Connect with us

Gospodarstvo

Zdravko Marić: Teško je smanjiti poreze uz gubitaše poput Uljanika

Objavljeno

-

Foto: Hina

Vrijeme je da država prestane sanirati gubitaše jer svaka injekcija novca njima umanjuje prostor za smanjenje poreza građanima, istaknuo je ministar financija Zdravko Marić

U medijima se nagađalo da Zdravko Marić odlazi iz Vlade, no ministar financija u razgovoru za Večernji list takve sugestije, bar u ovom trenutku, otklanja i najavljuje promjene u poreznom sustavu koje bi trebale rezultirati jeftinijom hranom za građane.

Poručuje i da je vrijeme da država prestane sanirati gubitaše jer svaka injekcija novca njima umanjuje prostor za smanjenje poreza građanima.

Na pitanje hoće li se realizirati godišnja prognoza o rastu BDP-a za 2,8 posto, Marić je u razgovoru za Večernji list rekao: “Rast u drugom tromjesečju bio je upravo u skladu s našim očekivanjima, prema do sada objavljenim visokofrekventnim podacima. S druge strane, rast u prvom tromjesečju ove godine svakako je bio ispod ondašnjih očekivanja. Projekcija Vlade RH od 2,8 posto za cijelu 2018. ostaje dostižna”.

“Da bi se i ostvarila, osim nastavka trenda domaće potražnje iz prve polovice godine, povoljnog kretanja inozemne potražnje za domaćim robama i uslugama, trebat će i ubrzanje investicijske aktivnosti do kraja godine.

Moram reći da smo u prvoj polovici godine očekivali bolje rezultate od investicijske potrošnje, a ono što ohrabruje u ovom pogledu pozitivni su trendovi u građevinskoj djelatnosti”, kazao je, između ostaloga, Marić.

Nino Raspudić: Hoće li s Uljanikom konačno potonuti i IDS?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari