Pratite nas

Komentar

KAKO „ZEČEVIMA“ OSIGURATI POBJEDU?

Objavljeno

na

“Sve dok u Jasenovcu stoji ploča s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, neće biti uvjeta za sudjelovanje u službenoj komemoraciji žrtvama i sudionicima proboja iz tog ustaškog logora 22. travnja”, zaključila je, kako piše portal dnevno.hr, skupština Srpskog narodnog vijeća koje će zajedno sa antifašistima i dvije židovske organizacije tog dana biti na komemoraciji u Mlaki.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/pupovac-ucjenjuje-bojkotirat-cemo-jasenovac-sve-dok-ne-maknete-ustasku-plocu-1012400/

Jasno je da time Srpsko narodno vijeće po tko zna koji put pokazuje svoje nepoštivanje RH i njenih zakona. Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović je više puta naglasila da je ploča u Jasenovcu podignuta u spomen poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

https://kamenjar.com/kolinda-grabar-kitarovic-srbija-ta-koja-potencira-puzajuce-ustastvo-ga-ne-vidim/

Dakle pripadnici naroda koji su izvršili fašističku agresiju na Hrvatsku u kojoj su sudjelovi mnogobrojni Srbi iz Hrvatske, protestiraju protiv ploče u spomen na one koji su branili i poginuli u toj obrani RH od fašističkog velikosrpskog agresora!

Predsjednica je upozorila kako je na ploči dan simbol HOS-a koji je odobren u RH.

A pripadnici naroda koji su izvršili fašističku agresiju na Hrvatsku i danas pokazuju svoje nepoštivanje države u kojoj žive ne poštivajući ono što je zakonski regulirano u RH. Možemo slobodno reći da i dalje sudjeluju u fašističkoj agresiji na Hrvatsku! Oni i danas tvrde ono isto što su fašistički velikosrpski agresori tvrdili u Domovinskom ratu nazivajući branitelje ustašama a RH Tuđmanovom fašističkom državom.

Istina, možda ih se može i razumjeti. Krenuli su u tu agresiju potpomognuti od svjetskih moćnika. Komunisti tj. Samozvani antifašisti su prvo razoružali Hrvatsku, a potom su joj svjetski moćnici zabranili samoobranu tzv. Embargom na uvoz oružja i time se svrstali uz fašističkog agresora. A fašistička velikosrpska agresija završila je tako što su – kako reče Milošević – kao zečevi bježali iz Hrvatske. Isto bi im se dogodilo i u BiH da ih tamo nisu spasili svjetski moćnici zabranivši Hrvatskoj vojsci osvajanje Banja Luke, što su kasnije u SAD-u i sami požalili.

Kako se Predsjedničinim stavovima pridružio i Predsjednik Vlade Andrej Plenković, sve je upućivalo na potpuni poraz namjere da se zabranom pozdrava ZDS izvojeva barem jedna pobjeda fašističkog agresora, kao i poraz politike onih koji su u RH provodili i još uvijek provode velikosrpski Memorandum SANU 2.

Kako je Milanovićeva vlada uspjela tu velikosrpsku fašističku težnju legalizirati kod svjetske nogometne federacije, kroz presude s nevjerojatnim lažnim konstrukcijama protiv RH i hrvatskog naroda, a oni su ucjenjivali RH i uoči utakmice s Ukrajinom, to je postala idealna prigoda da Hrvatska konačno zauzme prohrvatski stav i posluša savjet prof. dr. sc. Zdravka Tomca:

„Državno vodstvo mora jasno reći da su pod pozdravom Za dom spremni ginuli mladi ljudi u borbi za demokratsku a ne ustašku Hrvatsku. Činjenica da je u Domovinskom ratu stvorena demokratska ne ustaška Hrvatska, da je danas zahvaljujući tim braniteljima, koji su ginuli s pozdravom Za dom spremni boreći se za dom i domovinu, Hrvatska članica Europske unije i NATO-a i uvažavana demokratska država čiji vojnici širom svijeta pomažu brojnim narodima u borbi protiv terorizma i neslobode.

Hrvatsko državno vodstvo mora se jasno, razgovijetno i odlučno obratiti hrvatskoj javnosti i međunarodnoj javnosti i objasniti zašto ne prihvaća optužbe da je Hrvatska ustašizirana i fašizirana država.“

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/26211-z-tomac-scenarij-nacionalne-katastrofe.html

Kako smo prije utakmice trebali predstaviti moju knjigu „Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’“ mogli su i to predstavljanje iskoristiti za tako nešto. Predsjednica je svojim pismom pozdravila sudionike predstavljanja. Predsjednik Vlade nije odgovorio na poziv.

„Problem“ utakmice s Ukrajinom i tzv. sprečavanje „skandiranja zla“, po tvdnji Predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora, Ivana Zvonimira Čička, rješen je ubacivanjem u publiku velikog broja agenata koji su uspjeli spriječiti takvo skandiranje.

http://net.hr/danas/hrvatska/sef-hho-a-otkrio-pozadinu-dogadaja-na-tribinama-ubaceni-agenti-i-branitelji-sprecavali-su-skandiranje-zds/

Tako smo doznali i da je pozdrav HOS-ovaca od kojih su se srpski vojnici doista strašno bojali i POZDRAV ZLA!

Vlada je odgovorila tako, a umjesto Plenkovića odgovorila je i izravno ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, koju je zapravo postavio u Vladu Milorad Pupovac, govoreći o „ustaškom pozdravu“ kada je posjetila spomen područje Jasenovac zajedno s američkim posebnim izaslanikom za pitanja holokausta Thomasom Yazdgerdijem:

„Hrvatska vlada vrlo se jasno odredila oko ustaškog pozdrava na spomen ploči u Jasenovcu.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Obuljen-Korzinek-s-americkim-diplomatom-Vlada-se-jasno-odredila-o-ustaskom-pozdravu-u-Jasenovcu

http://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/4069-obuljenka-proglasila-pozdrav-na-hosovoj-spomen-ploci-ustaskim

Dakle potpuno suprotno od prethodnih izjava Predsjednika Vlade. Radi li se ovdje o klasičnoj poniznosti hrvatskih političara koji se ne vode za suverenističkom politikom pa se klanjaju svakom službeniku koji nam dolazi iz tzv. velikih? Ili jednostavno Obuljen sluša onoga tko ju je postavio za ministricu – Milorada Pupovca?

Šutnja predsjednika Vlade sugerira, nažalost, ono prvo.  To sugeriraju i napadi na Damira Markuša dragovoljca Domovinskog rata, hrvatskom branitelju i pripadniku HOS-a:

http://www.dnevno.hr/domovina/zorica-greguric-oko-markusa-se-plete-udbaska-hobotnica-1012236/

 http://www.dnevno.hr/domovina/hos-na-nogama-znamo-tko-podvaljuje-markusu-dalje-od-njega-1010828/

I zato je u pravu prof. dr. sc. Josip Jurčević kada kaže:

„Najdublje institucijsko penetriranje moći Pupovca i njegovog petokolonaškog klana te svega negativnog što oni nose i znače događalo se u vrijeme vladavine Ive Sanadera i njegove dvojnice Jadranke Kosor, te to predstavlja jedan od glavnih demokratskih, socijalnih i nacionalnih krimena Sanadera i njegovih odabranika u HDZ-u. Stoga za nacionalne interese i demokratske procese u Hrvatskoj bilo važno što prije istražiti i saznati je li Plenković glade Pupovca naivno uletio u zamku sanaderovskog okruženja ili se radi o nečem još pogubnijem.

http://www.hkv.hr/razgovori/26365-prof-dr-sc-j-jurcevic-hrvatske-probleme-necemo-ni-poceti-rjesavati-dok-ne-izgradimo-stvarno-neovisne-medije.html

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/29/prof-dr-sc-j-jurcevic-hrvatske-probleme-necemo-ni-poceti-rjesavati-dok-ne-izgradimo-stvarno-neovisne-medije/

Navodni izgovori kako se vlast mora savijati pred moćnicima i njihovim službenicima više nemaju nikakvog smisla od kada je istina o Jasenovcu ugledala svijetlo dana i kroz usta donedavno prvog „antifašiste“ u RH bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića. Taj snimak možete naći na Internetu, ali svakako ga treba pročitati i u komentaru Ivice Marijačića: Snimka Mesićeva govora iz 1992., Hrvatskin tjednik, 26. siječnja 2017. zapravo te njegove rijeći potvrđuju istraživanja pogotovu članova Društva o trostrukom logoru Jasenovac. Ovdje ću podsjetiti samo na knjigu, kojoj sam bio recenzent, nedavno preminulog Vladimira Mrkocija i umirovljenog profesora FFDI.a, Hrvatskih studija i pročelnika Hrvatskog povijesnog instituta u Beču isusovca dr. Vladimira Horvata: Ogoljela laž logora Jasenovac, Zagreb, 2008.

Poslije Mesićeve potvrde svih tih istraživanja priča o „ustaškom pozdravu“ koji ne smije biti u Jasenovcu jer se to protivi najvećoj srpskoj laži je doista besmislena!

Zato ne mogu vjerovati da se može ostvariti ono što tvrde na portalu dnevno.hr:Uopće ne treba sumnjati da će Plenkovićeva vlada udovoljiti Pupovcu, a nauštrb poginulih HOS-ovaca kojima je ploča i podignuta.“

Takvo ponašanje bi bilo ravno napadu na Domovinski rat. No takovi napadi ravni su veleizdaji!

Zapravo cijela priča samo potvrđuje onu potrebu svjetskih moćnika i samih Srba za barem jednu „pobjedu“ u Domovinskom ratu, pa makar bila izvojevana više od 20 godina poslije tog rata. Srbima, koji ne znaju što je pobjeda u ratu koji su vodili sami, to doista mora biti jako važno. A činjenica o tome da su rat sa razoružanim protivnikom unatoč potpori svjetskih moćnika strašno je i njima i onima koji su ih podržavali!

Problem je što ponašanje Predsjednice koja u posljednje vrijeme inzistira na suverenističkoj politici itekako im odmaže u tome. A svijest u hrvatskom narodu da se ne radi samo o izdaji onih koji su ginuli sa ZDS za Hrvatsku, već se radi o izdaji hrvatskih nacionalnih interesa sve je veća i veća.

akademik Josip Pečarić

Komentar dr, sc. Josipa Stjepandića:

Trebalo bi nadodati da je Goran Hadzic osnovao SDSS, Plenkovićeva koalicijskog partnera, te da se sadašnje vodstvo SDSS-a nikad njega nije odreklo. 

Na koncu, ako bi se ZDS zabranio, onda bi RH povrijedila pristupni ugovor s Europskom unijom, jer je ta kovanica u drugim zemljama uobičajena. Ja bih u tome slucaju tužio RH pred Europskim sudom za ljudska prava.

Čak razmišljam o tome da napišem upit Junckeru. Imam previše posla, ne stignem sve.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Marksizam je realan i moćna opasnost

Objavljeno

na

Objavio

Kada danas osobu pitate za opasnost „Kulturnog Marksizma“ naletjet ćete na upitnik iznad njegove glave. Kako? Komunizam? Pa on je većinom nestao 1989 i ostatak se potopio 90-tih? Pa što nam mogu učiniti nekoliko primitivaca i starih kadrova tih propalih marksističkih eksperimenata.

Na žalost nije tako, Marksizam je realan i moćna opasnost jer se modificirao kroz metapolitiku u oblik kulturnog marksizma. (metapolitika = osvajanje kulturnog prostora kroz ciljanu propagandu. Mladi bi rekli : Ovo je „IN“ a to je „OUT“. Stime postaje „IN“ i „OUT“ okvir (Framing) u kojega se onda selektivno ubacuje po potrebi svega i svačega ali u korist kulturno marksističke agende s ciljem jedne male svjetske elitne sile koja će kontrolirati sve.

Upravo taj mix koruptivne Ljevice u Hrvatskoj i quasi Desnice, Antife, Neofeministica, ratnika za razna socijalna prava, buduci Ekofašizam, razmijena stanovništva, ITD nisu nikakva slučajnost a kamoli neočekivana pojedinačna pojava.

Oni su neizbježan rezultat kulturnog marksizma razvijenog sjedišta poslijeratnog razdoblja, koji želi srušiti sve stupove naše kulture i izbrisati našu povijest iz razloga stvaranja iskrivljene kulturne povijest u korist jedne nove nad rase u obliku klase.

Današnji kulturni marksisti su četvrta generacija koja je nastavila ono što su profesori pedesetih i studenti šezdesetih započeli. Opet nastavili učitelji sedamdesetih i studenti osamdesetih godina u vremenu dok zapadni kapitalizam svijetom cvati i paralelno financira istu agendu kroz državne proračune u milijunima.

Zapamtimo jedno – u toku ali pogotovo nakon svake takve revolucije su svanuli u svim tim bivšim socijalističko marksističkim Državama bivši kadrovi kao Milijunaši i Multimilijunaši koji su postali medijski popularni, “uspješni” i “bogom dani” ! Dali vam je to poznato od nekuda?

 

Glasnović: Ideologija Multikulturalizma želi samo kaos

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek – Na razvoju HV-a već se radi sve sustavnije

Objavljeno

na

Objavio

Dok neki i dalje spinaju kako je Mađarska preuzela kontrolu nad našim zračnim prostorom, dežurni borbeni dvojac MiG-ova je danas presreo izraelski poslovni mlažnjak, identificirao ga i prepratio do izlaska iz našeg zračnog prostora, te sletio u Pulu za dopunu goriva prije povratka na Pleso. A jučer su s višednevnim vježbama bojevog gađanja obuku završili piloti 2. i 3. skupine preobuke na helikoptere Kiowa Warrior, kao i nova skupina zrakoplovnih tehničara. Zastoji u provođenju obuke novih pilota na OH-58D polako se rješavaju.

Premda se stvari ne kreću onoliko brzo koliko bi mnogi željeli, uključujući i mene, na razvoju HV-a već se par godina radi sve sustavnije. Nažalost, devastaciju gotovo dva desetljeća namjernog uništavanja Hrvatske vojske nije moguće popraviti preko noći, čak i da novac nije problem. Ali radi se, i rezultati se sramežljivo počinju pokazivati. Ključno je da taj proces ne bude ometan ili zaustavljen u narednih desetak godina.

A kad već govorim o zrakoplovstvu, sada se ipak nemoguće dotaknuti te teme bez osvrta na jučer objavljenu najavu za nastavak legendarnog filma Top Gun, koji je postao globalni kulturni fenomen, u vrijeme izlaska eksplozivno povećavši interes za mornaričke pilote, a može se arugmentirati da u glavnoj ulozi nije bio Tom Cruise, već F-14 Tomcat.

Čini se da će Top Gun: Maverick biti vizualno još daleko atraktivniji od originala, i gotovo je sigurno da su scene u kabini F/A-18 Super Horneta, koji je zvijezda nastavka nauštrb F-35C, doista snimane u zraku, s glumcem na stražnjem sjedalu. Isti kadrovi prikazuju lansiranje s nosača, s parom AIM-9X Sidewindera i parom laserski navođenih bombi, najvjerojatnije GBU-24 Paveway III.

Niski let formacije od 4 Super Horneta koju predvodi Cruise nad snježnim obalama upućuje na dio radnje u na sjeveru, potencijalno Rusiju ili Sjevernu Koreju, ako se opet ne pojavi izmišljeni protivnik. Moglo bi biti i eksperimentalnog letenja, barem prema kadrovima u kojima Tom Cruise sjedi u neidentificiranoj kabini u visinskom odijelu nalik S1034 koje koriste piloti na izvidničkim avionima U-2S, pa je moguće da će u filmu biti i neki „crni projekt“, odnosno tajna letjelica za iznimne visine.

Posebno je zanimljivo bilo vidjeti F-14 Tomcat u zadnjem kadru najave. Jedini Tomcati koji lete u svijetu su oni iranski, pa je vjerojatno riječ o CGI avionu, jer su SAD gotovo sve svoje F-14 uništili kako bi spriječili da Iran ilegalno nabavi dijelove za vlastitu flotu. Osposobljavanje jednog od nekoliko preživjelih američkih F-14 za let bilo bi izuzetno složeno i skupo, te upitno da li je uopće izvedivo. No priznajem da me zanima saznati u kojem kontekstu se ovaj legendarni lovac nalazi u filmu, i na čijoj strani.

Najavu filma pogledajte ovdje:

Kako se vama čini?

Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari