 63 hrvatskom sredinom.

Dakle, krvoločni Srbi i genocidni Hrvati svojim ratnim djelovanjem nisu zajedno „etnički očistili“ naselja kao njihovi federalni i državni partneri.

Zašto ovo iznosimo? Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama, otvoreno se stavljajući na stranu bošnjačke političke elite.

Koliko to patološki daleko ide ponajbolje je pokazao prilog o pravoslavnoj crkvi kao utjelovljenju i glavnim nositeljima zločinačko separatističke politike, na koju jedino islamska zajednica može i mora dati valjan odgovor u cilju zaštite BiH kao države.

Smatramo kako je RAK, na čelu sa Vijećem agencije moralo po dužnosti djelovati ne samo u ovom slučaju, nego i ranije, budući da je pristranost i neprofesionalizam Federalne TV postao pravilom.

Budući da je reakcija izostala, uputili smo prijavu. Uz to, na kraju pozivamo HDZ BiH da prije nego što optuže sarajevske medije za širenje mržnje, priupitaju svoje ljude po institucijama, poput Zorana Tomića i Nine Ćorića koji sjede u Vijeću RAK-a, što su uradili po tom pitanju. Upravna vijeća su i obveze, nisu samo novčane naknade za (ne)rad.

HRS

 

 

NEĆE BITI KALIFATA DOK JE SRBA I HRVATA!

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima.

Objavljeno

na

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima. Toga dana, 1992., naša je država, nakon proglašenja neovisnosti, (25. lipnja 1991.) priznata kao suverena i samostalna!

Europska zajednica, koju su činile 12 zemalja (Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Velika Britanija) objavile su zajedničku odluku kojom priznaju  Republike Hrvatsku i Sloveniju.

Toga dana, u Zagrebu je otvorena njemačka ambasada, što znači da je ova država prva koja je uspostavila diplomatske odnose s Republikom Hrvatskom.

Bila je to iznimno radosna vijest za sve građane naše države, a poglavito za hrvatske branitelje.

U večernjim satima, toga 15. siječnja, na zagrebačkom središnjem trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, spontano se okupio veliki broj građana u slavljeničkom raspoloženju. Među okupljene  došao je i prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman.

Rekao je: „Kako bih mogao izdržati u svom uredu, a da nisam sa svojim narodom. Moj dan je protekao radno, kao obično, ali isto tako i posebno. Dan za koji smo živjeli svi mi kao i naši preci. Stvorili smo međunarodno priznatu Hrvatsku. Slavimo noćas, a onda zasučimo rukave na izgradnji nove demokratske države“ te dodao da će ovaj datum „biti uklesan zlatnim slovima u cijelu povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu, između Mure, Drave, Dunava i Jadrana“.

Dva dana nakon toga, u Hrvatsku je doputovao Francessco Cossiga, predsjednik Republike Italije, prvi strani državnik koji je službeno posjetio Republiku Hrvatsku, a samo dan poslije  u Zagreb je stigao i austrijski ministar vanjskih poslova dr. Alois Mock, i bio nazočan svečanom polaganju ploče s natpisom: Ambasada Republike Austrije (na Jabukovcu).

Ostalo je povijest.

Za ovaj iznimno značajan događaj, najviše su zaslužni hrvatski branitelji, od kojih su mnogi već tada dali svoje živote i zdravlje za ovo što danas imamo.

Međutim, kako vrijeme ide, sve se manje pozornosti pridaje danu priznanja Republike Hrvatske, baš kao i svemu drugome što je vezano uz Domovinski rat.

Ovaj bi se datum u školama posebno trebao isticati, a ne da djeca nemaju pojima što se u Hrvatskoj dogodilo sredinom siječnja 1992.

Jedan dio hrvatskih građana, a poglavito političara, ponašaju se kao da smo ostvarili „banana republiku“, a ne državu.

Tog 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, gotovo trećina zemlje bila je pod srpskom i inom okupacijom.

Također je neshvatljivo da Hrvati općenito malo drže do svojih blagdana, iako vole isticati kako to lijepo i raskošno rade, primjerice, Amerikanci. Jedan dobar dio naših građana  „bučno proslavlja“ blagdane,  odlazeći u shoppinge, na ljetovanja ili skijališta, dok nacionalni mediji tome ne pridaju značaj koji trebaju imati.

Na stvaranje hrvatske države i na njezine junake još malo pa će nas, da se našalimo, podsjećati tu i tamo neki hrvatski branitelj kojeg ćemo susresti na ulici ili trgu, s hrvatskom zastavom u ruci  ili pak u invalidskim kolicima.

Nu, najveći broj onih koji su stvorili hrvatsku državu, zajedno sa dr. Franjom Tuđmanom, počiva na grobljima širom Lijepe naše!

Ne, nije i neće biti dovoljno da im se toga dana, 15. siječnja,  odnosno Spomen dana, samo zapali svijeća, položi vijenac i kaže – „slava im“!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari