Pratite nas

Pregled

Zdravko Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

Objavljeno

na

Suđenje Zdravku Mamiću na osječkom Županijskom sudu prekinuto je u srijedu jer je Zdravko Mamić otkazao punomoć svojim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću te je rekao da će se u sudnici braniti sam, javlja HRT

Mamić o reakcijama na svjedočenje Luke Modrića

“Jako sam razočaran na reakcije javnosti na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića. Luka Modrić svjedočio je istinu i sve koji su ružno pisali o njemu može ih biti sram. U Lukinoj peti prašine ima više poštovanja i poštenja nego u svima zajedno koji pišu te gadosti o njemu.

Modrić nije ni za riječ promjenio svoj iskaz samo je pojasnio što je rekao i nadopunio svoj iskaz na pitanje tužiteljstva. Pustimo čovjeka koji se herojski bori za ovu državu i koji je heroj mladima da živi svoj život, a ne da se puntaju ljudi da mu se napravi zlo kada bude na odmoru u Hrvatskoj”, rekao je Zdravko Mamić ispred sudnice.

Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

“Ono što se danas dogodilo, tužan sam zbog toga jer u prvi plan stalno ispada ono što ne bi trebalo, a to je ono da sam ja neki kontroverzan, ekscentričan čovjek, a ja sam samo čovjek od krvi i mesa, koji je užasno ugrožen jer mu sustav pakira veliku robiju”.

“Moja jedina snaga je istina i rekao sam to od prvog dana… kada dođe do suđenja…, a to je da Zdravko Mamić nije ništa negativno donio. Zdravko Mamić je u Dinamo donio 300 milijuna eura neto u posljednjih 10 godina.

Prethodno u sudnici, Mamića je sudac upozorio da ne može na remetiti rad i red suda, no on nastavlja ometati red te počinje vikati na svoje branitelje, nakon čega ga je sudac uputio na sudski hodnik.

Osim toga, Mamić je rekao kako su mu na suđenju uskraćena elementarna i procesna prava u čemu su ga, tvrdi, trebali, a nisu zaštitili njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

Nakon prekida rasprave tijekom svjedočenja Saše Lovrena, oca bivšeg Dinamovca, trenutno nogometaša engleskog Liverpoola Dejana Lovrena koji je trebao biti saslušan, Mamić je pred novinarima prozvao tužiteljstvo da “uvodi svjedoka svojim pričama, konstrukcijama i sugestivnim pitanjima”, a da on ne želi dopustiti da mu se uskraćuju osnovna prava, među kojima i ono na pošteno suđenje.

Upitan je li odluka o otkazivanju punomoći braniteljici Jadranki Sloković došla naprasno ili je sazrijevala neko vrijeme, Mamić je odgovorio kako je to danas došlo naprasno, iako je tijekom suđenja bilo još nekih zaoštrenih situacija, zbog čega je “u njemu kiptilo”.

“Poštujem odvjetnike, ali nema dvojbe da smo mi završili našu priču. Tu se više ne da ništa popraviti, niti ja to želim popraviti”, poručio je.

“Žao mi je jer sam danas mogao, barem za sebe, biti heroj, jer ja znam što je Lovren danas trebao svjedočiti i znam što će svjedočiti, jer sam vidio njegov iskaz. I kad ga pročitate shvatit ćete da je sve ovo jedna velika farsa i da do ovoga nije trebalo ni doći”, rekao je.

Dodao je kako kako bi na sudu potpisao i da se Lovrena danas uopće i ne ispita, jer mu je dovoljan njegov iskaz iz istrage, u kojemu je  Lovren, tvrdi Mamić, rekao da je potpisao aneks ugovora o profesionalnom igranju i da je posudio novac Zoranu Mamiću.

“Danas bi rekao da mu je Zoran Mamić vratio 3,1 milijun od posuđenih 3,5 milijuna eura. To bi danas čuli i suđenje bi bilo završeno”, ocijenio je.

Sloković i Prodanović izlaze iz svih slučajeva “Mamić”

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u srijedu da nakon incidenta u sudnici osječkog Županijskog suda da ona i njen suradnik Čedo Prodanović izlaze iz svih slučajeva u kojima su zastupali članove obitelji Mamić.

Sloković je rekla da su s članovima obitelji Mamić, a osim Zdravka, zastupali i njegova brata Zorana i sina Maria, raskinuli sve punomoći u svim predmetima.

Zdravko Mamić nije znao reći tko će mu biti novi odvjetnici, istaknuvši da “ne bi ni startao s odvjetnicima da je to moguće po zakonu”.

Sudac je prekinuo raspravu te rekao da će se ona nastaviti prema ranijem rasporedu 3. i 4. srpnja 2017.

Mamić u roku osam dana mora izvijestiti sud o novom braniteljiu ili će mu biti dodijeljen po službenoj dužnosti.

Dejan Lovren se poziva na raspravu 1. rujna 2017. s početkom u 10 sati.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Zbog neodazivanja na poziv da dođe na razgovor uhićen novinar Gordan Duhaček

Objavljeno

na

Objavio

Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak na zagrebački Prekršajni sud zbog objave na društvenim mrežama u kolovozu u kojoj je na uvredljiv način preradio riječi pjesme ”Vila Velebita”, doznaje se u policiji.

Neslužbeno se doznaje da je Duhaček uhićen u 11,30 sati u zagrebačkoj zračnoj luci te je oko 15 sati priveden prekršajnom sucu zbog remećenja javnog reda i mira objavom uvredljivog sadržaja na svojem Twitter profilu.

Riječ je o objavama u kojima je, prema vlastitom priznanju, potaknut izlijevanjem otpadnih voda u Nacionalnom parku Plitvička jezera preradio riječi domoljubne pjesme ”Vila Velebita”. Pritom je u prerađenom tekstu pjesme, između ostalog, zamijenio riječ ”vila” s riječju ”govno”.

Portal Index navodi da je sporna i Duhačekova ranije objava u kojoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom fast foodu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije.

Zagrebačka policija se još uvijek nije službeno oglasila o događaju, a nije poznato je li policija postupala po službenoj dužnosti ili je Duhaček priveden na temelju prijave građana. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Sindikati traže raspisivanje referenduma o mirovinskoj reformi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Čelnici triju sindikalnih središnjica zatražili su u ponedjeljak od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma na temelju inicijative “67 je previše” o mirovinskoj reformi, inače su spremni pozvati građane na ulice kako bi osigurali poštovanje volje 750.000 potpisnika zahtjeva.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel podsjetio je na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora da su prije više od tri mjeseca predali gotovo 750.000 potpisa za raspisivanje referenduma, ali osim potvrde Ministarstva uprave da ima dovoljan broj potpisa od Vlade i Sabora dosad nema nikakvih informacija o daljnjim postupcima vezanim uz sindikalnu inicijativu.

Novosel ističe kako sindikati očekuju da se do kraja mjeseca u Saboru utvrdi termin održavanja referenduma. Bude li se referendumsko pitanje slalo na Ustavni sud, postoji rok od 30 dana i eventualno još 30 za odgovor Hrvatskom saboru. U tom terminu sigurno ćemo tražiti da Ustavni sud što prije donese odluku, najavio je Novosel.

Poručio je da sigurno neće biti novih pregovora ili sporazuma u vezi referenduma, Sabor treba donijeti tehničku odluku, a u Vladi se kroji vrijeme. Sindikalna inicijativa “67 je previše” nije nastala iz političkih interesa nego zbog želje da budućim umirovljenicima bude bolje.

Referenduma mora biti jer se volja građana mora poštivati, zastupnici su u Sabor ušli voljom građana, a ako ju ne žele poštivati naša je dužnost da pozovemo građane na ulice kako bi rekli što misle o takvoj Vladi i Saboru, kaže Novosel.

Za raspisivanje referenduma prije izbora za predsjednika i Sabor

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever rekao je da referendum treba raspisati što prije te poručio vladajućima – neka nas ne tjeraju u političke vode, ne se želimo baviti politikom niti politizirati.

Ustvrdio je kako su ih upravo iz vlasti “gurnuli” u prikupljanje potpisa za referendum u vrijeme predizborne kampanje za Europski parlament. “Nadam se i želim vjerovati da neće napraviti istu pogrešku i ‘dva puta stati na iste na grablje i da ih udare po čelu'”, rekao je Sever.

Još uvijek ima dovoljno vremena za raspisivanje referenduma negdje u listopadu, kaže Sever, kako bi se moglo relaksirano pristupiti izborima za predsjednika države i Hrvatski sabor.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić ponovio je da se sindikati neće odazvati pozivu ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića na sastanak dok se referendum ne raspiše.

Prikupljenih 750.000 potpisa jednako je broju glasova s kojim HDZ obnaša vlast u Hrvatskoj, rekao je Ribić dodavši kako ne vjeruje da se netko s time može poigravati.

Poručio je kako je izuzetno važno održati referendum kao znak demokratske kulture, te pozvao premijera Andreja Plenkoviću, koji odlučuje hoće li Sabor referendumsko pitanje poslati na Ustavni sud, da donese odluku “na tragu demokratskih, civiliziranih i kulturnih standarda” i raspiše referendum. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari