Connect with us

Vijesti

Zbog javno izgovorenih riječi širokobriješki franjevci izloženi pritiscima i prijetnjama

Objavljeno

-

Širokobriješki franjevci su ovih dana izloženi svojevrsnim pritiscima i prijetnjama zbog javno izrečenih, ili napisanih, riječi, doznali smo neslužbeno tijekom današnjeg dana.

Prema tim navodima, oštrim verbalnim ispadima određenih skupina i pojedinaca izloženi su posljednjih dana širokobriješki  gvardijan fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško i vicepostulator  Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić.

Uzroci pritisaka i prijetnji, kako doznajemo, vezani su uz napisane ili izgovorene riječi kojima su  širokobriješki franjevci javno ocijenili neke kulturne događaje organizirane u vrijeme ovogodišnjeg 24. Mladifesta, koji je u razdoblju 1. do 6. kolovoza, pod geslom „Vjera ljubavlju djelotvorna“, održan u Međugorju i ovogodišnjih Devetnica u čast  Velike Gospe – Blažene Djevice Marije, nebeske zaštitnice samostana, župe i Općine Široki Brijeg.

Širokobriješki franjevac i kolumnist HRsvijeta fra Miljenko Stojić, u kraćem telefonskom razgovoru, međutim, nije želio izrijekom potvrditi ove navode ali se iz njegovih riječi može naslutiti kako se „nešto“, ipak, dogodilo.

fra Miljenko Stojić

-Ne bih tome davao prevelik značaj u ovome predblagdanskom razdoblju. Uvijek je bilo i bit će onih kojima se neće svidjeti stavovi koje iznosimo u Crkvi ili javnosti – kazao je fra Miljenko Stojić.

Istaknuo je, također, kako će u svojoj novoj tjednoj kolumni na portalu HRsvijet “kazati što ima …” .

-Strpite se i vi u redakciji i čitatelji. Redovitu tjednu kolumnu šaljem večeras i u njoj sam otvoreno napisao što imam za sada javno kazati – poručio je fra Miljenko.

-Kad mi je zabranjeno kritizirati, ja ću hvaliti …pa neka čitatelji iz svega toga sami prosude što je pjesnik htio kazati – zaključio je fra Miljenko Stojić.

R. Horvat/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari