Pratite nas

Komentar

Zbog propasti inicijative ’67 je previše’ ponovno sotoniziraju HVO

Objavljeno

na

Kada se inicijativa “67 je previše” u Hrvatskoj našla pred propašću zbog malog broja prikupljenih potpisa za pokretanje referenduma o osporavanju podizanja starosne granice za odlazak u mirovinu, “džoker zovi” dijelu sindikalnih organizacija, ali i dijelu oporbe koja ih podržava, bilo je ponovno sotoniziranje korisnika stradalničkih mirovina pripadnika Hrvatskog vijeća obrane ili pak članova njihovih obitelji, piše Večernji list BiH.

Ista alibi matrica kao nekada kad su pojedine političke stranke osvajale vlast u Hrvatskoj ističući bijele čarape, bahatost, neciviliziranost, “rodijačke” veze, a zapravo su poticale klasični šovinizam prema Hrvatima u BiH.

Istina je, međutim, posve drukčija, a u dijelu razloga zašto se 6761 osoba našla među onima koji u prosjeku mjesečno dobivaju “povlaštene” 3064 kune, odnosno oko 750 maraka za mirovinu, nalazi se odgovor i u današnjoj manifestaciji spomena na “zaustavljanje tenkova” u Pologu kod Širokog Brijega. Hrvatske “povlaštene” mirovine dobile su obitelji poginulih pripadnika HVO-a, najtežih stopostotnih invalida i stradalnika.

Te su mirovine ipak upola niže nego što ostvaruju njihovi kolege koji su isto pravo ostvarili u Hrvatskoj. Isplata ovih mirovina dio je međunarodnog sporazuma između Hrvatske i BiH, ali i zakona. Ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije Mladen Begić ističe kako se radi o neprimjerenoj hajci i sotoniziranju branitelja HVO-a. 
“Činjenica je da je više od 7000 Hrvata iz BiH poginulo u obrani BiH, ali i Republike Hrvatske. Jednom prigodom, jedan naš predstavnik iz Bosne i Hercegovine u ratnom vremenu zahvaljivao je pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu za doprinos i pomoć koju je Republika Hrvatska pružala da se obrani hrvatski narod u BiH.

Pokojni predsjednik na to mu je odgovorio: ‘Nemoj mi na tome zahvaljivati. Nema te vage koja će izvagati tko je komu više pomogao. Da nije Hrvata Herceg Bosne, Hrvatska ne bi bila ostvariva. Da nije Hrvatske, Hrvati Herceg Bosne ne bi obranili svoje domove, svoj prostor i svoje obitelji’, rekao je tada Tuđman”, a svjedoči ministar Begić.

Po njegovim riječima, čini se kako kritičari HVO-a i Hrvata BiH još uvijek nisu prežalili što se napravilo u posljednjem ratu. 
“Hrvatski narod tada je pokazao zajedništvo i to zajedništvo urodilo je stvaranjem Hrvatske kao moderne, suverene, demokratske, danas europske i članice NATO saveza. Ja bih rekao da upravo tu činjenicu brojni ne mogu prežaliti”, dodao je ministar Begić.

Slično portretiranje Hrvata u BiH, kao “parazita” koji financijski crpe Republiku Hrvatsku uobičajeni je pokušaj izvrtanja istine bez sagledavanja ukupnog odnosa. To je u svojoj raspravi pred Hrvatskim Saborom svojedobno istaknuo i zastupnik, ali i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić. On je naveo da samo od korištenja vodenog potencijala iz Buškog jezera Hrvatska kroz sustav hidroelektrane Orlovac ostvaruje oko 50 milijuna maraka dobiti. To je otprilike iznos novca koji Hrvatska isplaćuje za mirovine braniteljima HVO-a. Ne treba ni spominjati trgovinsku razmjenu između BiH i RH, piše Zoran Krešić/Večernji BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davor Domazet Lošo: Ugroza dolazi od migranata čiju je krizu izazvala anglosaksonska geopolitika

Objavljeno

na

Objavio

Srbija liječi komplekse poražene države

”Ma kakvi Srbi, oni nas neće moći napasti idućih 500 godina; pravi problem su migranti”, kaže ratnik i vodeći hrvatski geopolitičar Davor Domazet Lošo, kao strateg i zapovjednik jedan od najzaslužnijih za pobjedu u Domovinskom ratu.

I objašnjava: “Hrvatska je pobijedila Srbiju i to Srbi dobro znaju. Devedesetih godina je omjer oružanih snaga Hrvatske i Srbije bio jedan naprama 250”.

Ne treba naoružavanje dviju zemalja obrazlagati iz njihovih međusobnih odnosa, jer: “Ni Hrvatska ni Srbija ne vode geopolitičke igre u ovom dijelu svijeta, a ni u Europi. Vode ih velike države.” Ugroza dolazi od migranata čiju je krizu izazvala upravo anglosaksonska geopolitika”, koja je u ovom dijelu svijeta takmac kineskoj i ruskoj.

Lošu treba čuti i poslušati kao velikog znalca i iskusnog ratnika, to prije što hrvatsku paranoju mnogo više od migranata hrani naoružavanje Srbije koja kao agresor poražen u ratu “liječi svoje komplekse”.

A liječi ih tako što nema područja i teme u kojima srbijanske elite i mediji ne uspoređuju Srbiju i Hrvatsku ustrajno pothranjujući animozitet tamošnje javnosti prema Lijepoj Našoj, komentirao je Milan Ivkošić / VL

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivkošić: Kad Škoro ‘vrati narodu Hrvatsku’, svi ćemo pjevati

Objavljeno

na

Objavio

Bože, što će nam biti lijepo kad Miroslav Škoro bude predsjednik! Na referendumima koje će pokrenuti odlučit ćemo o svom životu, povećat ćemo si plaće, nećemo više raditi nedjeljom.

Škori će se kao predsjedniku države proširiti ovlasti, a on će s tako velikom moći “vratiti narodu Hrvatsku”, to jest nama, kako danas reče razdraganim Zaprešićanima. Kao i on, imat ćemo dionice u tvrtkama, brati dividende i bogatiti se i samo bogatiti.

Onda će nas sve predsjednik poslati u pjevačku školu pa ćemo pjevati lijepo kao i on, sami ćemo sebi priređivati koncerte, jedni ćemo drugima biti mili i pjevati “Milo moje” dok će se od zavisti izjedati oni koji sada vode najveću stranku i koji su “izdali HDZ i hadezeovce”.

O, srećo naša, gdje si prije bio!? Zašto nas davno nisi poveo, zašto si dopustio da narod izdan od svoga vodstva godinama živi u nevoljama, osiromašuje i iseljava se iz zemlje?

Zašto nas nisi poveo čim nam je prije trideset godina zaprijetila opasnost od braće iz susjedstva pa da ih sredimo u dva dana i stvorimo svoju državu?

Ali razumijemo te, imao si ti plemenitijih nakana, dok je ovdje bilo klanje, ti si otišao u Ameriku i tamo u ljubavnim zanosima širio bratstvo i jedinstvo, komentirao je Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari