Pratite nas

Hrvatska

Zbog jake kiše otežan promet, česti odroni na cestama

Objavljeno

na

Zbog kiše koja pada, otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BIH. Izrazito jaka kiša posebno otežava prometovanje na području jugozapadne Bosne i dijelom Hercegovine, navode iz BIHAMK-a, piše Patria. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putovima.

voda-na-cesti0730Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, zbog većeg odrona, obustavljen je promet teretnih vozila, dok putnička vozila prometuju usporeno.

I dalje je u prekidu odvijanje prometa na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje – Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obvezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. Deminerski radovi aktualni su na dionici M-15 Livno-Glamoč (u naselju Koričine), gdje svakodnevno od 08 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava prometa.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 t. I dalje je obustavljen promet na putnom pravcu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. Podsjećamo, na regionalnom putu R-467 Olovo – Ribnica na snazi je zabrana prometa za vozila preko 12 tona, prenosi Patria.

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Zagreb i treći put proglašen najboljim adventom u Europi

Objavljeno

na

Objavio

Zagreb je i treću godinu zaredom najbolje adventsko odredište u Europi prema rezultatu glasovanja na portalu European Best Destinations.

Drugo najbolje mjesto za provesti Božić u Europi je francuski Colmar, a na trećem je mjestu Beč.

Stranica European Best Destinations savjetuje turistima da uživaju u magičnom božićnom ugođaju i otkriju zagrebačku tajnu.

Iza Zagreba i među prvih pet u Europi našli su se gradovi:

Colmar (Francuska)

Beč (Austrija)

Budimpešta (Mađarska)

Strasbourg (Francuska)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Važno je da porezna uprava ne bude represivni aparat

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović preselila je na dva dana svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

U Bjelovaru je istaknula veliki doprinos ovog kraja razvoju Hrvatske. Nezamjenjiv je i doprinos ljudi ovoga kraja u borbi za slobodu Hrvatske, naglasila je predsjednica, prenosi HRT.

Govoreći o gospodarstvu, predsjednica je rekla kako moramo promijeniti razvojnu paradigmu kako bi gradovi poput Bjelovara dobili ulogu razvojnih centara.

Među ostalim je naglasila kako je važno da porezna uprava ne bude represivni aparat, da kažnjava nerazmjerno počinjenim greškama. Mora biti podrška poduzetnicima i obrtnicima, a ne gušiti ih, dodala je.

Komentirala je i demografski problem rekavši da je samo lani ova županija izgubila tisuću ljudi. Pribroje li se tome i oni koji nisu evidentirani, to je alarm koji i danas zvoni. Stoga su nužna mnogo veća proračunska izdvajanja za demografsku obnovu. A ona je vezana uz gospodarsku, izjavila je predsjednica.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari