Connect with us

Vijesti

Zbog radova na dionici Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor posebna regulacija prometa

Objavljeno

-

Foto: Hina

Lijevi kolosijek pruge od zagrebačkog Zapadnog kolodvora do Glavnog kolodvora bit će zatvoren zbog obnove od nedjelje, 20. kolovoza do subote, 9. rujna, a na nekim će linijama vlakove zamijeniti autobusi, priopćili su u petak iz HŽ Infrastrukture.

Autobusi će prevozit putnike na relacijama od Glavnog kolodvora do Savskog Marofa, Harmice, Zaprešića, Klare, Velike Gorice i obratno. Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju znatna kašnjenja pojedinih vlakova.

Na stajalištima Kustošija, Vrapče, Gajnice, Podsused stajalište, Zaprešić Savska i Brdovec za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.

Zbog radova povremeno će se zatvarati željezničko-cestovni prijelazi „Vodovodna“ i „Republike Austrije“ zbog čega će se promet usmjeravati na zaobilazne cestovne pravce.

Također, tijekom nedjelje, 20. kolovoza, od 8 do 21 sat vlakovi koji voze prema Karlovcu i iz Karlovca vozit će pomoćnim prijevoznim putem: Glavni kolodvor – Borongaj – Žitnjak – Klara – Hrvatski Leskovac i obratno.

Radovi se provode u sklopu projekta „Modernizacija dionice Kustošija – Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor“, vrijednog 29,2 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a nakon njegova završetka vlakovi će spomenutom dionicom voziti brzinom do 120 km/h.

Radi se o dionici dugoj 3,5 kilometara, ujedno i jednoj od najprometnijih dionica u Hrvatskoj kojom na dan prođe oko 150 vlakova. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari