Connect with us

Magazin

ZDRAVKO GAVRAN: Umjesto konkurencije, na desnici se potiče neprijateljstvo.

Objavljeno

-

Gostujući u Budnici hrvatski književnik, publicist i politički komentator Zdravko Gavran govorio je o nizu problema koje hrvatskom društvu čine tzv. sveznalice, koji povodom različitih događaja preuzimaju medijske pozornice i tumače sve i svašta, ne bježeći ni od kategoričkih tvrdnji o razvoju događaja.

Povod za analizu toga fenomena je rat u Ukrajini i nevjerojatni diletantizam i neodgovornost nekolicine “analitičara” koji iz dana u dan tumače što Putin misli i namjerava, bez obzira na to što iz dana njihove tvrdnje izgledaju sve komičnije.

Kome i zašto trebaju takva “tumačenja” i je li to samo znak individualne dezorjentacije uredništava medija i sveznalica, ili je to model opasne destrukcije i manipulativnosti u društvu?

Je li ta relativizacija znanja i neznanje dio naslijeđa iz bivšeg režima integriranog s globalističkim procesima i koliko taj model javnog djelovanja nanosi štete integraciji nacionalne i kršćanske Hrvatske?

Gavran je komentirao taj model javnog djelovanja na slučaju Čavajda, zatim na modeliranju međunarodnih politika, pogotovo prema BiH, ističući cinizam širenja straha od srpskog secesionizma s jedne strane, s istovremenim održavanjem Republike Srpske voljom velikih sila.

“Kad ste dosljedni ukinite Republiku Srpsku” poručio je Zdravko Gavran.

U emisiji se razgovaralo o inicijativi “Tuđman utemeljitelj Republike Hrvatske”, o stanju na hrvatskoj desnici i fenomenu trajnog neprijateljstva i sukoba umjesto konstruktivne konkurencije, te o čitavom nizu prigodnih pitanja iz ovoga tzv. sveznalačkog konteksta sa snažnim refleksijama na Hrvatsku.

Zašto medijski mainstream širom otvara vrata “sveznalicama”?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari