Connect with us

Komentar

Zdravko Tomac: ‘Novi’ SDP u samom početku nadmašio sve Milanovićeve grozote

Objavljeno

on

Političkom analitičaru Zdravku Tomcu uho je ‘proparala’ izjava novog čelnika SDP-a Davora Bernardića. Bernardić je, naime, poručio kako ‘moramo probuditi duh kolektivizma kao antifašisti 1945.-e i hrvatski branitelji 1990.-e’. Tomac za Direktno.hr otkriva koliko je zgrožen riječima koje ruše Ustav Republike Hrvatske.

“Na žalost, strašno sam razočaran ponašanjem novog vodstva SDP-a. Oni su toliko otišli u prošlost da ja već žalim za Zoranom Milanovićem, jer je ovo što sada oni rade je puno gore od Milanovića, kojeg smo svi kritizirali”, kazao je Tomac.

Uspoređvati ’45.-u i ’90.-u je strašno, smatra Tomac.

“’90.-e su se branitelji borili upravo protiv tih onih iz ’45.-e i njihovih nasljednika, koji su i devedesetih godina činili zločine u Srebrenici, na Ovčari, na isti način kako su činili u Hudoj jami”.

Sada SDP, na žalost, pokreće ponovno jednu histeriju u kojoj se branitelji pokušavaju prikazati novim ustašama, objašnjava Tomac.

“Sva ova histerija oko grba HOS-a je prestrašna, kažu da taj grb možda vrijeđa žrtve ustaških zločina, da, možda, ali ovo što sad rade, gdje te mlade ljude, HOS-ovce, koji su dali svoje živote, koji su se išli boriti protiv novog srpskog fašizma ili starog fašizma, i koji su se borili za slobodnu,demokratsku Hrvatsku, a ne za obnovu fašizma, nakon smrti proglašavati ustašama i fašistima je grozno”, kazao nam je Tomac.

U hrvatskom društvu događa se rušenje temeljne ideje pomirbe, ponovno se otvaraju histerične rasprave koje optužuju i Tuđmana i Hrvatsku, smatra Tomac.

“Bio sam tada potpredsjednik Vlade, odlazio sam na front, ti mladi dečki su govorili ‘za dom spremni’ kad su se borili protiv četnika i JNA sa crvenom zvijezdom petokrakom koji su im ugrožavali dom i domovinu. Oni nemaju veze s NDH i ustašama, oni su se borili za demokratsku Hrvatsku, a sada ih proglašavati kao nešto što je dokaz fašizacije je strašno i to je najveći napad na Tuđmana i stečevine za koje se on izborio”, zaključio je Zdravko Tomac za Direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR