Connect with us

Iz Svijeta

Zbog prijetnje Australija, SAD, Britanija upozoravaju: ne idite na kabulski aerodrom

Objavljeno

on

Američka, australska i britanska vlada upozorile su svoje državljane da ne idu u kabulsku zračnu luku zbog prijetnje terorističkim napadom, prenose agencije u četvrtak dok se bliži krajnji rok za evakuaciju.

Australsko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je ažuriralo savjet na Smartravelleru u kojemu upozorava ljude da ne idu na aerodrom Hamid Karzai, a onima koji se nalaze u blizini da se sklone na sigurno mjesto i čekaju daljnje savjete”.

Američko veleposlanstvo u Kabulu u ažuriranom savjetu navodi “sigurnosne prijetnje pred ulazom u zračnu luku” te savjetuje državljanima da “izbjegavaju odlazak na aerodrom i izbjegavaju ulaz u zračnu luku u ovom trenutku, osim ako ne dobiju individualne upute predstavnika američke vlade da to učine”.

U upozorenju je dalje rečeno da državljani koji su već na vratima zračne luke “trebaju odmah otići”.

Britanski Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj (FCDO) dao je slične savjete u srijedu navečer.

Tjedan i pol dana nakon što su talibani zauzeli Kabul, mogućnosti za vojnu evakuaciju iz Afganistana brzo se zatvaraju, pri čemu se američki predsjednik Joe Biden držao planova o povlačenju američkih snaga do 31. kolovoza.

Ako američki vojnici napuste kabulsku zračnu luku, u državi pod kontrolom talibana sigurnost aerodroma za daljnje evakuacije ne može se jamčiti.

Stanje je kaotično jer su se u zračnu luku slile gomile ljudi u nadi da će uspjeti ukrcati se na let prije isteka roka. (Hina)

Putin i Xi jačaju obranu od afganistanskih prijetnji; Rusija evakuira iz Kabula

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR