Pratite nas

Zbog palestinske zastave incident navijača i policije

Objavljeno

na

Navijačka skupina Fukare iz Tuzle pokušala skinuti zastavu države Izrael na košarkaškoj utakmici između reprezentacije BiH i Islanda.

zastava palestinaNakon što se predstavnici bošnjačke vlasti u znak solidarnosti s agonijom koju su posljednjih dana proživljavali Palestinci u pojasu Gaze, odbili primiti izrealskog nerezidentnog veleposlanika za BiH, prije tri dana revoltirani u sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli zamalo nisu skinuli i uništili izraelsku zastavu.

Kako prenose lokalni tuzlanski mediji deset minuta prije početka košarkaške utakmice između reprezentacija BiH i Islanda (u kojoj je BiH pobjedila) službene osobe u tuzlanskoj športskoj dvorani uz asistenciju policije skinuli su zastavu Palestine koja je visjela između ratne bh. zastave s ljiljanima, i zastave države Izrael, a potom je premjestili drugi kraj dvorane.

Službeno objašnjenje službenog spikera u dvorani je bilo da “zastava Palestine može da stoji bilo gdje u dvorani osim na mjestu gdje je bila prvobitno postavljena”. Premještanje palestinske zastave na drugi kraj dvorane, naišlo je na revolt tuzlanskih navijača zvanih “Fukare”, koji su u znak odmazde pokušali skinuti zastavu Izraela. Nakon naguravanja, policija je spriječila skidanje izraelske zastave, a košarkaška utakmica je krenula na vrijeme. Zbog poteza policijske i organizatora, oglasio se i islamski časopis SAFF, koji tvrdi kako nikakvog logičnog objašnjenja nema za ovakav postupak službenih osoba. Oni su cijeli incident ilustrirali fotografijama iz kojih se jasno vidi da je zastava Palestine bila postavljena zajedno sa bivšom zastavom BiH sa ljiljanima, a blizu zastave Izraela.

“Službena lica su ostavili bh. zastavu, a palestinsku su pomjerili nekoliko metara dalje. Ovo je izazvalo veliki revolt popularne grupe tuzlanskih navijača Fukara, koji su pokušali da skinu zastavu Izraela” piše SAFF. Sa sukobom Palestinaca i Izraelca, zbog svojih interesa manipuliraju političke elite u BiH. U Sarajevu je s zgražanjem dočekana izjava predsjednika RS, a Milorad Dodik u kojoj daje potporu izreleskoj vlasti, da na terorističke prijetnje iz Gaze odgovaraju na adekvatan način. /VL/

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Povijesnice

Na današnji dan 1991. Gojko Šušak imenovan ministrom obrane RH

Objavljeno

na

Objavio

Njegovo kratko izvješće “Gospodine Predsjedniče, zadatak je izvršen!” postalo je sinonimom za sve pobjedničke akcije tijekom Domovinskog rata.

U dramatičnim okolnostima stvaranja samostalne hrvatske države mjesto ministra obrane bilo je jedno od najvažnijih u svim vladama.

No ispočetka su se u samo dvije godine izmijenila čak četvorica ministra.

Prvi je bio Petar Kriste. Naslijedio ga je Martin Špegelj, a potom su tu funkciju kratko obnašali Šime Đodan i Luka Bebić. U vrijeme otvorene srpske agresije na Hrvatsku na mjesto ministra obrane 18. rujna 1991. postavljen je Gojko Šušak, energičan i šutljiv povratnik iz emigracije.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.) je dugo živio u Kanadi gdje je pomagao u organiziranju hrvatskih škola i pripadao različitim hrvatskim organizacijama. Bio je i domaćin prve kanadske turneje Franje Tuđmana i glavni organizator prikupljanja dobrotvornih priloga za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Vrativši se u Hrvatsku sudjelovao je u radu prvog Općeg sabora HDZ-a, a poslije izborne pobjede imenovan je ministrom iseljeništva u vladi Stjepana Mesića. Zatim je zamjenik ministra Martina Špegelja. Izbor za ministra obrane prihvatio je kao veliku obvezu i jedan od mogućih načina služenja domovini, o čemu je sanjao u iseljeništvu.

Iako nikada nije služio vojsku, Gojko Šušak je u teškim ratnim okolnostima dao nemjerljiv doprinos u ustroju, jačanju i opremanju Hrvatske vojske. Njegovo kratko izvješće “Gospodine Predsjedniče, zadatak je izvršen!” postalo je sinonimom za sve pobjedničke akcije tijekom Domovinskog rata.

U svom dugogodišnjem djelovanju Gojko Šušak je dao velik doprinos i razvoju američko – hrvatskih odnosa. S ministrom obrane Williamom Perryjem i osobno se sprijateljio, što je olakšalo put prema suradnji i strateškom partnerstvu s SAD-om.

Umro je 1998. u Zagrebu nakon teške bolesti. Pogreb ministra – pobjednika u Domovinskom ratu, čovjeka koji je malo govorio a mnogo činio, bio je jedan od najvećih u Hrvatskoj.

(HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Milanovićev politički poučak ‘kako se posvađati sa svim i svakim’

Objavljeno

na

Objavio

‘Propaganda NATO pakta i razmjenjivanje nježnosti’ s liderima drugih država u Europi politički je diskurs Zorana Milanovića kojem smo nažalost svjedočili danas u medijima. Takva retorika poslužila je za difamaciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i to prvenstveno na osobnoj razini.

Vrijeđati hrvatske strateške partnere samo kako bi ponizio aktualnu predsjednicu žalostan je potez čovjeka koji bi, kako kaže, surađivao s Parizom.

Svojedobno je Milanović mogao surađivati i s prijateljskom Njemačkom, ali se umjesto suradnje odlučio za zaštitu udbaških zločinaca. Tada je, sjetit ćete se, s aktualnim predsjednikom RH inzistirao na Lex Perkoviću i tim nas potezom demokratski unazadio i osramotio u civiliziranom svijetu. Sada pod krinkom kvazi liberala i ljevičara pred kamerama priča o nekakvim režimskim potezima. Da nije tužno bilo bi smiješno.

U konačnici, Milanovićev politički poučak ‘kako se posvađati sa svim i svakim’ postao je svojevrsni brend kojeg na sreću neuspješno plasira hrvatskoj javnosti.

Dokaz tomu su i toliki izgubljeni izbori, rasturanje vlastite partije te evidentan neuspjeh u privatnom poslovanju. Zov javnosti da se kandidira na predsjedničkim izborima nije ništa drugo doli smokvin list za propale političke i poduzetničke ambicije, a pobjeda Kolinde Grabar Kitarović to će i potvrditi, komentirao je Petar Škorić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari