Pratite nas

Istaknuto

ZDRAVKO TOMAC: Glas za liste koje neće proći prag je glas za SDP i mentalni komunizam

Objavljeno

na

Na svakim izborima do sada između 20 i 25 posto glasova na kraju je pribrojano vodećim strankama na izborima, najviše pobjedničkoj.

Dakle, događa se apsurd da preko 20 posto glasova birača koji su glasovali protiv velikih stranaka na kraju se pribroji u korist tih stranaka.

To većina građana ne zna. Zato ih treba informirati što će se dogoditi s njihovim glasovima ako glasuju za izborne liste koje nemaju nikakve šanse da prođu izborni prag.

Uzet ću za primjer I. izbornu jedinicu. Prema svim anketama u toj izbornoj jedinici pobijedio je SDP, odnosno Narodna koalicija. Prema istim anketama, od brojnih desnih stranaka i lista nijedna nema nikakve šanse da prijeđe izborni prag, a te liste će dobiti između tri i pet posto ukupno zajedno, što znači da će u znatnoj mjeri pridonijeti još većoj pobjedi mentalnih komunista protiv kojih su ti glasači glasovali.

Tako je ovaj puta HDZ išao sam na izbore i jasno je da će mu nedostajati tih tri do pet posto glasova. Zbog toga je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s pravom poslao političku poruku glasačima desnice da dobro razmisle kako će glasovati na ovim izborima. Ustvari, onih je zamolio da daju svoj glas HDZ-u kao najbližoj opciji njihovoj političkoj opciji.

Taj zahtjev je legitiman i politički korektan, ali je svejedno naišao na oštru kritiku pravaša. I njihovo je pravo da to kritiziraju, ali je ipak važno što će učiniti svaki birač desnice. On ima tri mogućnosti. Prva je da usprkos činjenice da njegova lista neće proći prag – glasa za tu listu. Međutim, svaki mora biti svjestan da će time ustvari pomoći još uvjerljivijoj pobjedi SDP-a. Druga je mogućnost da glasa za HDZ kao najbližu opciju. Može glasovati i za neku drugu stranku. Treća je opcija, ako ne može nikako glasovati niti za HDZ niti za drugu stranku koja je slična, da ne izađe na izbore, kako ne bi svojim glasom pomogao SDP-u koji nema ništa zajedničko s pravašima i desničarima.

Dakle, odgovornost svakog birača je velika. Ovi izbori su sudbinski izbori. Nakon pobjede Kolinde Grabar-Kitarović počeo je proces detitoizacije i razgradnje ostataka komunističkog sustava. Međutim, zbog neuspjeha Vlade Domoljubne koalicije i Mosta moralo se ići na prijevremene izbore. U startu SDP je imao veliku prednost i prijetila je opasnost da se vrate na vlast. Promjenom vodstva HDZ-a u dva mjeseca HDZ je stigao tu prednost i u ove izbore se ulazi s velikom neizvjesnošću tko te pobijediti.

Za budućnost Hrvatske je bitno hoće li se mentalni komunisti vratiti na vlast ili će pobijediti HDZ i nastaviti s procesom detitoizacije Hrvatske i razgradnje ostataka komunističkog sustava.

U jučerašnjem govoru u Zagrebu, Andrej Plenković iznio je jasnu viziju buduće Hrvatske. Svjestan je da je svaki glas važan, zato je i zamolio desne birače da razmisle kako će glasovati, odnosno da daju podršku HDZ-u ako je jasno da njihova lista neće proći, odnosno da će u tom slučaju njihovi glasovi otići SDP-u, piše Zdravko Tomac/direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari