Connect with us

Zbog Budimirovog odlaska u Južnu Koreju, 40 milijuna KM za županije na čekanju

Published

on

Rebalansom proračuna FBiH za 2014. godinu koji je 31. srpnja usvojen u Parlamentu FBiH za transfere kreditnih sredstava županijama planiran je iznos od 40 milijuna KM, ali kada će novac dobiti nije poznato.

zivko_budimir_world_summit_2014Naime, predsjednik FBiH Živko Budimir otputovao je u Južnu Koreju, a prije toga nije potpisao odluku o usvojenom rebalansu proračuna čime su sredstva blokirana, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Nije ovo prvi put da Budimir blokira proces oko usvajanja određenih zakona, a što je bio slučaj i sa Zakonom o osnivanju fonda za pomoć stradalim u poplavama FBiH.

Tada se Budimir pravdao kako zakoni nisu stigli do Predsjedništva FBiH te da on odmah po prispijeću dokumenata stavlja svoj paraf što omogućava objavu zakona u službenom listu.

Očito da ovaj put nije stvar u „putovanju dokumenata“ već u Budimirovom putovanju u Južnu Koreju gdje sudjeluje na Svjetskom summitu na temu mira, sigurnosti i ljudskog razvoja, u organizaciji Universal Peace Federation-a, navedeno je na web stranici predsjednika FBiH.

Dok se FBiH suočava sa posljedicama svibanjskih i ovomjesečnih poplava za čiju sanaciju je potrebno na desetine milijuna maraka, Budimiru je očito bio važniji put od ugroženog stanovništva, piše Patria.

pogled.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari