Connect with us

Komentar

Zdenko Ćosić: Zbog dalekog sna Komšić i Izetbegović rigaju bijes

Objavljeno

on

Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH, kaže u izjavi za Bild.ba kako Komšić i Izetbegović “rigaju bijes” na Zorana Milanovića.

Po Ćosićevim riječima, rezultati tog bijesa leže u bolnom porazu koji su spomenuta dvojica doživjela na lokalnim izborima.

– Bakir Izetbegović i Željko Komšić već su dovoljno frustrirani rezultatima lokalnih izbora tako da im svako podsjećanje na njihov daleki san, kako kaže Milanović, dođe kao ventil kroz koji će rigati svoj bijes – rekao je Zdenko Ćosić u izjavi za Bild.ba.

Kako kaže dopredsjednik HDZ-a BiH, oni se ne mogu pomiriti s činjenicom “da je nešto trulo u državi našoj”.

– Inače, redovito i rado to usmjeravaju prema susjednim državama jer se ne mogu pomiriti s činjenicom da je nešto trulo i u državi našoj. Svako podsjećanje na činjenicu da uopće postoje Hrvati i da se konstrukcija BiH ne može mijenjati bez suglasja tri konstitutivna naroda, oni doživljavaju kao napad na njihovu politčku mimikriju zvanu građanska BiH – ocijenio je predsjednik vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Nevolja naroda je, dodaje, činjenica da sljedbenici ideja o građanskoj BiH na bošnjački način ne pišu romane, već se bave politikom.

– Ti ljudi, njihovi sljedbenici, veoma su predani i kreativni u izgradnji iluzija. Međutim, cijenu plaća narod. Nevolja ovoga naroda je što oni nisu romanopisci nego političari – zaključio je Ćosić u izjavi za Bild.ba.

Podsjetimo, Zoran Milanović je gostujući u središnjem dnevniku HRT-a ponovio svoje izjave o Bosni i Hercegovini.

– Dayton je takav kakav je i ne vidim uopće načina da ga se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svatko zna, nikada nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda. To su Srbi, koji imaju Republiku Srpsku, koja je donesena, to ne možete poništiti. Mogu ja o tome misliti što god hoću, prošlo je 25 godina. Imate Srbe, čiji predstavnici govore svašta, ali imaju nekakva prava. Imate Hrvate – da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje – koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem – rekao je Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR