Connect with us

Komentar

Zbog Obersnela komunisti u Rijeci vladaju dulje nego u Sjevernoj Koreji

Objavljeno

-

Poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak za direktno hr. komentirao je trenutno stanje u SDP-u koje je daleko od bajnog.

[ad id=”68099″]

“Milanka Opačić je osoba koja je bila tajnica Jovana Raškovića i nakon toga to je osoba koja je uvijek u blizini onih koji vladaju u SDP-u. Ostavila je izuzetan utjecaj o braku i odnosima, ona ga je opet uredila u dva, tri članka i isforsirala ga u Saboru – s tim se može ‘podičiti’ u svom mandatu od četiri godine. Ona je osoba koja se faktički, sa svim skupim oblačenjem, nije istaknula u Vladi, kao i svi u Vladi”, rekao je Hodak.

Njen je rad nazvao ništavnim.

“Ona je osoba koja je vrlo dobro shvatila ‘što si bliže peći to se bolje griješ’. Ona je je uvijek bila vjerna, lojalna, nikad s njene s strane nisi čuo ton o stranci, podvuče se jedan nazivnik, kad dobijete ono ispod crte dobijete da je ispodprosječna osoba koja nije dobila ništa u svom mandatu osim zakona o braku, što je rezala na komadiće. Taj zakon je ogledalo onog što je napravila, to znači ništa. Uzmimo Mrak Taritaš, ona je napravila deset puta više od Opačić, pokazala je da zna posao, a ostali ministri iz SDP-a su zakazali u 80 posto slučajeva. Njihove nesposobnosti je platio premijer”.

Milanovićevi ministri nisu se ‘pokazali’, smatra Hodak.

“Milanović sve što mu se događa dovodi u podij svojih ministara koji se nisu pokazali. Lalovac se pokazao kao dobar stručnjak, a Varga, Miljenić, velika većina ministara je pokazala da nije dobra u svom poslu i nadam se da će u novoj Vladi biti to izmijenjeno zbog samog primjera”.

Zagrebački odvjetnik osvrnuo se i na gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

“Obersnel je čovjek zbog kojeg tvrdim da komunisti vladaju u Rijeci dulje nego u Sjevernoj Koreji. To je jedna čvrsta ekipa koja zna da ima vlasti u svojim rukama, dozvolio si je da dovede Olivera Frljića, a i sam se ponaša vrlo nekulturno. Normalnu političku kritiku koju je Baldasar uputio komentirao je vrlo nepristojno to i je maksimum njegovog nivoa jer je rekao da je ostalo puno štakora na brodu. Ponekad se brod nasuče na hrid, pa štakori prežive”.

Hodak smatra kako će se Milanović ipak održati na čelu stranke.

“Komadina već dugo prati pažljivo pogreške koji rade čelnici stranke, s obzirom na situaciju u toj regiji moguće je da može preuzeti SDP. Hoće li se prepustiti – mislim da je više išao na strukturu stranke koja je čvrsta i na koju može računati. Milanović će imati prednost pred Komadinom, moja procjena je da će se Milanović održati na čelu stranke, kao političar sposobnostima je ispred svih drugih, a da će imati oponente, da će to biti Picula i Komadina i već tko će se naći, to će odlučiti njegova struktura koja je čvrsta u njegovoj stranci”, kazao je Hodak.

Ipak, činjenica je da je SDP izgubio zadnjih pet izbora, i samo je pitanje hoće li Milanovićevi oponenti znati iskoristiti njegove slabosti, smatra Hodak.

“Dovoljno je što je rekla Aleksandra Kolarić – kako uspješan političar može izgubiti pet izbora za redom? SDP je izgubio na čelu s Milanovićem, to je čista matematika, to je činjenica, to se ne može zataškati. Ne znam hoće li njegovi oponenti biti oni koji su pragmatični, koji znaju iskoristiti slabosti. Činjenica je da je stranka izgubila zadnjih pet izbora”, zaključio je Zvonimir Hodak u razgovoru za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari