Pratite nas

Komentar

Zdravko Tomac: Rusija zapravo podržava destrukciju BiH

Objavljeno

na

Zdravko Tomac ispred središnjice HDZ-a na upit novinara rekao je kako bi volio  da pregovori između HDZ-a i Mosta uspiju jer bi to, kako je rekao, bila vrlo stabilna i čvrsta vlada.

No, u Mostu postoji dvojba da li im se isplati ući u vladu ili ostati u opoziciji zbog lokalnih izbora koji su uskoro, rekao je Tomac. Uvjeren je da će Plenković imati mogućnost oformiti vladu. Bitno mu je da ima podršku zastupnika manjina i nadam se da se oni neće ultimativno postavljati, rekao je Tomac.

Na pitanje o unutarstranačkim izborima u SDP-u, Tomac je rekao kako smatra da je Tonino Picula jedini dobar izbor za predsjednika stranke. On je jedini od iz vrha koji se suprotstavljao krivim potezima Zorana Milanovića. U Europskom je parlamentu, pokazao je da je čovjek koji ne snosi krivnju za ono što su MIlanović i ekipa napravili.

Žao mi je što je Picula rekao, zbog projekata koje je započeo, da bi jedno vrijeme bio u Bruxellesu i u Zagrebu i time si umanjio šanse za široku potporu u stranci, izjavio je Tomac.

Komentirajući referendum koji će se održati u nedjelju u Repulici Srpskoj, rekao je kako je hrvatska vanjska politika još jedanput ponovila da čvrsto stoji iza jedinstvene BIH.

Referendum je opasnost jer mnogi u njemu vide prethodnicu za jedan opasniji referendum. On u tome vidi jednu veliku zakulisnu borbu između zapada, SAD-a, Europske unije i Rusije, gdje, kako kaže, Rusija zapravo podržava destrukciju BiH i pokušava se čvrsto ukotviti u Srbiji, Republici Srpskoj ali i Hrvatskoj.

Tomac je ustvrdio da se Hrvatska zato mora čvrsto vezati uz svoje strateške partnere u Europskoj uniji.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari