Pratite nas

Gluposti

Zbog aktivnog sudjelovanja u ‘projektu Komšić’, Mesić postao počasni građanin Zeničko-dobojskog kantona

Objavljeno

na

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga…

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Odbora za javna priznanja, potvrdila je na sjednici održanoj u srijedu izbor turskog ministra odbrane Hulusija Akara, nekadašnjeg glavnokomandujućeg turskih mirovnih snaga u BiH, i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, za počasne građane ZDK-a.

Primajući nagradu, Stjepan Mesić je rekao je rekao kako vladajuće politike iz Zagreba i Beograda kalkuliraju s cjelovitosti Bosne i Hercegovine te izrazio očekivanja da će se s vremenom “ukinuti entitetska podjela i BiH ponovno postati jedinstvena”.

-I Zagreb i Beograd šalju poruke da su za cjelovitu BiH, a onda dolazi ‘ali’. Kada sam ja bio predsjednik Hrvatske uvijek sam slao poruku Bosancima Hercegovcima, ali i Hrvatima, da im je domovina BiH i glavni grad Sarajevo”, rekao je Mesić u govoru nakon što je primio priznanje počasnog građanina Zeničko-dobojske županije.

Iznimno lošim ocijenio je to što je međunarodnoj upravi u Bosni i Hercegovini oduzeta mogućnost sankcioniranja domaćih političara koji zagovaraju podjele BiH.

-Tko ne prihvaća pravila, kao u sportu, suci ga isključe. Tako treba i u politici. (Visoki predstavnik) Valentin Inzko je dobar čovjek, ali nema snagu koju mu daje njegova država da isključi onoga tko ne priznaje pravila – dodao je Mesić zagovarajući uvođenje verbalnog delikta.

Osobito se zauzeo za ukidanje entitetskih granica u Bosni i Hercegovini ističući da su neprirodne od vremena srednjovjekovne bosanske države, te otomanske i austrougarske okupacije i bivše Jugoslavije.

-Ratne prilike su bile takve i možemo se nadati da će se granice entiteta u budućnosti smanjivati i da će BiH ponovo profunkcionirati kao jedinstvena zajednica – dodao je Mesić.

Zanimljivo je da su za dodjelu priznanja “Počasni građanin ZDK” Stjepanu Mesiću glasovali isključivo bošnjački zastupnici. Zastupnici iz HDZ-a BiH, Ivo Tadić i Damir Jukić, bili su protiv ove odluke.

Uz višegodišnju izravnu Mesićevu potporu unitarnoj BiH, što je strateški cilj velikobošnjačkog projekta, u strankama okupljenim oko HNS-a BiH bivšem predsjedniku Republike Hrvatske zamjeraju njegovo krivokletničko svjedočenje u Haagu ali i aktivno sudjelovanje u velikobošnjačkom projektu “Željko Komšić”.

– Pogledate li posljednje istupe kruga osoba oko Željka Komšića i Safeta Oručevića te čitavog niza osoba iz bošnjačkog političkog, obavještajnog i paraobavještajnog spektra bit će vam jasno kako je na djelu scenarij čija bi realizacija dovela do ponovnog izbora dvojice političkih Bošnjaka u Predsjedništvo BiH i stvaranje buduće vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u BiH.

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga – kazao je za Hrsvijet jedan od dužnosnika HNS-a BiH.

VIDEO – Stjepan Mesić promovira knjigu Sefera Halilovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Željko Komšić sljedeće nedjelje kod Ace u 2

Objavljeno

na

Objavio

Sljedeće nedjelje kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2” gost je Željko Komšić. Nastavak je to misije sahranjivanja Hrvata u BiH koja je najvjerojatnije dogovorena u studenom na sastanku Stipe Mesića i Željka Komšića u Zagrebu, pišu Grude.com

Koliko god je smiješno bilo što se Komšić nije sastao s nijednim vodećim hrvatskim dužnosnikom, sastao se s čovjekom koji je izdao Hrvatsku, koji je dilao dokumente međunarodnim sucima i neprijateljima Hrvata, te je unatoč svemu biran za predsjednika u dva navrata, navodi ovaj portal.

Sada preko svojih satelita umreženih u razne institucije ima za plan rehabilitirati nelegitimnog člana Predsjedništva BiH, a upravo njih dvojica su dogovorili da se to čini preko Dana Republike Srpske gdje je najlakše zapaliti i one protuhrvatske mase koje ne razumiju Bosnu i Hercegovinu i njeno unutarnje uređenje.

Ako nastave s nerazumjevanjem uskoro će komentirati rasprave o Danu RS-a, ali bez hrvatskog naroda u BiH. Velikobošnjačka strategija je jasna, definirao ju je pok. Alija izetbegović još 1970. godine u djelu Islamska deklaracija. Željko Komšić samo je sredstvo da se ona provede, i to najopasnije koje postoji, pišu Grude.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Pokrenuta procedura za smjenu veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija

Objavljeno

na

Objavio

Pokrenuta je procedura za opoziv hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, potvrđeno je za N1 u Vladi.

Del Vechio će biti smijenjen zbog odlaska na Dan obilježavanja ”neustavnog” ”Dana Republike Srpske”, ali i zbog toga jer mu je istakao mandat još prošle godine, no Vlada ga nije htjela smijeniti jer je bila izborna godina u BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari