Connect with us

Kronika

Zdravko Mustač ne će biti izručen Njemačkoj

Objavljeno

-

[quote]Mustaču ostaje strahovati još samo od Vrhovnog suda[/quote]

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odbilo je zahtjev za izručenje Zdravka Mustača smatrajući da je nastupila apsolutna zastara, a osim što je odbijen njemački zahtjev, Mustaču su ukinute i mjere opreza koje mu je sud izrekao početkom tjedna kao zamjenu za istražni zatvor.

Mustačeva odvjetnica Sanja Ormuž kazala je da pravna bitka ide dalje jer njihov ured, Nobilo i partneri, zastupa i Perkovića. Dodala je da je svako vijeće autonomno pa može donositi različite odluke. S obzirom na dvije različite odluke dva suda u istom predmetu, bit će zanimljivo vidjeti kako će se cijela situacija razriješiti na Vrhovnom sudu.

Stjepan Đureković

Mustač je, podsjetimo, po dolasku na sud na pitanje novinara rekao da ne očekuje ništa važno.

Zagrebački Županijski sud odlučio suprotno

Njemačka traži Mustača po europskom uhidbenom nalogu zbog sumnje da je 1983. godine u Münchenu bio umiješan u likvidaciju hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Zagrebački Županijski sud jučer je donio nepravomoćnu odluku da se Josip Perković, kojeg Nijemci traže zbog iste stvari kao i Mustača, izruči Njemačkoj. Sud je zauzeo stav da nije nastupila zastara, suprotno stavu Perkovićeva odvjetnika Ante Nobila te tužiteljstva koje je zastupalo Njemačku.

Ivana Jakelić
Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari