Connect with us

Komentar

Zdravko Mamić: ‘Ne stojim iza prijetnji Cvitanu, žrtva sam sustava koji su uspostavili Milanović i Ostojić’

Objavljeno

on

Zdravko Mamić, savjetnik u Dinamu, jutros je dao u Uskoku izjavu da ne stoji iza prijetnji glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu. Iskaz je uslijedio poslije objave u tjedniku Nacional da je moćni Hrvat naručio Cvitanovo ubojstvo iz čega su mnogi zaključili kako je riječ upravo o Mamiću. On o svemu govori na konferenciji za novinare u zagrebačkom Sheratonu. Pratite konferenciju uživo na HTV4.

[ad id=”111317″]

“Nisam se obraćao medijima jer me zakon na to obvezuje”, kazao je na početku konferencije Mamić. “Mediji mogu pisati što hoće, a ja ne mogu govoriti jer bih završio u pritvoru. Za sve za što me se istražuje, a za što nemam ni jednu pravomoćnu optužnicu – nisam kriv i to ću dokazati u pravosudnom postupku. Sve su to farsa i politička namještaljka”, kazao je.

“Ne znam u što sam se pretvorio ja, vi i cijelo naše društvo ako u medijima čitamo da se sprema atentat na glavnog državnog odvjetnika te da se štiti on i njegova obitelj. Nešto se opasno dešava, ako sam ja označen kao potencijalni atentator, a šetam slobodno. To nije normalna situacija, mi nismo normalno društvo”, dodao je Mamić. Kazao je kako je ostao u kontaktu s nekim osobama pritvorenima u Remetincu kako bi im slao novac za kantinu. “Zbog toga i zbog mojih poznanstava u Srbiji sad se pletu priče kako spremam atentat na Cvitana. Mene se neprekidno progoni i u tu svrhu se zloupoutrebljava državni aparat, a javnost se uznamirava”, naglasio je Mamić. “Moja majka čita i gleda da joj je sin atentator na državnog odvjetnika – to nije normalno”, ponovio je.

Više puta je naglasio, navodeći što mu se sve događalo, kako je on “stalno žrtva zloporabe državnog aparata – sustava koji su uspostavili Milanović i Ostojić”. Zatim je sebe usporedio s Papom. “Koja je razlika između mene i pape Franje – ja za razliku od Pape nisam nikad osuđen”, kazao je Mamić. “I dalje inzistiram na poligrafu i kriminalističkoj obradi, to će pokazati da je ovo režirana farsa. Uvijek kad su izbori, zovi joker Mamić. Političke stranke tako pokrivaju svoju nesposobnost i prikupljaju jeftine političke poene”, dodao je. “Imam informacije iz sustava da sam ja ta osoba protiv koje se vodi istraga za mogući atentat Cvitana”, odgovorio je Mamić na novinarsko pitanje.

Govoreći o poznanstvu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović kazao je kako ju je upoznao na jednoj večeri u Bruxellesu dok je bila u NATO-u. “Družeći se s njom u to vrijeme, Čičak i ja smo rekli da je ona naša heroina i da će biti predsjednica. Ona se nasmijala i rekla da je daleko od toga i da radi drugi posao. Dva puta sam joj, iz simpatije, donirao 10 tisuća kuna – to radi cijeli svijet. U jednom trenutku smo iz zahvalnosti rekli da idemo napraviti večeru za našu dušu. Kako je ona mogla znati za to tko je tamo pod istragom? Proveselili smo se i više se nismo vidjeli. Gdje je problem?”, kazao je Mamić.

Mamić smatra da je ovaj posljednji spin usmjeravanje pažnje sa slučaja bivšeg premijera Milanovića. “Kako to da nitko nije znao da je Milanović bio prije 15 dana na saslušanju?”, upitao je te poručio kako su “ubili Karamarka”. “Rušili ste i sotonizirali Karamarka dok nije pokleknuo. Jude i njegovi izdajnici – povukli su se nakon što su ga kontaminirali. Tako se radi sa svakim tko ima svoju glavu i voli domovinu”, smatra Mamić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari