Connect with us

Politika

Zdravko Mamić: suce Ustavnog suda RH treba zbrisati s lica zemlje

Objavljeno

-

Bivši Dinamov čelnik i bjegunac Zdravko Mamić rekao je u ponedjeljak da bi suci Ustavnoga suda Republike Hrvatske trebali ‘nestati s lica zemlje’ te im je uputio niz uvreda pošto su odbijene ustavne tužbe obitelji Mamić, a prihvaćene drugih osuđenih u predmetu izvlačenja novca iz Dinama.

“Njih treba zbrisati s lica mjesta. To je prava istina, jer oni su toliko zla napravili hrvatskom narodu i hrvatskim građanima da oni nisu zaslužili samo da ih se dokine, nego da nestanu s lica zemlje. To je ta banda koja stoluje na Ustavnom sudu zaslužila”, rekao je Mamić na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Rekao je da su razlog za njegov medijski istup odluke Ustavnoga suda Republike Hrvatske koji je prije nekoliko mjeseci odbio ustavnu tužbu koju su uputili on i brat mu Zoran Mamić, a prihvatili su tužbu bivšeg predsjednika Dinama Damira Vrbanovića i supruge poreznika Dajane Pernar, protiv kojih se zajedno vodio postupak za izvlačenje novca iz Dinama.

Dodao je da je prošlog tjedna odbijena i ustavna tužba njegove supruge Marine, a istodobno je Ustavni sud Hrvatske o istoj stvari prihvatio tužbu Ane Šikić, bivše supruge brata Zorana Mamića.

Nakon toga je Mamić izrekao niz uvreda predsjedniku Ustavnoga suda Zvonimiru Šeparoviću i sucu Mati Arloviću te ih je optužio da se odluke na tome sudu mogu kupiti.

“Iz dana u dan donose diskriminirajuće odluke koje ljudi kupuju. Oni su sud koji prodaje ustavne tužbe i pravdu”, dodao je.

Banditima i zlom nazvao je i suce Suda u Osijeku, Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i Ustavnom sudu.

Pozvao je vlasti u Hrvatskoj da vrate 52 milijuna kuna Dinamu koje su njemu zaplijenjene ako su već utvrdili da je on izvlačio novac iz hrvatskog nogometnog prvaka.

“Ako je Mamić iznio novac iz Dinama, vratite pare Dinamu. Kad ste dokazali u montiranom procesu da je Dinamo oštećen, a znamo da je sve montirano protiv Mamića. To nisu njihovi novci. Ako nisu moji, sigurno su Dinamovi. Bandi je uvijek bilo bitno uništiti Dinamo, uništiti hrvatske simbole, reprezentaciju oko koje se okuplja cijela Hrvatska”, rekao je Zdravko Mamić.

Zamjerio je što hrvatski reprezentativci i bivši Dinamovi igrači Mateo Kovačić, Luka Modrić i Dejan Lovren, od kojih su Modrić i Lovren čak bili optuženi da su pred sudom u Osijeku dali lažni iskaz, nikada nisu stali u njegovu obranu iako je sudjelovao u njihovu stvaranju.

Napose je istaknuo Modrića.

“Ta veličina nema građanske snage da sazove ‘presicu’ u Madridu, Bruxellesu, Strasbourgu i da kaže: ‘Bando jedna kako to možete raditi čovjeku. Ja znam ja sam živi svjedok da Zdravko Mamić nije ukrao ništa”, rekao je Mamić.

Na kraju svog 40-minutnog obraćanja poručio je da je svjestan da je istupom otežao svoju poziciju, no da mu ‘ne mogu oteti ćeif (tur. zadovoljstvo)’ za iznošenje ovih riječi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari