Pratite nas

Gluposti

Zbog aktivnog sudjelovanja u ‘projektu Komšić’, Mesić postao počasni građanin Zeničko-dobojskog kantona

Objavljeno

na

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga…

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Odbora za javna priznanja, potvrdila je na sjednici održanoj u srijedu izbor turskog ministra odbrane Hulusija Akara, nekadašnjeg glavnokomandujućeg turskih mirovnih snaga u BiH, i bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, za počasne građane ZDK-a.

Primajući nagradu, Stjepan Mesić je rekao je rekao kako vladajuće politike iz Zagreba i Beograda kalkuliraju s cjelovitosti Bosne i Hercegovine te izrazio očekivanja da će se s vremenom “ukinuti entitetska podjela i BiH ponovno postati jedinstvena”.

-I Zagreb i Beograd šalju poruke da su za cjelovitu BiH, a onda dolazi ‘ali’. Kada sam ja bio predsjednik Hrvatske uvijek sam slao poruku Bosancima Hercegovcima, ali i Hrvatima, da im je domovina BiH i glavni grad Sarajevo”, rekao je Mesić u govoru nakon što je primio priznanje počasnog građanina Zeničko-dobojske županije.

Iznimno lošim ocijenio je to što je međunarodnoj upravi u Bosni i Hercegovini oduzeta mogućnost sankcioniranja domaćih političara koji zagovaraju podjele BiH.

-Tko ne prihvaća pravila, kao u sportu, suci ga isključe. Tako treba i u politici. (Visoki predstavnik) Valentin Inzko je dobar čovjek, ali nema snagu koju mu daje njegova država da isključi onoga tko ne priznaje pravila – dodao je Mesić zagovarajući uvođenje verbalnog delikta.

Osobito se zauzeo za ukidanje entitetskih granica u Bosni i Hercegovini ističući da su neprirodne od vremena srednjovjekovne bosanske države, te otomanske i austrougarske okupacije i bivše Jugoslavije.

-Ratne prilike su bile takve i možemo se nadati da će se granice entiteta u budućnosti smanjivati i da će BiH ponovo profunkcionirati kao jedinstvena zajednica – dodao je Mesić.

Zanimljivo je da su za dodjelu priznanja “Počasni građanin ZDK” Stjepanu Mesiću glasovali isključivo bošnjački zastupnici. Zastupnici iz HDZ-a BiH, Ivo Tadić i Damir Jukić, bili su protiv ove odluke.

Uz višegodišnju izravnu Mesićevu potporu unitarnoj BiH, što je strateški cilj velikobošnjačkog projekta, u strankama okupljenim oko HNS-a BiH bivšem predsjedniku Republike Hrvatske zamjeraju njegovo krivokletničko svjedočenje u Haagu ali i aktivno sudjelovanje u velikobošnjačkom projektu “Željko Komšić”.

– Pogledate li posljednje istupe kruga osoba oko Željka Komšića i Safeta Oručevića te čitavog niza osoba iz bošnjačkog političkog, obavještajnog i paraobavještajnog spektra bit će vam jasno kako je na djelu scenarij čija bi realizacija dovela do ponovnog izbora dvojice političkih Bošnjaka u Predsjedništvo BiH i stvaranje buduće vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u BiH.

Željko Komšić i nova “Alijansa”, odnosno “Platforma” ciljevi su velikobošnjačke politike a u realiziranju tog projekta jednu od uloga ima i mreža u kojoj Stjepan Mesić igra jednu od zapaženijih uloga – kazao je za Hrsvijet jedan od dužnosnika HNS-a BiH.

VIDEO – Stjepan Mesić promovira knjigu Sefera Halilovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Samo u BiH – Svečano ‘otvaranje prvog sloja asfalta’

Objavljeno

na

Objavio

Proteklog petka u Općini Breza u BiH svečano je otvoren – prvi sloj asfalta, objavilo je Oslobođenje.

Naime, na službenoj stranici Općine navodi se kako su kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić, načelnik općine Breza Munib Zaimović i predsjednik Mjesne zajednice Mahala Omer Dedić izvršili čin svečanog otvaranja asfaltirane dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, dionice R-444 Haldija i prilaz groblju Liješće.

Velikoj svečanosti prisustvovao je i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje te dionice.

Izgradnja predmetne dionice dužine 880, širine 5,5 metara i pješačke staze duž cijele dionice širine 1 metar, započeta je tijekom 2016. godine i odvijala se u tri faze. Izveden je i prilaz prema gradskom groblju Liješće u dužini od 100 metara, navodi se na općinskim stranicama.

Vrijednost radova je 490.414 KM, a Oslobođenje navodi kako nije poznato kada će radovi na cesti biti završeni.

Na YouTubeu može se pronaći i snimka sa svečanog događaja koju je objavila Općina Breza, a na kojoj se mogu čuti govori svih političara koji su se željeli pohvaliti ovim senzacionalnim uspjehom, kao i govor imama koji je blagoslovio projekt, no tek usputno se može vidjeti i taj prvi sloj asfalta zbog kojeg je upriličena čitava svečanost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Plakat Vinkovačkih jeseni izazvao skandal!?

Objavljeno

na

Objavio

“Ograđujemo se od stereotipnog mišljenja kako ‘Slavonci samo jedu i piju’”, kažu organizatori

Plakat koji najavljuju ovogodišnje Vinkovačke jeseni, digao je popriličnu prašinu. Naime, na plakatu se nalazi dječačić koji pije žuto-nanačastu tekućinu za koju su neki pomislili da je rakija. S obzirom na to da je vijest o uzrujanim građanima stigla i do pravobraniteljice za djecu te do Kolinde Grabar Kitarović, koja je pokroviteljica Vinkovačkih jeseni, oglasili su se i organizatori.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Dječak Antun na slici pije ledeni čaj od breskve u frakliću, koji također predstavlja našu tradiciju i prenošenje baštine na naše najmlađe. Mimohod traje i po nekoliko sati a većina dolazi iz udaljenijih mjesta te ranom zorom stižu u Vinkovce i potrebna im je i okrjepa. Upravo kako bi prenosili izvornu tradiciju trudimo se da je sve izvorno te tako mislimo kako je fraklić zamjena za bočice koje se nikako ne uklapaju u ovaj dio priče uz dječaka u narodnoj nošnji. Dječak je okom službenog fotografa upravo snimljen tijekom prošlogodišnjeg mimohoda. Naravno za korištenje fotografije imamo dopuštenje majke dječaka.

Također dječak je simbol onoga što je cilj manifestacije Vinkovačke jeseni, a to je prenošenje kulture i tradicije naših djedova na mlade generacije. I ove godine na Dječjim jesenima koje se održavaju danas i sutra predstavit će se preko 3000 malih folkloraša iz cijele Hrvatske i pozivam Vas da dođete i vidite to šarenilo i taj ponos mališana kada nose tradicijsko ruho. I zasigurno ćete vidjeti još puno mališana s fraklićem u ruci koji piju sokiće i ograđujemo se od stereotipnog mišljenja kako “Slavonci samo jedu i piju” jer ovdje na istoku žive i svoje običaje njeguju marljivi ljudi koji su više od kulena i rakije.”

Slučaj je društvenim mrežama komentirao i novinar i publicist Ante Gugo:

Ovo jest skandal! Kad pedofil sudjeluje u kreiranju obrazovne reforme onda tu udruge i pojedinci ne vide problem, a kad klinac u rekli pije ledeni čaj iz čokanja onda je to skandal?! Pas (sad ide ono s glagolom i rodbinom uz isprike za moj francuski) medijima i udrugama koji dođu u predinfarktno stanje čim vide nešto što ima veze s hrvatskom tradicijom, komentirao je Gugo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari