Zdravko Tomac: ‘Novi’ SDP u samom početku nadmašio sve Milanovićeve grozote

8

Političkom analitičaru Zdravku Tomcu uho je ‘proparala’ izjava novog čelnika SDP-a Davora Bernardića. Bernardić je, naime, poručio kako ‘moramo probuditi duh kolektivizma kao antifašisti 1945.-e i hrvatski branitelji 1990.-e’. Tomac za Direktno.hr otkriva koliko je zgrožen riječima koje ruše Ustav Republike Hrvatske.

“Na žalost, strašno sam razočaran ponašanjem novog vodstva SDP-a. Oni su toliko otišli u prošlost da ja već žalim za Zoranom Milanovićem, jer je ovo što sada oni rade je puno gore od Milanovića, kojeg smo svi kritizirali”, kazao je Tomac.

Uspoređvati ’45.-u i ’90.-u je strašno, smatra Tomac.

“’90.-e su se branitelji borili upravo protiv tih onih iz ’45.-e i njihovih nasljednika, koji su i devedesetih godina činili zločine u Srebrenici, na Ovčari, na isti način kako su činili u Hudoj jami”.

Sada SDP, na žalost, pokreće ponovno jednu histeriju u kojoj se branitelji pokušavaju prikazati novim ustašama, objašnjava Tomac.

“Sva ova histerija oko grba HOS-a je prestrašna, kažu da taj grb možda vrijeđa žrtve ustaških zločina, da, možda, ali ovo što sad rade, gdje te mlade ljude, HOS-ovce, koji su dali svoje živote, koji su se išli boriti protiv novog srpskog fašizma ili starog fašizma, i koji su se borili za slobodnu,demokratsku Hrvatsku, a ne za obnovu fašizma, nakon smrti proglašavati ustašama i fašistima je grozno”, kazao nam je Tomac.

U hrvatskom društvu događa se rušenje temeljne ideje pomirbe, ponovno se otvaraju histerične rasprave koje optužuju i Tuđmana i Hrvatsku, smatra Tomac.

“Bio sam tada potpredsjednik Vlade, odlazio sam na front, ti mladi dečki su govorili ‘za dom spremni’ kad su se borili protiv četnika i JNA sa crvenom zvijezdom petokrakom koji su im ugrožavali dom i domovinu. Oni nemaju veze s NDH i ustašama, oni su se borili za demokratsku Hrvatsku, a sada ih proglašavati kao nešto što je dokaz fašizacije je strašno i to je najveći napad na Tuđmana i stečevine za koje se on izborio”, zaključio je Zdravko Tomac za Direktno.hr.

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  Poštovani prof. Tomac, sve je tako kako ste rekli. SDP je užasna stranka, jer nema u njoj nijednog pristojnog čovjeka koji bi imao barem malo obzira prema istini. Niti jednog. Nikada nisam bio ljevičar ili blizak toj ideologiji (komunisti bi rekli–simpatizer), ali ipak nisam očekivao da će u Hrvatskoj, koju je naša mladost platila svojom krvlju, postojati relevantna stranka bez ma i jednog poštenog ljudskog stvorenja. Užas.

 • Zdravko Sondic

  Bernardic je to rekao jer njegova stranka SDP je jedina stranka sa predznakom ”Partija”
  to znaci nasljednica komunistickih ideologija.Njega i njegovu stranku podrzavaju
  Jugoslaveni,petokolonasi,komunisti-tako zvani antifasisti i drugi koji cine 20% od
  populacije u Lijepoj nasoj.Vrijeme i Bog su na nasoj strani do konacne pobjede.

 • sjena

  Upravo to treba napraviti ,a to je ,tu partiju staviti izvan zakona ,zatražiti IZGLASAVANJE AMANDMANA NA USTAV SRH ,kojim ćemo tu partiju jedanput za svagda staviti van Zakona :

 • Istina

  Valjda RH?

 • Istina

  SDP je nasljednica zločinačke KPJ (SKJ). SDP treba proglasiti udruženim zločinačkim pothvatom, zabraniti ga, glavne aktere procesuirati. Zabraniti njihova obilježja i pozdrave.

 • sjena

  Lapsus linqe ! ” IZGLASAVANJE AMANDMANA NA USTAV SRH ”

  IZGLASAVANJE AMANDMANA NA USTAV RH

 • veki

  Nisi puno falio. Dok god ne očistimo Ustav od kužnog komunističkog gnoja, možemo ga zvati Ustav SRH.

 • sjena

  Ok, ipak čovjeku neki puta proradi podsvijest, a ona Vam obično kaže istinu !