Connect with us

Kronika

Članovi biračkog odbora se fotografirali s kandidatom, odmah su razriješeni

Objavljeno

on

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba razriješilo je dužnosti predsjednicu, potpredsjednicu i članicu biračkog odbora u na biračkom mjestu 282 – OŠ Kralja Tomislava, Nova cesta 92. jer su se fotografirali s kandidatom za gradonačelnika Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je u 9,35 sati prijavu o tom događaju na spoemnutom biračkom mjestu, te je odmah razriješilo Izborno povjerenstvo Grada Zagreba odmah je reagiralo i razriješilo tri članice biračkog odbora na iste dužnosti imenovalo nove osobe.

U priopćenju Izborno poverenstvo Grada Zagreba podjetil je kako, sukladno članku 35. stavku 3. Zakona o lokalnim izborima, izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati.

Za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Također, Izborno povjerenstvo poziva medije i medijske nakladnike da uklone postojeće fotografije članova biračkog odbora i kandidata za gradonačelnika te da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari