Connect with us

Događaji

Zbog uhićenja u Orašju sastao se Hrvatski Generalski zbor

Objavljeno

on

Zbog nedavnih uhićenja bivših pripadnika HVO-a u podne se sastao Hrvatski generalski zbor prevođen predsjednikom zbora generalom Pavlom Miljavcem.

Sastanak na kojem sudjeluje 40-ak pripadnika brigada i zbornih područja HVO-a te pripadnici generalskog zbora održava se iza zatvorenih vrata. Raspravlja se i o pravim aspektima te protoku dokumenata u slučaju uhićenja u Orašju.

“Stvari su se dogodile, mislim da su sve prijašnje Vlade sve to, naročito kada smo ušli u EU, malo zaboravile da to neće možda isplivati kao problem.

Sada se treba organizirati i početi raditi i napraviti maksimalno koliko se može. Jer to nije samo pitanje pojedinih generala, mislim da je to nacionalno pitanje,” kazao je uoči sastanka Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Umirovljeni general Marinko Krešić je u pauzi sastanka za emisiju Hrvatska uživo izjavio kako obitelji uhićenih još nisu dobili pravnu pomoć od Vlade. “Obitelji nemaju ni novaca kako bi posjetili uhićene. Današnji sastanak vjerojatno će rezultirati donošenjem interventnih mjera, a ubuduće moramo raditi na kompletnoj strategiji”, kazao je Krešić. Dodao je kako odvjetnici iz Hrvatske ne mogu braniti osumnjičene u BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR