Pratite nas

Pregled

Zdravko Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

Objavljeno

na

Suđenje Zdravku Mamiću na osječkom Županijskom sudu prekinuto je u srijedu jer je Zdravko Mamić otkazao punomoć svojim odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću te je rekao da će se u sudnici braniti sam, javlja HRT

Mamić o reakcijama na svjedočenje Luke Modrića

“Jako sam razočaran na reakcije javnosti na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića. Luka Modrić svjedočio je istinu i sve koji su ružno pisali o njemu može ih biti sram. U Lukinoj peti prašine ima više poštovanja i poštenja nego u svima zajedno koji pišu te gadosti o njemu.

Modrić nije ni za riječ promjenio svoj iskaz samo je pojasnio što je rekao i nadopunio svoj iskaz na pitanje tužiteljstva. Pustimo čovjeka koji se herojski bori za ovu državu i koji je heroj mladima da živi svoj život, a ne da se puntaju ljudi da mu se napravi zlo kada bude na odmoru u Hrvatskoj”, rekao je Zdravko Mamić ispred sudnice.

Mamić: Sustav mi pakira veliku robiju

“Ono što se danas dogodilo, tužan sam zbog toga jer u prvi plan stalno ispada ono što ne bi trebalo, a to je ono da sam ja neki kontroverzan, ekscentričan čovjek, a ja sam samo čovjek od krvi i mesa, koji je užasno ugrožen jer mu sustav pakira veliku robiju”.

“Moja jedina snaga je istina i rekao sam to od prvog dana… kada dođe do suđenja…, a to je da Zdravko Mamić nije ništa negativno donio. Zdravko Mamić je u Dinamo donio 300 milijuna eura neto u posljednjih 10 godina.

Prethodno u sudnici, Mamića je sudac upozorio da ne može na remetiti rad i red suda, no on nastavlja ometati red te počinje vikati na svoje branitelje, nakon čega ga je sudac uputio na sudski hodnik.

Osim toga, Mamić je rekao kako su mu na suđenju uskraćena elementarna i procesna prava u čemu su ga, tvrdi, trebali, a nisu zaštitili njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

Nakon prekida rasprave tijekom svjedočenja Saše Lovrena, oca bivšeg Dinamovca, trenutno nogometaša engleskog Liverpoola Dejana Lovrena koji je trebao biti saslušan, Mamić je pred novinarima prozvao tužiteljstvo da “uvodi svjedoka svojim pričama, konstrukcijama i sugestivnim pitanjima”, a da on ne želi dopustiti da mu se uskraćuju osnovna prava, među kojima i ono na pošteno suđenje.

Upitan je li odluka o otkazivanju punomoći braniteljici Jadranki Sloković došla naprasno ili je sazrijevala neko vrijeme, Mamić je odgovorio kako je to danas došlo naprasno, iako je tijekom suđenja bilo još nekih zaoštrenih situacija, zbog čega je “u njemu kiptilo”.

“Poštujem odvjetnike, ali nema dvojbe da smo mi završili našu priču. Tu se više ne da ništa popraviti, niti ja to želim popraviti”, poručio je.

“Žao mi je jer sam danas mogao, barem za sebe, biti heroj, jer ja znam što je Lovren danas trebao svjedočiti i znam što će svjedočiti, jer sam vidio njegov iskaz. I kad ga pročitate shvatit ćete da je sve ovo jedna velika farsa i da do ovoga nije trebalo ni doći”, rekao je.

Dodao je kako kako bi na sudu potpisao i da se Lovrena danas uopće i ne ispita, jer mu je dovoljan njegov iskaz iz istrage, u kojemu je  Lovren, tvrdi Mamić, rekao da je potpisao aneks ugovora o profesionalnom igranju i da je posudio novac Zoranu Mamiću.

“Danas bi rekao da mu je Zoran Mamić vratio 3,1 milijun od posuđenih 3,5 milijuna eura. To bi danas čuli i suđenje bi bilo završeno”, ocijenio je.

Sloković i Prodanović izlaze iz svih slučajeva “Mamić”

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u srijedu da nakon incidenta u sudnici osječkog Županijskog suda da ona i njen suradnik Čedo Prodanović izlaze iz svih slučajeva u kojima su zastupali članove obitelji Mamić.

Sloković je rekla da su s članovima obitelji Mamić, a osim Zdravka, zastupali i njegova brata Zorana i sina Maria, raskinuli sve punomoći u svim predmetima.

Zdravko Mamić nije znao reći tko će mu biti novi odvjetnici, istaknuvši da “ne bi ni startao s odvjetnicima da je to moguće po zakonu”.

Sudac je prekinuo raspravu te rekao da će se ona nastaviti prema ranijem rasporedu 3. i 4. srpnja 2017.

Mamić u roku osam dana mora izvijestiti sud o novom braniteljiu ili će mu biti dodijeljen po službenoj dužnosti.

Dejan Lovren se poziva na raspravu 1. rujna 2017. s početkom u 10 sati.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

General Jurković primljen u Međunarodnu kuću slavnih

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji koja je održana u utorak, 25. lipnja 2019. u Tartu, Estoniji, priopćio je MORH

Ovakvo veliko priznanje su uz generala Jurkovića primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je: “Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Miroslav Škoro otkazao koncert za obljetnicu VRO ‘Oluja’ u Kninu

Objavljeno

na

Objavio

Menadžer Miroslava Škore Miljenko Ćurić jučer je već rano ujutro bio u pogonu. Morao je gradskim vlastima u Kninu javiti da Škoro, s obzirom na novonastale okolnosti, na proslavi Oluje ipak neće pjevati u njihovom gradu.

Još prošle godine dogovoreno je da Škoro 5. kolovoza bude glavni izvođač na koncertu koji će se održati na središnjem kninskom trgu, ali popularni je pjevač odustao zbog ulaska u izbornu utrku.

Morao sam obavijestiti zamjenicu gradonačelnika Kristinu Perić da Škoro neće moći 5. kolovoza nastupiti u Kninu. Nakon objave kandidature za predsjednika Republike, Škoro je donio odluku da taj dan neće imati koncert nigdje u Hrvatskoj, zato što ne želi da se ovaj veličanstveni hrvatski praznik na bilo koji način povezuje s predstojećim izborima – rekao je Ćurić za Novi list.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić nije očekivao ovakav razvoj događaja.

Ne znam je li se prošle godine, kad smo sa Škorom dogovorili koncert, on planirao kandidirati za predsjednika Republike. Izrazito se protivim miješanju proslave Oluje s bilo kakvom politikom i izborima. Zato vjerujem da nije bilo razloga da Škoro ne dođe 5. kolovoza u Knin i normalno odradi koncert koji naš grad financira. S njegovom se kandidaturom za nas apsolutno ništa nije promijenilo. Možda je Škoro bio pod stanovitim medijskim pritiskom. Ali, postupio je kako je smatrao potrebnim i odabrao svoj put. Nema problema – kazao je Jelić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari