Connect with us

Magazin

Zdravko Marić u Budnici: U tim i takvim okolnostima moramo i hoćemo uspjeti!

Objavljeno

-

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić je u večerašnjoj Budnici, na pitanje – može li se Hrvatska bez fatalnih potresa nositi sa svim izazovima koji se smjenjuju, sve teži od težega, kategorički ustvradio, vititajući poznatu sintagmu predsjednika Tuđmana – ne postoji možemo li? Moramo. Kao što je Predsjednik znao reći – u tim i takvim okolnostima”!

Nosi li Euro uz psihološku i realnu neizvjesnost, kako kratkoročno, a kako duvoročno odgovoriti na izazove i krize, koje, kako je Marić parafrazirao uzrečicu ekonomskih teoretičara, nisu upitne i nije pitanje hoće li doći, pitanje je kada i kako se pripremiti na takve udare.

Koliko je personalna prepoznatljivost državnika bitna za ostvarivanje nacionalnih interesa u globalnim procesima, ima li Hrvatska dovoljno dobro razvijenu javnu i gospodarsku strukturu za optimalnu realizaciju golemih europskih fondova, što znači liderstvo na regionalnim razinama, primjerice na Projektu Slavonija i niz drugih aktualnib pitanja Marić je objasnio gledateljima.

Gledatelji će čuti zastrašujuće podatke o naslijeđu, dugovima i kamatama, čut će kako se u dramatičnim okolnostima efikasno upravlja dugom i ostvaruje materijalna korist državi, zemlji i narodu, a bilo je govora i o krajnje osobnim dvojbama, refleksijama javnog djelovanja na život i obitelj. Pogledati i poslušati Zdravka Marića u večerašnjoj Budnici sasvim je dovoljan razlog za odbacivanje straha od neposredne hrvatske budućnosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas