Connect with us

Događaji

ZDRAVKO TOMAC: ‘Gubitnici će se teško pomiriti s gubitkom još jednih izbora’

Objavljeno

on

“Smatrao sam, kao sudionik burnih političkih procesa, ali i kao politički analitičar, svojom moralnom obvezom napisati ovu novu knjigu. Brojnim činjenicama i povijesnom analizom, ali osobito analizom sadašnjih političkih borbi, dokazao sam da su pobjednici Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko, da su pobjednici HDZ i Domoljubna koalicija, da su pobjednici hrvatski branitelji, posebno Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara i stopostotni ratni invalidi u Savskoj 66”, rekao je Zdravko Tomac.

[ad id=”68099″]

U srijedu 1. srpnja u prepunoj dvorani hotela Sheraton u Zagrebu održano je predstavljanje knjige dr. Zdravka Tomca – “Pobjednici i gubitnici”. Promociji je nazočilo mnoštvo značajnika kulturnog, znanstvenog i političkog života u Hrvatskoj. Brojni bivši i sadašnji saborski zastupnici, ministri – među njima i nekoliko njih iz Vlade nacionalnog jedinstava – u kojoj je sudjelovao i prof. Tomac, akademici, sveučilišni profesori, članovi vodstva MH i tako redom.

Pobjednici-i-gubitnici-Tomac-669x1024U samom uvodu, profesor je Tomac istaknuo: “Gubitnici su jer su izgubili predsjedničke izbore, gubitnici su jer gube sve izbore u zadnje vrijeme, gubitnici su jer oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču u kojoj je Hrvatska oslobođena krivnje, u kojoj je utvrđeno da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata značilo je poraz i Mesiću i Josipoviću i Milanoviću i Pusićki i Pupovcu i svim perjanicama pete kolone koji su nas uvjeravali da je Hrvatska na čelu s Franjom Tuđmanom bila agresor na BiH i da je izvršila etničko čišćenje Srba, odnosno da treba prihvatiti optužbe Haaškoga suda da je hrvatska država utemeljena na zločinu. Međutim, gubitnici ne žele priznati da su gubitnici pa i danas, dvije godine nakon presude Haaškog suda, oni na različite načine ponovno obnavljaju lažne optužbe protiv Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i Oluje.

Još veći su gubitnici Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Zoran Milanović, Vesna Pusić i Milorad Pupovac i drugi nakon presude Međunarodnoga suda pravde”. Osim samog autora, na promociji knjige govorili su: doc. dr. Dinko Čutura, prof. dr. Nikola Debelić, Tihomir Dujmović, novinar i publicist i prof. emeritus Zvonimir Šeparović. Osobit je bio govor Tihomira Dujmovića, koji je detaljno pojasnio značenje Milanovićeve sintagme. “Ili mi ili oni” – posjetivši da djeca ubojica vlastitog naroda neće prezati od političkog progona, zabrana i sličnih nedemokratskih postupaka ukoliko još jednom osvoje vlast u RH. Pokrovitelj čitave manifestacije bio je naš portal dnevno.hr, zajedno s listom 7Dnevno u kojima je dr. Tomac redoviti suradnik. “Smatrao sam, kao sudionik burnih političkih procesa, ali i kao politički analitičar, svojom moralnom obvezom napisati ovu novu knjigu. Brojnim činjenicama i povijesnom analizom, ali osobito analizom sadašnjih političkih borbi, dokazao sam da su pobjednici Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko, da su pobjednici HDZ i Domoljubna koalicija, da su pobjednici hrvatski branitelji, posebno Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara i stopostotni ratni invalidi u Savskoj 66″, rekao je Zdravko Tomac.

Dražen Boroš/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari