Connect with us

Zbog prijetnji likvidacijom: Aldin Širanović s porodicom napustio BiH

Objavljeno

-

Aldin Širanović, osnivač neformalne grupe Udar, njegova supruga i maloljetni sin napustili su BiH zbog, kako je naveo u svom obrazloženju, svakodnevnih prijetnji likvidacijom.

O svom odlasku obavijestio je advokata Mirnesa Ajanovića, koji je za Klix.ba rekao: “O prijetnjama sam obavijestio Tužilaštvo TK, a ranije je Aldin sve to prijavljivao MUP-u TK, FUP i Tužilaštvu. Poslao je dopise i na adrese šest ambasada u BiH, EUFOR-u i OSCE-u. Mogu vam potvrditi da se Aldin s porodicom nalazi van BiH, da sam u kontaktu sa njim i da je trenutno na sigurnom. On je privremeno napustio BiH, a vratit će se kada mu to omoguće sigurnosni uslovi”.

Širanović je proteklih dana dobio na desetine prijetećih poruka, a u blizini porodične kuće u više navrata opažen je automobil sa zatamnjenim staklima i nepoznate osobe koje su se raspitivale za njega i njegovu porodicu.

“Naglasio je da su mu prijetnje, između ostalih, uputile i osobe koje su izgubile političke položaje nakon demonstracija, kao i osobe koje žele zloupotrijebiti i upotrijebiti demonstracije građana u lične interese, na način da iskoriste aktuelno stanje u cilju namjere uspostavljanja vlasti koja će služiti, kako kaže, političko-mafijaško-tajkunskoj grupi”, naveo je advokat Ajanović.

Širanović se nakon demontracija od 5. do 7. veljače nije pojavljivao na sastancima Plenuma građanki i građana TK. Za razliku od Almira Arnauta, koji je također bio inicijator protesta 5. veljače, Aldin Širanović se nije nominovao za bili kakvu poziciju u budućoj izvršnoj vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Klix.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari