Pratite nas

Gluposti

Zbog aktivnog sudjelovanja u ‘projektu Komšić’, Mesić postao počasni građanin Zeničko-dobojskog kantona

Objavljeno

na

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga…

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Odbora za javna priznanja, potvrdila je na sjednici održanoj u srijedu izbor turskog ministra odbrane Hulusija Akara, nekadašnjeg glavnokomandujućeg turskih mirovnih snaga u BiH, i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, za počasne građane ZDK-a.

Primajući nagradu, Stjepan Mesić je rekao je rekao kako vladajuće politike iz Zagreba i Beograda kalkuliraju s cjelovitosti Bosne i Hercegovine te izrazio očekivanja da će se s vremenom “ukinuti entitetska podjela i BiH ponovno postati jedinstvena”.

-I Zagreb i Beograd šalju poruke da su za cjelovitu BiH, a onda dolazi ‘ali’. Kada sam ja bio predsjednik Hrvatske uvijek sam slao poruku Bosancima Hercegovcima, ali i Hrvatima, da im je domovina BiH i glavni grad Sarajevo”, rekao je Mesić u govoru nakon što je primio priznanje počasnog građanina Zeničko-dobojske županije.

Iznimno lošim ocijenio je to što je međunarodnoj upravi u Bosni i Hercegovini oduzeta mogućnost sankcioniranja domaćih političara koji zagovaraju podjele BiH.

-Tko ne prihvaća pravila, kao u sportu, suci ga isključe. Tako treba i u politici. (Visoki predstavnik) Valentin Inzko je dobar čovjek, ali nema snagu koju mu daje njegova država da isključi onoga tko ne priznaje pravila – dodao je Mesić zagovarajući uvođenje verbalnog delikta.

Osobito se zauzeo za ukidanje entitetskih granica u Bosni i Hercegovini ističući da su neprirodne od vremena srednjovjekovne bosanske države, te otomanske i austrougarske okupacije i bivše Jugoslavije.

-Ratne prilike su bile takve i možemo se nadati da će se granice entiteta u budućnosti smanjivati i da će BiH ponovo profunkcionirati kao jedinstvena zajednica – dodao je Mesić.

Zanimljivo je da su za dodjelu priznanja “Počasni građanin ZDK” Stjepanu Mesiću glasovali isključivo bošnjački zastupnici. Zastupnici iz HDZ-a BiH, Ivo Tadić i Damir Jukić, bili su protiv ove odluke.

Uz višegodišnju izravnu Mesićevu potporu unitarnoj BiH, što je strateški cilj velikobošnjačkog projekta, u strankama okupljenim oko HNS-a BiH bivšem predsjedniku Republike Hrvatske zamjeraju njegovo krivokletničko svjedočenje u Haagu ali i aktivno sudjelovanje u velikobošnjačkom projektu “Željko Komšić”.

– Pogledate li posljednje istupe kruga osoba oko Željka Komšića i Safeta Oručevića te čitavog niza osoba iz bošnjačkog političkog, obavještajnog i paraobavještajnog spektra bit će vam jasno kako je na djelu scenarij čija bi realizacija dovela do ponovnog izbora dvojice političkih Bošnjaka u Predsjedništvo BiH i stvaranje buduće vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u BiH.

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga – kazao je za Hrsvijet jedan od dužnosnika HNS-a BiH.

VIDEO – Stjepan Mesić promovira knjigu Sefera Halilovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Krešo Beljak uvrijedio 200 000 poštenih Hadezeovaca!?

Objavljeno

na

Objavio

“Javno tvrdim da je HDZ zločinačko-mafijaško-klijentelistička organizacija i unaprijed se odričem saborskog imuniteta. Pa nek mene tuži svaki od tih 200.000”, napisao je Krešo Beljak na twitteru, referirajući se na članak Jutarnjeg Lista: “Kad neki političar izjavi da je ‘HDZ zločinačka organizacija’, ima li svaki od 200 tisuća članova te stranke pravo tužiti medij koji tu izjavu objavi?”

 

Je li ovime uvrijedio sve poštene HDZovce i hoće li ga neki tužiti zbog ove izjave, ostaje nam vidjeti.

Podsjetimo, Krešimir Beljak je u mlađim danima pravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog teške provale u četiri automobila uz uvjetnu osudu na tri godine.

Zanimljivo, prije nekoliko dana u Saborskoj raspravi, Plenković je u odgovoru Beljaku kazao: Gospodine Beljak, Pa kud baš vi o tim temama kaznenih djela, uzničkih refleksija? Kud baš vi? – rekao je Plenković, dodajući da Beljak vrlo bezobrazno aludira na način na koji je Vlada riješila krizu u Agrokoru.

Pa evo i mi pitamo, Pa kud baš vi o tim temama Beljače!?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Matejčić tvrdi: ‘Situacija je opasna za izbjeglice , a ne za građane’

Objavljeno

na

Objavio

Nisu ‘izbjeglice’ sigurnosni problem, nego desni populisti’, tvrdi novinarka Barbara Matejčić

U Newsroomu N1 televizije je gostovala novinarka Barbara Matejčić koja je govorila o migrantskoj krizi i navodnim “lažnim vijestima koje se šire po društvenim mrežama”, u čemu sudjeluju, kaže, i neki političari poput Ivana Pernara.

Primjetit ćemo odmah u naslovu da migrante naziva izbjeglicama. Vjerujemo da je već svima jasna razlika između ta dva pojma i da ovi što lutaju šumama i gorama BiH i Hrvatske nisu nikakve izbjeglice već ilegalni migranti.

Matejčić kaže da bi bilo dobro da je marakeški Globalni kompakt pravno obvezujući sporazum.

Ciljevi širenja lažnih vijesti o izbjeglicama ‘su vrlo jasni’, kaže Matejčić dodavši da desni populisti u Italiji, Austriji, Švedskoj i Njemačkoj manipuliraju strahom bez kojeg oni ne bi mogli ni opstati.

“Izbjeglice su fantastična meta za proizvođenje straha. Desni populizam u Europi ne bi mogao opstati da se ne stvara umjetno strah od izbjeglica. Mislim da bi trebali početi pričati o tome da su naša sigurnosna meta desni populisti i njihovi sljedbenici”, rekla je Matejčić.

Matejčić je dodala da je pitanje vremena kad će se govor mržnje protiv migranata preliti i na ulice i rezultirati stvarnim nasiljem.

“U Njemačkoj je svaki dan u godini bilo deset napada na migrante. Bilo je fizičkog nasilja, teškog premlaćivanja, uništavanja prihvatilišta za izbjeglice. Situacija obrnuta od onog da u Njemačkoj i Švedskoj žene ne mogu same šetati cestom. Situacija je opasna za izbjeglice , a ne za građane”, rekla je.

Također je dodala da se u slučaju migranata na granicama ne primjenjuju zakoni RH ni međunarodne konvencije.

“Ne samo da smo u krizi humanosti nego smo i u krizi vladavine prava i licemjerja Europske unije. EU s jedne strane zahtjeva vladavinu prava, a s druge strane zahtjeva nepropusnost granice EU i prešutno odobrava premlaćivanje izbjeglica na granici”, poručila je, prenosi N1.


Nakon ovakovih stavova, možemo slobodno ‘insinuirati’: Očito je legla lova od Soroša?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari