Connect with us

Hrvatska

Zbog jake kiše otežan promet, česti odroni na cestama

Published

on

Zbog kiše koja pada, otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BIH. Izrazito jaka kiša posebno otežava prometovanje na području jugozapadne Bosne i dijelom Hercegovine, navode iz BIHAMK-a, piše Patria. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putovima.

voda-na-cesti0730Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, zbog većeg odrona, obustavljen je promet teretnih vozila, dok putnička vozila prometuju usporeno.

I dalje je u prekidu odvijanje prometa na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje – Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obvezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. Deminerski radovi aktualni su na dionici M-15 Livno-Glamoč (u naselju Koričine), gdje svakodnevno od 08 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava prometa.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 t. I dalje je obustavljen promet na putnom pravcu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. Podsjećamo, na regionalnom putu R-467 Olovo – Ribnica na snazi je zabrana prometa za vozila preko 12 tona, prenosi Patria.

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari